Kapaklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2018 yılı Eylül ayı faaliyet raporunu açıkladı. Rapordaki verilere göre Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar neticesinde; toplamda 2.365,29 m²’lik alan çimlendirilirken, 154 adet fidan toprakla buluşturuldu.

Raporda ilçe genelinde yeşillendirme çalışmalarının aralıksız sürdüğü ve mevcut yeşil alanların bakımının yapıldığı belirtilirken; İsmetpaşa Mahallesi’ndeki iki park alanına da birer saat kulesi dikildiği açıklandı. 

2 BİN 365 METREKARE ÇİM ALAN YARATILDI

İlçe genelinde çimlendirme çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirtilen faaliyet raporunda; Karaağaç Mahallesi Baran Sokak’taki park alanında çim ekilecek alanın tesviyesi yapılarak alanın hazır hale getirildiği ve 2.365,29 m² lik alanda çimlendirme çalışması yapıldığı açıklandı. Ek olarak Basketbol sahası yapılacak alan ile  spor aletleri  montajı yapılacak alana  113,5 m³ beton dökülerek zemin hazır hale getirildiği ve park alanına 154 adet fidan dikildiği belirtildi.

PARKLARDA ÇİM BİÇME ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜLDÜ

Faaliyet raporunda yayınlanan verilere göre; Kapaklı’da bulunan Hazan Sokak, Hazen Sokak, Dilber Sokak, 53.Sokak, Evrim sokak, Koru Sokak, Akyer Sokak, Panel Sokak’ta ve Bülent Ecevit Parkı, Selahattin Altınışık Parkı, Neşet Ertaş Parkı, Necmettin Erbakan Parkı, Başbuğ Alpaslan Türkeş Parkı, Halim Danacı Parkı, Recep Güven Parkı, Karaağaç Mahallesi’nde bulunan Muammer Aksoy Caddesi parkı, Aziz Sancar Parkı, Şehit Zafer Çan Parkı, Şehit Erdinç Duran Parkı ve Sanayiciler İlköğretim Okulu Bahçesinde bulunan yeşil alanlarda çim biçme çalışması yürütüldüğü kaydedildi. 

İSMETPAŞA MAHALLESİ’NE YENİ SAAT KULESİ

Gerçekleştirilen faaliyetler arasında İnönü Mahallesi’nde bulunan spor alanında, fitnes spor aletlerinin de sökülerek müdürlüğün kaynak atölyesinde gerekli bakımlar ve boyama işleri yapıldıktan sonra tekrar yerine montajlandığı belirtildi. Ek olarak raporda; Yanıkağıl Mahallesi’ndeki Sağlık Ocağı yanında bulunan yeşil alana yapılacak olan çocuk oyun parkı ve basketbol sahası için alan tesviyesi yapılarak çevre duvarı için kalıp çakılıp beton döküldüğü açıklandı. Kapaklı’nın kent görünümü kazanması için çalışıldığı kaydedilen hizmet raporunda; İsmetpaşa Mahallesi’ndeki Şehit Zafer Çan ve Şehit Erdinç Duran park alanına saat kulesi montajı yapıldığı belirtildi.

BAKIM VE ONARIM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Rapor’da yapılan açıklamalara göre bu süreç içerisinde ayrıca; Karaağaç Muammer Aksoy Caddesi Parkı, Aziz Sancar Parkı, Dilber Sokak, Ozan Sokak, Panel Sokak, Evrim Sokak, Hazer Sokak, Necmettin Erbakan Parkı, Selahattin Altınışık Parkı, Neşet Ertaş Parkı ve Süleyman Demirel park alanlarında bulunan teleferik, oyun grubu ve spor aletlerinde de bakım onarım çalışmaları yapıldı. Oyun gruplarına değil ilçe genelindeki yeşil alanlara, ağaçlara ve fidanlara da bakım gerçekleştiği belirtilen raporda, yetişmekte olan yeşilliklerine köklerine solucan gübresi dökülerek kışa hazırlandığı açıklandı.

BETON BORDÜR VE PARKE TAŞ DÖŞENİYOR

Park ve Bahçeler Müdürlüğü,, Bahçelievler Mahallesi Yavuz Selim Sokak’taki park alanı çevresine döşenecek olan panel çit zeminine kalıp çakılarak beton döküldü ayrıca alana marangoz atölyesinde üretilen 2 adet pergole montajı yapıldı. Ayrıca Namık Kemal Caddesi ile Çeken Caddesi arasında kalan yeşil alan tesviye edilerek oyun grubu konulacak alanın zeminine 63 m³ lik beton döküldüğü de belirtildi. Atatürk Mahallesi’nde yürütülen çalışmaların ise devam ettiği kaydedilen faaliyet raporunda, Veli Çeken Parkı’nda yapılan proje tadilatı ile oluşan yeni alanlara ise kumlamalı beton bordür ve kumlamalı beton parke taş döşeme işlerinin devam etmekte olduğunu belirtti.

EREZYONU ÖNLEMEK İÇİN SEV TAŞI DÖŞENDİ

Ayrıca raporda; İnönü mahallesi Tan Sokak park alanında yağmur sel vb. gibi sebeplerden oluşabilecek toprak kaymasını önleyebilmek için şev taşı döşendiği açıklandı. Raporda Kapaklı İlçe Karakolu bahçesine ahşap oyun grubu montajı yapıldığı ve mevcut alanda bulunan bir adet kamelyanın bakım ve onarımının da gerçekleştirildiği belirtildi.