Kapaklı Belediye Başkanlığı tarafından beşincisi düzenlenen ‘Halk Günü Toplantısı’, vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Recep Güven Parkı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Şeffaf bir yönetim anlayışında, vatandaşlarla birlikte Kapaklı’yı yönetmek istediklerini dile getiren Başkan Mandalı, ‘’Bildiğiniz üzere Halk günü toplantılarımızda vatandaşlarımızla buluşarak, Kapaklımızda yapılması gerekenleri karşılıklı değerlendiriyoruz. Aramızda bulunan daire amirleri, belediye başkan yardımcıları var. Sizlerin soracağı sorular bizler için çok önemli. ‘’ dedi.

‘’AY ÇİÇEĞİ DİKMEKLE SİYASET YAPTIKLARINI ZANNEDİYORLAR’’

1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan toplantıda, Kapaklı Belediyesi tarafından hazırlanan tanıtım videosu izletildi. Ardından toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Mandalı, ‘’Şuanda vatandaşımızın bu halk günlerine çok talebi olmadığını görüyorum. Özellikle Kapaklımızı siyasi olarak temsil eden arkadaşlarımızın burada hiç olmadığını görüyorum. Bunlar herhalde bazı yollara ay çiçeği dikmekle veya botu alıp yüzmekle siyaset yaptıklarını zannediyorlar. Burada gelip görsel olarak bizlerle beraber paylaşmış olsalar; siyasetin ne demek olduğunu, hizmetin ne demek olduğunu kardeşçe bu işi götüreceğimizi görürdünüz. Parti isimlerini vermiyorum, çünkü kötü parti yoktur kötü yönetici vardır. Ben bu arkadaşlarımızın o partileri doğru temsil edemediğini düşünüyorum. Kapaklımıza 81 vilayetten insanımız geliyor ve onların ayrıştırma durumunda olduğunu görüyorum. Buradaki mevcut arkadaşlarımızın da hepsinin ayağına sağlık diyorum. ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’YAĞMURLAR SİVRİSİNEK MÜCADELEMİZE ENGEL OLUYOR’’

Son günlerde vatandaşlar tarafından şikayetçi olunan sivrisinek konusuna da değinen Başkan Mandalı, şunları söyledi; ‘’Mesela son günlerde en önemli konularımızdan bir tanesi, sokak ve caddelerimizde aşırı derecede sivrisinek olması. Eski insanlarımız daha iyi biliyor, mevsim normallerinin dışında hava koşulları ile karşı karşıyayız. Yani yağmurlar yağmaya devam ettiği takdirde biz ne kadar ilaç atarsak atalım, o ilaçlar sivrisinek mücadelemize engel oluyor. Son 1 haftadır arkadaşlarımızın hem Büyükşehir ile hem de İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ile yaptığı çalışmaların sonucunu görür olduk. Bu sayede sokaklarda caddelerdeki sivrisinek sayısının gitgide azaldığını görüyoruz. ‘’

‘’İSTANBUL’DA MAHSUR KALAN TAKSİLERİ İZAH ETMİYORLAR’’

Yağışlarla birlikte oluşan sel felaketinin, doğal bir afet olduğunu savunan Mandalı, ‘’Sizler de biliyorsunuz ki bilhassa son aylarda ve son yıllarda aşırı derecede yağmur yağıyor. Bunun başlıca sebebi bizleriz. Doğayı tahrip ettik, doğa ile oynadık. Ozon tabakasının delinmesi sonucu yağmurun sel felaketine dönüşmesini sağlıyoruz. Bunun en acı örneklerinden Antalya ve Ordu’dur. Karayolları’nın geçmiş yıllarda yapmış olduğu yollar dahi maalesef bu sel felaketlerinden dolayı geçilemez hale geldi. Yani doğal afetleri siyasi malzeme yapıp, Kapaklı’da siyaset yapmaya çalışan bazı arkadaşlarımız botu alıp da ‘Bak işte ben şu yolda botla yüzüyorum’ diyor. İstanbul’da mahsur kalan taksileri, altgeçitteki görsellikleri izah etmiyorlar. Bunun karşılığı siyaset olmaz. Bunun karşılığı bana göre doğal afettir. Kapaklı’da 15 yıla yakındır Belediye Başkanlığı yapmaya çalışıyorum. Vatandaşlarımız sele maruz kalıyorlar fakat ardından yerel yönetim ve devlet olarak elimizden geleni yapıyoruz. ‘’ dedi.

‘’TERMİK SANTRALİN NE KADAR ZARARLI OLDUĞUNU SUNMALARI GEREKİR’’

Kısa süre önce Ak Parti İlçe Teşkilatı’nın şikayeti üzerine kapanan Asfalt Plent Tesisi hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Mandalı, ‘’Bir diğer konumuz ise asfalt plenti. Bu plent ile ilgili bazı arkadaşlarımız, parti ismi vermiyorum yönetici arkadaşlardan bahsediyorum. ‘Buradaki asfalt plentinden dolayı kanserojen havaya maruz kalacağız, hemen yanında okul var’ gibi konularla insanlarımızı yanıltmaya çalıştılar. Ve bunun için elinden geldikleri kadar siyasi konumunu ön plana çıkarmaya çalıştılar. Fakat bugün büyük fabrikaların hemen yanında yerleşkeler var. Buradaki arkadaşlarımız asfalt plentimize engel oldular. Kim olduklarını biliyorsunuz, onlar belki de bizi seyrediyorlar. İnşallah bu yayını izledikten sonra devleti yanıltmadan asfalt plentimizi çalışır hale getirerek Kapaklımızın yollarının düzelmesini sağlarlar. 24 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirilecek. Tabi bunu yaparken resmiyetin dışına çıkma şansına sahip değiliz. Eğer arkadaşlarımız parti ayrımı yapmadan bizlerle yürümek istiyorlarsa Pınarça’daki Termik Santralin ne kadar zararlı olduğunu sunmaları gerekirdi. ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’KAPAKLI’YA ASFALT YAPILMASINA İHTİYAÇ VAR’’

Plent tesisinin kapatılması ile ilgili Saray’daki tesisi örnek gösteren Mandalı, ‘’Asfalt plentini vatandaşlarımız aslında iyi biliyorlar. Saray’a doğru giderken hemen sağ tarafta Karayollarımızın yapmış olduğu asfalt plenti var. Hemen yanında ise vatandaşlarımız ay çiçeği ekerler. Hemen dibindeki tarım arazisinde uğraş veren vatandaşlarımız hiçbir zaman oradaki ay çiçeğinde negatif bir sonuç olmadığını görebilirler. Bunların niyetinin ne olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Kapaklı’ya asfalt yapılması ile ilgili ihtiyaç var ama onlar ‘Biz bu seçimde belediye çalışmıyor havası estirelim’ diyerek ondan nemalanmaya çalışıyorlar. Fakat ben buradaki halkımızın bu konuya ne kadar duyarlı olduğunu, hangi partiye inanırsa inansın yanımızda olduğunu biliyorum. Hizmetin partilisi partisizi olmaz. Bizde ayrıştırma yoktur, bizde kucaklama vardır. Tabi biz bu plent ile ilgili resmi çalışmalarımızı yürütüyoruz. Arkadaşlarımız eğer Kapaklı’yı seviyorlarsa bıraksınlar, ruhsatlandırma ile ilgili devleti yanıltmasınlar. Türkiye’de 100 tane asfalt plenti yapılıyorsa bunun 99 tanesi ÇED raporu olmadan kuruluyor. Biz hiçbir zaman o mahallede Ak Partili var, bu mahallede CHP’li var deme unsuruna sahip değiliz. ‘’ sözlerini kaydetti.

KAZAK GÖLÜ’NE ÖZEL GÜVENLİK KONULACAK

Kısa süre içerisinde Kazak Gölü’ne belediye tarafından özel güvenlik güçlerinin tahsis edileceğini de müjdeleyen Başkan Mandalı, ‘’Kazak Gölü ile ilgili yaptığımız bazı projeler değişikliklere tabi oldu. Kazak Gölü’nün bazı yerlerini özel sektöre ‘Yap-İşlet-Devret’ modeli ile vermek istiyorduk fakat hastane projesi geldiğinde tüm projelerimiz değişikliğe tabi oldu. Özel güvenlik ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. İnşallah kendi bünyemize Özel Güvenlik tahsis ettiğimiz takdirde Kazak Gölü’nde kolluk kuvvetlerimiz ile beraber çalışabilecek güvenlik personelimiz olacak. Bu sayede vatandaşlarımız Kazak Gölü’ne gittiğinde rahat bir şekilde ailesi ile birlikte vakit geçirebilecek. Duyduğumuza göre bazı vatandaşlarımız dengesiz bir şekilde tabanca atıyor, içki içiyor ve oradaki vatandaşlarımızı uygunsuz bir şekilde rahatsız ediyor. Bu çalışmalar neticesinde bu durumun da aşılacağını düşünüyorum.’’ dedi.

‘’MİNİBÜSÇÜ ARKADAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ’’

Bir süre önce UKOME kararı ile rotası değişen 41 nolu minibüslere de değinen Mandalı, ‘’Maalesef 41 nolu minibüslerimize yapılan üvey evlat muamelesi hala devam ediyor. Çerkezköy’deki Atatürk Caddesi’ni kullandırtmamakla ilgili UKOME’nin kararı var. Minibüslerimiz caddeye giremediği için maalesef vatandaşlarımız 2 araç değiştiriyor. Halbuki Atatürk Caddesi kullanılmış olsa buradaki minibüsçü kardeşlerimiz vatandaşlarımızı rahatlıkla ana merkeze ulaştıracak. Fakat biz bu işten yılmadık, usanmadık, minibüsçü arkadaşımızın yanındayız. ‘’ dedi.


‘’İNÖNÜ MAHALLESİ’NE PAZAR İSTİYORUZ’’


Başkan Mandalı’nın konuşmalarının ardından vatandaşlar söz aldı. İsmetpaşa Mahallesi’nden söz alan bir vatandaş, mahallenin Pazar yerine ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Eylül ayında açılacak olan mecliste, konuyu gündeme getireceğinin sözünü veren Başkan Mandalı, ‘’İnönü Mahallesi son yıllarda çok göç alan mahallemizdir. Bildiğiniz üzere meclis tatile girdi ve Eylül ayında açılacak. Meclis açılır açılmaz sizin öneriniz dikkate alınacak. Türkiye’deki prosedürleri biliyorsunuz ‘Bu meclisten geçti yarın Pazar kuralım’ deme şansına sahip değiliz. Aylarca sürebilir, yine de inşallah 2019’un Nisan veya Mayıs aylarında oraya Pazar kurma şansına sahip oluruz. Sizlere de mahallenize sahip çıktığınız için teşekkür ederim. ‘’ ifadelerini kullandı.

BAŞIBOŞ KÖPEKLERDEN YAKINDI

İsmetpaşa Mahallesi’nden bir vatandaş ise mahalledeki parklarda ve bahçelerde bol miktarda başıboş köpek dolaştığını ve vatandaşların kendini tehlikede hissettiğini dile getirdi. Konu hakkında söz alan Kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Metin Mutlu, ‘’Bildiğiniz gibi köpekleri koruma yasası var. Biz bu yasaya uygun olarak onları kısırlaştırıp oraya bırakmalıyız. Başka yapabileceğimiz bir şey yok. Kanunlar dolayısıyla daha fazla yetkiye sahip değiliz. Sadece oradan alıp kısırlaştırıp, küpeleyip oraya bırakabiliriz.’’ dedi. Konu hakkında bir diğer yorum da Başkan Mandalı’dan geldi. Vatandaşların sahipsiz köpek endişesini paylaştığını dile getiren Başkan Mandalı, ‘’Köpekler şu sıralar çok üremeye başladı. Metin Bey bunun sebebini söylemedi ama dışarıdaki ilçelerden damperli kamyonlarla ilçemize bırakılan köpekler var. Bizler de bunları koruma unsuruna sahibiz. Sağlık İşleri’ndeki veteriner arkadaşımızın bu konuda çok üzerine gidildi ve kendisi de istifa etti. Yani ben de en az sizin kadar bu konuya duyarlıyım.’’ ifadelerini kullandı.

MANDALI’YA ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Bahçelievler’de ikamet eden Şinasi Araz isimli bir diğer vatandaş ise söz alarak, ‘’Öncelikle sizin enerjinize hayranım. Siz 1 saat konuştunuz bense 2 kelime konuşacağım onları da unutmamak için yazdım. Sizlere teşekkür ediyorum çünkü şu dere islahı ile bizleri o dertten kurtardınız. Başta siz ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Bahçelievler halkı olarak sizlere teşekkür ederim.’’ İfadelerini kullandı. Yolların ağır vasıtalar nedeniyle bozulduğunu dile getiren Araz, ‘’Şöyle de söyleyeyim ağır vasıtalar gelip geçerek yollarımızı bozdular. Bir bisiklet turu yaparak görürsünüz. Bu yüzden de sizinle gurur duyuyoruz. Bu toplantılara katıldığım için rahatsız olanlar var ve size ilettiğim tüm sorunlarımızdan netice aldık. Bunun için de sizlere ayrıca teşekkür ediyorum.’’ dedi. Vatandaşın iltifatlarına teşekkür eden Başkan Mandalı, taleplerini kısa süre içerisinde değerlendirmeye alacaklarını dile getirdi.

‘’5G ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GELİYOR’’

Ardından son zamanlarda altyapı nedeniyle bozulan yollara değinen Başkan Mandalı, ‘’Büyükşehir Belediyesi 22 milyon TL’lik bir yatırım ile altyapı yenileme çalışmaları yürütüyor. Bu nedenden  ötürü Bahçelievler’in büyük bir çoğunluğu kazılıyor ve kazılmaya devam edilecek. Kanalizasyon ve hatta içme suyuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bunun yanı sıra teknolojinin hızlı bir şekilde ilerlemesiyle alakalı Vodafone’dan bir yatırım çalışması geldi. 5G önümüzdeki günlerde Kapaklı’ya geliyor. Vodafone fiber internet ile ilgili bir çalışma yapıyor. Bu sayede tüm vatandaşlarımız hızlı internet hizmeti alma unsuruna sahip olacak. Altyapı çalışmalarımız hızlı bir şekilde yürüyor, üstyapı sizi yanıltmasın. ‘’ sözlerini kaydetti.

‘’KAPAKLI’DA NİTELİKLİ OKUL YOK’’

Düzenlenen toplantıda Kent Konseyi Başkanı Arzu Özdemir de söz aldı. İlçede nitelikli okul bulunmadığına değinen Özdemir, ‘’Bu toplantılara İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün de katılmasını diliyoruz. Gelecek nesil açısından çok kaygılıyım. Evimin bitişiğinde İmam Hatip Lisesi var. Öğrencilerin en yakın okula verileceğinden dolayı komşularım da bu konuda kaygı yaşıyorlar. Kapaklı ve Çerkezköy’de nitelikli okul yok maalesef.’’ dedi. Özdemir’in ardından söz alan Başkan Mandalı, ‘’Arzu Hanım’ı kimse yanlış anlamasın, kimse İmam Hatip Liselerine karşı olan yok. Fakat araştırmalar şunu gösteriyor ki; İmam Hatip Liselerine yazılmak isteyen öğrenci sayımız %30. Fen veya Meslek Anadolu lisesine yazılmak isteyen öğrenci sayımız ise %60-70. İnşallah devletimiz bu vatandaştaki arz talep ilişkisini dikkate alır.’’ İfadelerini kullandı.

‘’BUNLAR TARİH BİLMEZ’’

Büst tartışmalarına açıklık getiren Başkan Mandalı, ‘’Şimdi son zamanlarda benim büstüm ile ilgili arkadaşlar politika üretmeye çalışıyorlar. Burada 4 tane Belediye Başkanı görev yaptı. Kapaklı’ya hizmet etmiş Belediye Başkanlarının büstünün yapılmasının kime ne zararı var? Büstle heykeli de birbirlerine karıştırıyorlar. Biz Ömer Halis Demir’in heykelini de 15 Temmuz tarihini hatırlamak için yaptırdık. Onun adı heykel, bizim yaptırdığımız ise büst. Daha öncesinden rahmetli Bülent Ecevit Parkı’na onun heykelini yaptırdık, Süleyman Demirel Parkı’na da Süleyman Demirel’in heykelini yaptırdık. Hemen solumuzda da Başbuğ Alparslan Türkeş’in büstünü yaptırdık. Ve geçmiş dönemdeki muhtarlarımızın, şehitlerimizin büstünü yaptırdık. Bir tane de dünyaca ünlü şampiyonumuz Naim Süleymanoğlu’nun büstünü yaptırdık. Biz bunları yaptırarak tarihimize sahip çıkıyoruz. Bunlar tarih bilmez. Eğer tarih bilmek istiyorlarsa gelsinler ben onlara ders vereyim, Kapaklı’nın tarihini öğrensinler. Hani bir atasözü vardır ‘Yavuz hırsız ev sahibini şaşırtır’. Yani bunlar siyaset yapmak uğruna başka amaçlara kendilerini saptırıyorlar.’’ dedi.

‘’4 YILLIK FAKÜLTE İÇİN YERLERİMİZ HAZIR’’

Kapaklı’nın nüfusu bakımından üniversite kurulmaya müsait olduğunu da vurgulayan Mandalı, ‘’Hükümet konağı yapılıyor. Hastane ÇOSB müdürlüğü tarafından yapılacak. Kapalı spor salonu yapılıyor. Ben isterim ki bir üniversite gelsin. 100 bin nüfuslu yerlere üniversite yapılıyor, 120 bin nüfuslu Kapaklı’ya neden yapmıyorsun? Kapaklı’da 2 yıllık değil 4 yıllık fakülte için yerlerimiz hazır. Gelsinler Kapaklı’ya üniversite kursunlar. 1 lira dahi talep etmiyoruz.’’ İfadelerine yer verdi.

‘’SİZDEN ŞİKAYETÇİYİM’’

Büyükyoncalı’da ikamet eden bir vatandaş ise söz alarak ilginç bir çıkış yaptı. ‘’Sizden Şikayetçiyim’’ diye sözlerine başlayan vatandaş, açıklamasının devamında, ‘’Büyükyoncalı’nın nüfusunu azalttınız. Herkes Kapaklı’ya göç etti. CHP Tekirdağ’da 12’de 12 yaptı, ilerleyen süreçte böyle olabilecek mi, tartışılır. Kapaklı’da örnek alınacak bir yönetim sergiliyor, ben değil biz anlayışınızla hareket ediyorsunuz.” dedi. Vatandaşın yorumu üzerine Mandalı ise “Tekirdağ’da 12-0 olması CHP’nin başarısı anlamına gelmez. İnsanlara dokunan insanlar lazım. Bu herhangi bir partili olabilir. Önemli olan insanlarla bir yolda yürümektir. ‘’ cevabını verdi.

Soru cevap bölümünün ardından Başkan Mandalı tüm katılımcılara teşekkür ederek toplantıyı noktaladı.