Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 4 toplantıya katılmadığı gerekçesiyle meclis üyeliği düşürülen Rahmi Yılmaz, mahkeme kararı ile görevine geri döndü.

2017 Ekim ayında 4 toplantıya katılmadığı gerekçesiyle Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki Meclis Üyeliği görevi düşürülen Rahmi Yılmaz, Tekirdağ İdari Mahkemesi’nin vermiş olduğu kararla görevine geri döndü. 9 Şubat 2018 Cuma günü ÇTSO Toplantı Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Yılmaz, ‘’ Üyelerimizin bilmesi gereken şeyleri maalesef 4 ay bizden gizlediler. Zaten amaç da oydu. Yani bütçe toplantısına benim katılmamam için, benim bütçede görmemem gereken maddeleri göstermemek için ellerinden geleni yaptılar.’’ dedi.

‘’TEBLİGATLARDAN İKİSİ AYNI GÜN YAPILDI’’

Meclis üyeliğinin düşürülme kararının kasıtlı olarak verildiğini ve toplantılar hakkında kendisinin bilgilendirilmediğini belirten Rahmi Yılmaz, ‘’Bildiğiniz üzere onuncu ayda Meclis Başkanlığı’nın bir yazısıyla, 4 toplantıya katılmadığım iddia edilerek Meclis Üyeliğim düşürülmüştü.  Ben de bu süreçte öncelikle Bakanlığa müracaat ettim çünkü bana yapılan tebligatların iki tanesi aynı gün yapıldı. Mesela 7. Ayın 18’inde yapılacak toplantı için bizim ofise 18’inde tebligat yollandı. Bu tebligatlar 24 saat öncesinden yapılmadığı için asistanım o tebligatı almıyor, almadığı için de ben toplantıya katılmış sayılıyorum. Bu konuda Bakanlığa müracaat ettik ama 2 ay kadar sürüncemede kaldı. Yasal sürecin bitmesine 2 gün kala Tekirdağ İdari Mahkemesi’ne başvurdum, mahkeme odanın savunmasını ve evrakları istedi. Dün itibariyle de kararını vererek ‘Yapılan işlem hukuka aykırıdır’’ dedi ve meclis üyeliğimin devam etmesine karar verdi. Bu karar neticesinde dün itibariyle yeniden meclis üyesiyim, Allah nasip ederse de Şubat Meclis Toplantısı’na katılacağım.’’ İfadelerini kullandı.

‘’RAHMİ YILMAZ’IN VARLIĞI ONLARI RAHATSIZ ETTİ’’

Meclis üyeliğinin düşürülme kararının kasıtlı olarak yapıldığını belirten Yılmaz, Nisan ayında yapılması düşünülen seçimleri işaret etti. Şubat Ayı Toplantısı’na katılacağını da belirten Yılmaz, şu ifadeleri kullandı; ‘’Onlar bu işi farklı noktalardan takip ettiriyor çünkü Rahmi Yılmaz’ın buradaki varlığı onları rahatsız etti. Ama şuna da inanıyorum, Allah nasip eder de Nisan ayında seçimler olursa; hiç bunlara gerek kalmadan bayan ve gençlerin ağırlıklı olduğu bir ekiple burada büyük bir kadro değişikliği olacak.’’

‘’ELLERİNDEN GELENİ YAPTILAR’’

Yönetimin, oda faaliyet raporlarını kendisinden gizlemek için böyle bir girişimde bulunduğunu iddia eden Yılmaz, ‘’Üyelerimizin bilmesi gereken şeyleri maalesef 4 aydır bizden gizlediler. Zaten amaç da oydu. Yani bütçe toplantısına benim katılmamam için, benim bütçede görmemem gereken maddeleri göstermemek için ellerinden geleni yaptılar.’’ Sözlerini kaydetti.

 ‘’ADAYLIĞIM DEVAM EDİYOR’’

Nisan ayında yapılması düşünülen seçimlere yepyeni bir kadro ile katılacağının da sinyallerini veren Yılmaz, sözlerini şu şekilde noktaladı; ‘’Seçimle gelen insanların görevlerini sonuna kadar yapmaları gerekiyor. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın 4 bine yakın faal ve aktif üyesi var. İki yılını dolduran herkes seçme ve seçilme hakkına da sahiptir. Bununla birlikte benim de adaylığım devam ediyor. Genç ve bayan ağırlıklı bir ekip oluşturduk. Önümüzdeki hafta büyük ihtimalle ekibimizi ve kadromuzu size tanıtacağız. Çok güzel bir ekip oluştu. Bu odanın sahibi üyelerdir.’’