Türk Büro-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Gürel, yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Yayınlanan açıklamada Adalet sisteminin adil işlemediğini dile getiren Gürel, ‘’Her yıl Eylül ayının 1’inde Adli Yıl açılışı çeşitli kutlamalarla gerçekleştirilir. Adalet ve hukuk toplumların olmazsa olmazıdır. Adalet sisteminin olmadığı ya da aksayarak işlediği bir ülkede, ne gelişmişlikten ne de kalkınmadan bahsedilemez. Ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemde, ülkemizi ayakta tutabilecek tek unsur Adalettir.’’ dedi.

‘’LİYAKAT SİSTEMİNİN BOZULMASI HUKUKSUZLUKLARIN YOLUNU AÇTI’’

Türkiye’deki liyakat sisteminin bozulduğunu ve bu durumun FETÖ gibi ihanet şebekelerine ön ayak olduğunu dile getiren Gürel, ‘’Ülkemiz 15 Temmuz gecesi hain bir kalkışma ile karşı karşıya kaldı. Kamuda örgütlenen FETÖ terör örgütü yüzünden, yüzlerce şehit verdik. Kamu kurumlarında yapılan atamalarda liyakat ve ehliyetin kaldırılması, ülkemizi 15 Temmuz ihanet sürecine sürükledi.’’ İfadelerini kullandı.

‘’ADALET ÇALIŞANLARININ SORUNLARI GÖZARDI EDİLİYOR’’

Açıklamasında Adalet çalışanlarının yaşadığı olumsuzlukları ele almayı ihmal etmeyen Gürel, ‘’Her yıl adalet sistemimizin eksikliklerinin gündeme getirildiği “adli yıl” açılışlarında; Adaletin işleyişinin olmazsa olmaz unsuru, iş yükünün büyük bir kısmını omuzlayan, Hakim ve Savcılar ile birlikte Adalet Hizmetinin temel taşları olan Adalet çalışanları, unutulmakta, sorunları dile getirilmemekte, adeta yok sayılmaktadırlar. Mesai mefhumu gözetmeden, tozlu arşivlerde dosya yığınları arasında, düşük ücretlerle iş yükünün büyük bir kısmını omuzlayan Zabıt Katipleri, Mübaşirler, Yazı İşleri Müdürleri, Teknik Hizmetler Sınıfı çalışanları ile diğer yardımcı hizmetler sınıfı personeli Adalet Bakanlığınca bugüne dek bir kez bile hatırlanmanın sevincini yaşayamamıştır. Adalet Bakanlığı, yargı sisteminin sorunlarını tamamıyla ele almalı, sadece Hakim-Savcı için değil tüm çalışanlar için iyileştirme ve düzenlemeler yapmalıdır. Sürekli belirli bir kesimin taleplerinin karşılanması halinde aksaklıklar giderilemez ve gittikçe büyüyen sorunlar çözümsüz kalmaya mahkum olur. ’’ sözlerini kaydetti.

‘’BİR PAKET DE ADALET PERSONELİ İÇİN ÇIKARILMALI’’

Adalet çalışanlarının Bakanlığa tepkisini dile getiren Gürel, açıklamasını şu ifadelerle noktaladı; ‘’Öncelikli olarak söz verilmiş olan Mübaşirlerin GİH sınıfına geçirilmesi başta olmak üzere, adalet çalışanlarının, Görevde Yükselme, ücret adaletsizliği, sağlığı tehdit eden çalışma ortam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi, can güvenliğinin sağlanması gibi birçok sorunu çözüm beklemektedir.  Bugüne kadar çıkartılan yargı paketlerinde adalet çalışanları için bir iyileştirme yapılmaması on binlerce adalet çalışanını üzmüş ve Adalet Bakanlığına küstürmüştür. Adalet çalışanları, kendileri içinde bir Yargı Paketi çıkartılmasını beklemektedir. 

Türk Büro-Sen olarak, yeni yargı yılının ülkemize ve milletimize hayırlı olması ve Adalet çalışanlarının sorunların çözüldüğü, çalışanların mutlu olduğu, yargı bağımsızlığının sağlanmasını diliyoruz.’’