Fetullahçı Terör Örgütü İle Sivil Mücadele Platformu, Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAY-DER), Avukatı Ela İlden aracılığıyla CHP'li Bülent Tezcan hakkında suç duyurusunda bulundu.

TEZCAN’IN ADINI VERMİŞTİ

Fetullahçı Terör Örgütü İle Sivil Mücadele Platformu, Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAY-DER), CHP Milletvekili Eren Erdem hakkında, yakalama kararı verilmesi amacıyla önceki gün başvuruda bulunmuştu. Bu başvurunun ardından Eren Erdem basın açıklaması yaparak Mit tırları belgelerini Bülent Tezcan’dan aldığını belirtmişti. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Konuyla ilgili bir açıklama yapan TAY-DER Başkanı Muhammed Gömük, “CHP Milletvekili Eren Erdem, bilindiği üzere MİT tırları ile ilgili belgeleri CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’dan aldığını ifade etmişti. FETÖ iltisakı ile yargılanan Eren Erdem’in bu beyanı çok ciddi bir suç itirafı ve suç ikrarı mahiyetindedir.

“ADLİ SÜREÇ BAŞLATTIK”

Eren Erdem’in de Bülent Tezcan’ın da yeri, Enis Berberoğlu’nun şu an bulunduğu yer olmalıdır. Bu sebeple öncelikli olarak milletvekili adaylığı seçimlerinde kendine yer bulamayınca yurt dışına kaçma şüphesi beliren Eren Erdem’in yakalanması için adlî süreç başlattık. Şimdi ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan hakkında aynı adli süreci başlatmış bulunuyoruz. Ortada çok ciddi belgeler, iddialar, itiraflar ve hatta ikrarlar dolaşmaktadır. Böyle bir tabloda TAY-DER’in olaylara seyirci kalması beklenemez.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Bülent Tezcan’la ilgili yakalama talepli suç duyurumuzu bugün İzmir Adliyesi’ne intikal ettirmiş bulunuyoruz. Bundan sonraki gelişmelerin de takipçisi olacağız.” Dedi.