Tekirdağ’da yapımına başlanan Şehir Hastanesi hafriyat işlerinin hakkında FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında soruşturma açılan Ömer Polat isimli iş adamına ait şirkete verildiği ortaya çıktı.

HAKSIZ KAZANÇ MI ELDE EDİLİYOR?

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında kapatılan Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş adamları Derneği'nde (TASİAD) 17/25 Aralık sonrası Yönetim Kurulu Üyeliğine devam eden ve Tekirdağ’da düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’nın sponsorları arasında yer alan Ömer Polat’ın yaklaşık 8 milyon TL’lik hafriyat işini aldığı ve kaçak döküm yaparak haksız kazanç elde ettiği iddia edildi.

KAÇAK HAFRİYAT DÖKÜLÜYOR İDDİASI!

Edinilen bilgilere göre yapımına başlanan Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin hafriyat çalışmalarına geçtiğimiz günlerde Ömer Polat’a ait şirket tarafından başlandı. İddiaya göre normal şartlarda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin belirlemiş olduğu hafriyat döküm alanlarına dökülmesi gereken hafriyat, hemen hastane inşaatı yanındaki hazine arazisine dökülmeye başlandı. Bu şekilde Ömer Polat’a ait şirketin yaklaşık 6 milyon TL’lik bir haksız kazanç elde edeceği iddia ediliyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ise bu kaçak hafriyat dökümüne müdahale edip etmeyeceği kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

FFETÖ ŞÜPHELİSİNDEN MECLİSTE VEKİLLERE ZİYARET

Hakkında FETÖ/PDY’den soruşturma bulunan Ömer Polat’ın bu işi almadan önce Ankara’da yaptığı ziyaretler ise dikkatlerden kaçmıyor. 1 Mart 2018’de Ankara ziyaretinde bulunan iş adamı Ömer Polat, burada Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan, Mustafa Yel, İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop ve Maliye Bakanı Naci Ağbal’ı makamında ziyaret ediyor.

Polat’ın bu işi almasında il başkanlığı görevinde bulunan bir ismin aracı olduğu ve bu işten ciddi pay aldığı da konuşulan iddialar arasında

TEKİRDAĞ ONU KAR KÜRÜME İŞİNDEN HATIRLIYOR

Tekirdağ kamuoyu, Ömer Polat’ın sahibi olduğu hafriyat şirketinin ismini daha öncede Karayolları Genel Müdürlüğü 18. Şube ve Gelibolu 13. Şube Şefliği’nin taşeron işlerini yaptığı dönemden hatırlıyor. Polat’ın şirketi, ödenek alınmasına rağmen kar kürüme işlerini yetersiz ekipmanla yapmaya çalışmış ve birçok sürücünün yolda kalarak mağdur olmasına neden olmuştu.

Haber: Adem ÇİL