Kapaklı Samsunlular Derneği Tarafından Her Yıl Geleneksel Olarak Düzenlenen Piknik Şöleninin 14’üncüsü bu yıl da Kazak Gölü Mesire Alanı’nda Düzenlendi. Şenlikte sahne alan Ünlü Sanatçı Songül Karlı ve Ankaralı Yasin katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı.

29 Temmuz Pazar günü Kazak Gölü Mesire Alanı’nda Hasan Çil'in sunumuyla düzenlenen şenlik, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Ahmet Acar Hoca’nın Kuran’ı Kerim okumasıyla devam eden programda Cemre Özaydın da İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okudu. Yumurta, İğde ve Çuval yarışı gibi çeşitli yarışmaların yapıldığı şenlikte, dereceye girenlere ödülleri verildi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Programın açılış konuşmasını yapan isim ise Dernek Başkanı Mustafa Önder oldu. Programa katılan katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Önder, “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz piknik şölenimizin bu yıl 14’üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Programın düzenlenmesinde emeği geçen başta yönetim kurulumuz olmak üzere değerli iş adamlarımıza teşekkür ediyoruz. Yine bugün yüzlerce kilometre yol gelip aramıza katılan Vezirköprü belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ve bizlerden hiç bir zaman desteğini esirgemeyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

VATANDAŞLARDAN ALKIŞ ALDI

Başkan Önder’in konuşmasının ardından Kapaklı Belediyesi Halk Oyunları ekibi sahne alırken, daha sonra ise Ankaralı Yasin sahneye çıktı. Birbirinden hareketli Ankara Havaları eşliğinde vatandaşları doyasıya eğlendiren Ankaralı Yasin, protokol üyelerini de sahneye davet etti. Başta Başkan İrfan Mandalı olmak üzere protokol üyelerin sahne performansı vatandaşlardan alkış topladı.

YENİ AĞA HASAN ACAR OLDU

Şölende yapılan ağalık yarışı ise yine kıran kırana geçti 50’ye yakın ağa adayının yarıştığı ağalık yarışında 100 bin TL ile Has Acarlar İnşaat A.ş.’nin sahibi İş adamı Hasan Acar oldu. Ağalık ihalesinin ardından 3 dönemdir Şölen ağalığını yapan Şenol Batum’a kupa takdim edilirken, Yeni ağa seçilen Hasan Acar’a ise günün anısına plaket takdim edildi.

“PARA HARCAMAK BİR SANATTIR”

Şölende konuşan Vezirköprü Belediye başkanı İbrahim Sadık Edis, bu tür etkinliklerin gurbette yaşayan insanları bir araya getirdiğini belirtti. Dernekçiliğin bir gönül işi olduğunu kaydeden Edis, “Para harcamak bir sanattır. Emeği geçen bütün arkadaşlarımı kutluyorum. “diye konuştu.

KUNDUZ YAĞLI GÜREŞLERİ’NE DAVET ETTİ

Başkan Edis, tüm vatandaşları 23-25 Ağustos tarihleri arasında Samsun Vezirköprü ilçesinde düzenlenecek olan Geleneksel Vezirköprü Kültür Sanat Doğa ve Turizm Festivali ile Kunduz Yağlı Pehlivan güreşleri’ne davet ederek konuşmasını sonlandırdı.

“DERNEKÇİLİK, FEDAKARLIK İSTER”

Şölende Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da bir konuşma gerçekleştirdi. Samsunlular Derneği’nin Kapaklı’nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğunu belirten Başkan Mandalı, dernekçiliğin fedakarlık istediğini kaydetti. Konuşmasında sosyal medyada yayınlanan bazı iddialara üstü kapalı cevap veren Başkan Mandalı, iddia sahiplerine savcılığı adres gösterdi. Kapaklı’da yaşanan kurşunlama olaylarına da değinen Mandalı, “Kapaklı Texas tarzı durumlara geldi. Son günlerde bazı iş adamlarımıza silahlı saldırılar oldu. Burada kimse kimsenin üstünde değil” dedi.

“KİMSEYLE BİR SORUNUMUZ YOK”

Kapaklı’da 81 ilden vatandaşların yaşadığını kaydeden Başkan Mandalı, “Bizim kimseyle bir sorunumuz yok. Kürd’üyle, Türk’üyle, Laz’ıyla, Abaza’sıyla hatta inananıyla, inanmayanıyla bizim öyle bir derdimiz yok. Tüm partilere oy atan vatandaşlarımız da bizim vatandaşlarımız. Bizim böyle bir ayrımımız yok. Unutmayın kötü parti yoktur, kötü yönetici vardır” ifadelerini kullandı.

‘ELLİK’ OYNADI

Başkan Mandalı’nın konuşmasının ardından Ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Songül Karlı sahne aldı. Söylediği türküler ve hareketli parçalarla şenliğe katılan vatandaşların beğenisini toplayan Songül Karlı, Vatandaşlarla birlikte Tokat yöresine ait olan ‘Ellik’ oynadı.

Songül Karlı’nın sahne performansının ardından şölen sona erdi.

KATILIM OLDUKÇA YOĞUN OLDU

Şölene; Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Samsun Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, BBP Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.