Yüksek Seçim Kurulu tarafından düzenlenen seçmen bilgi kağıtları, muhtarlıklarda dağıtılmaya başladı.

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde oy kullanacak vatandaşlar için seçmen bilgi kâğıtları muhtarlar tarafından dağıtılmaya başlandı. 4 Haziran 2018 Pazartesi günü dağıtılmaya başlanan seçmen bilgi kağıtlarına, vatandaşlar 17 Haziran’a kadar bağlı bulundukları muhtarlıklardan ulaşabilecek.

‘’DAĞITIM 17 HAZİRAN’DA SON BULACAK’’

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, ‘’24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için seçmen bilgi kağıtlarının, 4 Haziran 2018 Pazartesi günü itibariyle muhtarlıklarda dağıtımına başlanmıştır. 17 Haziran 2018 Pazar gününe kadar dağıtım son bulacaktır.’’ dedi.

İNTERNETTEN DE ÖĞRENMEK MÜMKÜN

Seçmen bilgi kağıdını alamayan vatandaşların Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nın internet sitesinden de oy kullanacağı yeri öğrenebileceğini kaydeden Muhtar Dilsiz, ‘’Vatandaşların, biran önce seçmen bilgi kağıtlarını muhtarlıklardan alarak oy kullanacağı yerleri öğrenmelerini tavsiye ederim. Seçmen bilgi kağıdı ulaşmayan, işte olan, tatilde olan vatandaşlarımız ise ysk.gov.tr’den ‘Yurtiçi seçmen sorgulama’ kayıdına girerek nerede oy kullanacağını öğrenebilirler. ‘’ ifadelerini kaydetti.

‘’SEÇMEN BİLGİ KAĞIDI OLMADAN DA OY KULLANABİLİRLER’’

Vatandaşların seçmen bilgi kağıdı olmaksızın da oy kullanabileceğini vurgulayan Muhtar Dilsiz, şunları söyledi; ‘’Seçmen bilgi kağıdı ile oy kullanmıyoruz. Bu kağıt ile sadece oy kullanacağımız yeri öğreniyoruz. Vatandaşlarımız seçmen bilgi kağıdı olmadan da oy kullanabilirler. Bu konuda herhangi bir endişe taşımalarına gerek yok.’’ 

SEÇMEN YERLERİ İKİNCİ TURDA DA GEÇERLİ

Seçimin ikinci tura kalması halinde seçim yerlerinin değişmeyeceğini de kaydeden Muhtar Dilsiz, ‘’Eğer olur da seçim ikinci tura kalırsa vatandaşlarımızın yeniden bir seçmen bilgi kağıdı aramasına gerek olmayacak çünkü verilen seçmen kağıtları, ikinci turda da geçerli. Yani vatandaşlarımız ikinci turda da oy kullandığı yerden hiçbir değişiklik olmadan oy kullanacak.’’ dedi.