Memurlara uygulanan en geleneksel yasaklardan birisi de siyaset yapma yasağıdır. Devlet memurları açısından siyaset kavramı, Memurların dini anlayışlarını, mezhepsel görüşlerini, tarikat sempatizanlıklarını, cinsiyet ayrımcılığı veya herhangi bir felsefi görüşü kamu hizmetlerine aksettirir bir biçimde faaliyet göstermesi siyaset yasağı kapsamı içerisinde değerlendirilmektedir.

Bugün geldiğimiz noktada bakıyoruz ki; Çözüm becerisinden yoksun yöneticilerin dün hayal bile edemeyeceği yerlere Kapaklı' da şans eseri sonucunda da olsa geldiklerine şahit olmaktayız. İlçemizde Eğitimin bunca sorunu varken, okulların rüzgarda uçan çatıları hala onarılmamış öğrencilere tehlike oluştururken, hizmetli eksiğinden okulların temizlik sorunu devam ederken, özel yenilen yemeklerin devlet hesabından ödenen paralarının sorulmayan hesabı ortada dururken İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin NALBANT'ın siyasi paylaşımlarda bulunması taraflı tarafsız her kesimin tepkisine neden olmaktadır. Çocukları Kapaklı' da eğitim gören veliler başta olmak üzere Kapaklı halkı '' Tahsin NALBANT beceriksizliklerini ve yaptığı usulsüzlükleri perdelemek için sosyal medya hesabından siyasi şovlarda bulunuyor, nasıl olsa zamanın en geçerli yöntemi bu'' diyor.

Siyasi kulisleri çalkalandıran iddialara göre, Tahsin NALBANT'ın sorunları çözme becerisinden, millet menfaatine hizmet etmesinden veya siyasi gücünden ziyade sırf, başarılı şekilde görev yaparken geçtiğimiz günlerde Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden anlamsız bir şekilde alınan Hüseyin ERDOĞAN' ın  önünü kapatalım gayretiyle Kapaklı gerçekleri göz ardı edilerek, Kapaklı esnafından fiş -fatura tahsilatçılığına varıncaya kadar  ortaya çıkan bir yığın yolsuzluğuna rağmen Milletvekili Ayşe DOĞAN'ın referansıyla  İlçe Mili Eğitim Müdürü yapılan Tahsin NALBANT' a Kapaklı Gazetesi ailesi olarak ; “Ayinesi İştir Kişinin Söze Bakılmaz” deyişini hatırlatıyoruz. Güvenilmeyen yöneticinin etrafa huzur ve başarı için gayret sağlayamayacağını haykırıyoruz. Siyasi ve ideolojik amaçlı paylaşımlar yaparak bulunduğu koltuğa tutunmak yerine,  uyguladığı ayrımcılıklı yönetim anlayışına, bana yakın yerli yersiz her dediğimi yapıyor, bu benim her dediğimi yapmıyor; hemen baskı kurayım uygulamalarına son vermek suretiyle öğretmen camiasının güvenini ve sevgisini kazanmak suretiyle bulunduğu koltuğa tutunmalı, yaptığı hizmetlerle bulunduğu koltuğa yakışan yönetici olmasını tavsiye ediyoruz.

Camiye, kışlaya ve okula siyasetin girmemesi gerektiğini düşünen bireyler olarak diyoruz ki, “Sayın Nalbant, Derdin eğer siyaset yapmaksa istifa et sonra siyaset yap” diyoruz.

“Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar. Hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar. Bu eylemde bulunan memurlar la ilgili ''Devlet Memurluğundan çıkarma cezası'' öngörülmektedir.

Yapılan araştırmalarda "Memurlara, sosyal medyadaki yazı ve paylaşımları nedeniyle, özellikle BİMER gibi birimlere yapılan ihbarlar, kurumlara veya cumhuriyet savcılıklarına yapılan şikayetler nedeniyle Cumhuriyet savcıları tarafından kamu davası açıldığı sonucuna ulaşılmıştır. Kamu çalışanları, sosyal medyada daha çok hükümet, siyasetçiler ve idareciler ile ilgili yazıları veya görsel paylaşımları ile ceza alıyor. Memurlar, bu yöndeki yazı veya paylaşımları nedeniyle disiplin cezalarına ve tazminat davalarına maruz kalıyor."

Örneğin; Sosyal medyada hakaret suçunu işleyen vatandaşların bu suçtan ötürü sadece bir ceza alırken memurların aynı suçtan dolayı 2 veya 3 cezaya muhatap kaldığı değişik kuruluşların yayınladığı raporlarda yer almaktadır.

Samsun'da yaşanan olayda, bir hizmetli Facebook'taki paylaşımlarında, Volkan Konak'a ait bir videoyu paylaşmıştır. Ancak bu videoya referandumda "Evet" oyu verenlere yönelik olarak eleştiri içeren alt yazılar eklenmiştir. Yine bir siyasi parti aleyhinde çok sayıda yazı yazmıştır. Memurun bu videoyu paylaşması ve yazıları yazması sonrasında, olay ihbar edilmiş, yapılan soruşturma sonrasında memura "memuriyetten çıkarma cezası" verilmiştir.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant'ın Yaptığı Siyasi Paylaşımlardan Bazıları :