Ak Parti’de ilçe kongrelerinin yapılmaya başlandığı şu günlerde karşısında aday görmek istemeyen atanmış başkan adaylarının  “Genel Merkeze Rağmen Siyaset Yapılmaz” cümlesi en çok kullandığı cümlelerin başında geliyor

Ak Parti’de tartışmalı delege seçimleri ile parti içerisinde başlayan gerginlik, tek aday ve tek liste ile yapılmaya çalışılan kongrelerle iyice tavan yaptı.

Yıllardır olduğu gibi yine antidemokratik olarak uygulanan genel merkez tarafından adayın belirlenmesi ve tek aday ile kongreye gidilmesi, ikinci bir adaya izin verilmemesi parti içerisinde huzursuzluğa neden oldu. Ülkenin dört bir yanında yapılmaya başlanan kongrelerde kavgalar ve tartışma haberleri ardı ardına gelmeye başladı.

Yeterince temayül ve istişare yapılmadan birileri tarafından belirlenen adayların üyelere diretilmesi ve o adayın tek aday olarak kongreye girmesi…

Teşkilatlarda yıpranmış, başarılı olamayan isimlerin birileri tarafından ısrarla kollanıp yeniden aday gösterilmesi…

Adı FETÖ ile anılan hatta gözaltına alınıp denetimli serbestlikle serbest kalan birçok ismin hala teşkilatlarda aktif olarak görev yapmaları, teşkilatları dizayn etmeye çalışmaları…

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın FETÖ ile mücadele ile ilgili tüm çıkışlarına rağmen yeterince FETÖ ile mücadele edilememesi..

Ak Partilileri en çok rahatsız eden konuların başında geliyor. Anti demokratik delege seçimlerinin ardından teşkilatlarda yapılan kongrelerde ikinci bir adaya aday olma fırsatının verilmemesi, bugüne kadar Ak Parti kongrelerinde hiç görmediğimiz hadiselerin yaşanmasına neden oluyor. Kongrelerde yaşanan kavgalar, tartışmalar, iptal edilen kongreler artık partilinin sabrının iyice taştığını gösteriyor.

“Genel Merkeze Rağmen Siyaset Yapılmaz” diyenler bilmeli ki ‘Halka rağmen siyaset olmaz’ bu sese kulak vermeyenler önümüzdeki yıllarda bunu acı bir tecrübe ile yaşayacaklardır.

Halkın, vatandaşın, üyelerin sesine kulak tıkayanları, istenmeyen isimleri halka diretenleri önümüzdeki dönem vatandaşın Recep Tayyip Erdoğan sevgisi de kurtaramayacaktır.

Tekirdağ’da da bakıyoruz ki ilçe kongrelerinde teşkilatlar salonları doldurmak için tüm ilçelerden araçlar kaldırmak zorunda kalıyor. Delege yeterince sandığa ilgi göstermiyor. Özellikle FETÖ konusunda eleştirilerin odağında olan Cüneyt Yüksel başkanlığındaki Ak Parti Tekirdağ İl Teşkilatı, önümüzdeki günlerde yapılacak olan kongrelerde de ciddi sıkıntılar yaşayacağa benziyor.  Zira Kapaklı başta olmak üzere bazı ilçelerde 2. Liste için çalışmalar yapıldığı öğrenilirken, kongreler sonrası Ak Parti’den bazı istifaların yaşanacağı konuşuluyor.

Ortada açık ve net olan bir şey var. Bu böyle gitmez. 15 Temmuz’da demokrasi için can vermiş, kan vermiş bu AZİZ MİLLET kendisine uygulanan bu antidemokratik uygulamaları AFFETMEZ. Ve bir gün çıkar ‘Halka rağmen siyaset olmaz’ der, noktayı koyar….