Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Sünnet Şöleni için geri sayım başladı.

Kapaklı Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 14.’sü gerçekleştirilecek olan Sünnet Şöleni 28 Haziran Perşembe ve 29 Haziran Cuma günü Eski Belediye meydanında yapılacak. Ayrıca 30 Haziran Cumartesi günü de Kazak Gölü mesire alanında Kapaklı Belediyesi Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri düzenlenecek. 200'e yakın çocuğun sünnetini gerçekleştirecek olan Kapaklı Belediyesi, çocukların erkekliğe adım attığı özel günlerinde eğlenceler, sürpriz hediyeler ve çeşitli gösteriler düzenleyecek.

“ÜNLÜ SANATÇI GÖKSEL KONSER VERECEK”

Şölenle ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı,'' Sünnet olmak için belediyemize müracaat eden çocuklarımızın sağlıklı ve hijyenik ortamlarda sünnetlerini gerçekleştirdik. Onların heyecanına bu yılda halkımız ile birlikte ortak olacağız. Sünnet şölenimiz 28 Haziran Perşembe günü saat 15.00 Toplu Fotoğraf Çekimi ile başlayıp, etkinliğimiz saat 17.30 'da Recep güven Parkımızda Mevlidi Şerif, 18.30'da sünnet çocuklarımıza konvoy ve saat 20.30 da Eski Belediye meydanımızda gerçekleşecek olan kına,eğlence ve konserlerle tamamlanacak. Şölenimiz 29 Haziran Cuma günü kaldığı yerden devam ederek ulusal sanatçımız Göksel’in konseri, eğlence ve havai fişek gösterileriyle sona erecek.'' dedi.

“EVLATLARIMIZI HEP BERABER BÜYÜTECEĞİZ”

Belediyelerin her daim halkın yanında olduğunu belirten Başkan Mandalı, “Belediyeler halkının yanında, birebir diyalog halinde olan kuruluşlardır. Hayatlarının her aşamalarında, orada yaşayan hemşerilerinin yanındadır. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın bu özel gününde onlarla birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. '' dedi.

“SEVİNÇTE DE ACIDA DA BERABERİZ”

Başkan Mandalı,'' Geleneksel toplu sünnet şölenimizi halkımızın katılımı ile her yıl gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın bu özel anını, heyecanı ve mutluluğunu birlikte paylaşıyoruz. Hayatın önemli bir adımı ve erkekliğe ilk adımdır sünnet. Özellikle anne ve babalara da bu mutluğumuza dahil oldukları için hepsine çok teşekkür ediyor ve geçmiş olsun diyorum. İnşallah askerlik ve damatlıklarını da görürüz. Kapaklımız bu güzel birlikteliklerle özel bir yerleşim yeridir. Diğer yerleşim yerlerinden ayrı bir özelliği budur. Sevinçte de acıda da beraberiz.Sizlerin çocukları bizlerin çocuklarıdır. Evlatlarımızı sağlık ve güven içinde hep beraber büyüteceğiz. Beraber onları aydınlık bir geleceğe hazırlayacağız. Onlar bizim umut ışıklarımız.” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ YAPILACAK”

30 Haziran Cumartesi günü saat 11.00 'da Kazak Gölü Mesire Alanı'nda yapılacak olan yağlı güreşlere vatandaşları davet eden Başkan Mandalı, yağlı güreşlerin milli ve manevi değerlerle iç içe olduğunu ifade ederek, “Ata sporumuz olan yağlı güreşler kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olmuştur. Osmanlıdan günümüze birçok pehlivan bizi uluslararası platformlarda temsil etmiştir. Koca Yusuflar, Kara Ahmetler, Adalılar, Kurtdereliler ve daha birçok pehlivan dünyanın farklı ülkelerine manevi duyguların birleştirdiği güçle müsabaka yapmaya gitmişlerdir. Bizler işte o ecdadın torunları olarak yeni Koca Yusuflar, genç Kurtdereliler yetiştirmeli ve onlara destek olmalıyız. Bizde Kapaklı Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde Kapaklı Belediyesi Yağlı Güreşleri ile bu değerimizi yeni nesillere anlatacak ve aktaracağız.” ifadelerinde bulundu.