Kapaklı şehir merkezinde bulunan 9 dönümlük arsa, Ravza Camii yapılmak üzere Kapaklı İlçe Müftülüğü’ne tahsis edildi.

2100 ada ve 1 nolu parselde bulunan ve 8 dönümü hazinenin, bir dönümü de Belediye’nin olmak üzere yaklaşık dokuz dönümlük arsa, Kapaklı İlçe Müftülüğü’ne tahsis edildi. Müftülük tarafından bir yıldır süren takip ve teknik çalışmalardan sonra tahsis işlemi tamamlanan arazide Kapaklı’nın en büyük camilerinden biri olması düşünülen Ravza Camii’nin yapılması planlanıyor. 

‘’PROJE ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR’’

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş, ‘’Emeği geçen kurum ve şahıslara çok teşekkür ederim. Ravza Camiinin ve külliyesinin proje çalışmaları hızla devam etmektedir. Müftülüğümüz tarafından kurdurulan Ravza Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği de resmen faaliyetlerine başlamıştır. İnşallah kısa zaman sonra  proje ve maliyeti ile ilgili net olarak görsel ve rakamsal bilgiler halkımızla paylaşılacak, hayır sahiplerinin maddi ve manevi yardımlarına müracaat edilecektir.’’ dedi.

BÜYÜK BİR KÜLLİYE YAPILACAK

Yapılması planlanan proje; beş bin kişilik büyük bir Cami, Kur'an Kursu, Müftülük ve kütüphane gibi ayrı ayrı binalar ve bölümlerden oluşuyor. Külliyenin tamamlanması halinde Kapaklı'nın büyük bir ihtiyacının karşılanacağını dile getiren Müftü Aktaş, ‘’ Şimdiden Rabbim bizleri mahcup etmesin. Allah hayırlı ve mübarek eylesin. Kapaklı'mıza ve milletimize hayırlı olsun.’’ İfadelerini kullandı.