Kapaklı Emlakçılar Derneği Başkanı Kemal Özel, yayınladığı yazılı basın açıklamasıyla İmar Barışı için başvuru süresinin uzatıldığını duyurdu.

Başkan Özel, imar barışında 31 Ekim olan son başvurusu süresinin 31 Aralık tarihine uzatıldığını açıkladı. İzinsiz yapı sahiplerinin elini çabuk tutması gerektiğini vurgulayan Kapaklı Emlakçılar Derneği Başkanı Kemal Özel, yasanın 2017 yılı Aralık ayı öncesi yapılan yapıları kapsadığını vurguladı.

‘’E-DEVLETTEN BAŞVURU MÜMKÜN’’

Kapaklı Emlakçılar Derneği Başkanı Kemal Özel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘’Bildiğiniz üzere ÇEVRE ve Şehircilik Bakın Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecek olan İmar Barışı’nın, 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatıldığını müjdeledi. Doğalgaz, elektrik, su aboneliği yapılmayan daire, işyeri ve üzerinde izinsiz yapılar bulunan araziler, 2017 yılı Aralık ayı öncesinde yapılmış ise bu yasadan faydalanabilecektir.  Gayrimenkul sahipleri, başvuru sonucunda alacakları belge ile gerekli müracaatları yaptıktan sonra istedikleri hizmeti alabilecekler. Başvurular Çevre ve Şehircilik Bakanlığı internet sitesinde bulunan ‘İmar Barışı’ bölümünden ve e-devlet üzerinden yapılacaktır.’’