Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı, yayımladığı yazılı basın açıklamasıyla Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in açıklamalarına cevap verdi.

Yayımlanan basın açıklamasında Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in doğruları konuşmadığı ve yanlış bilgi verdiği belirtildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklama şu şekilde:
Belediyemiz tarafından hazırlanarak 19/07/2018 tarihinde yapılan “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Entegre Katı Atık Yönetimi Tesislerinin 29 Yıl Süreli İrtifak Hakkı Tesis Etmek ve Tahsisli Alanların Kullanım Hakkını Vermek Suretiyle Yapımı ve İşletilmesi İşi” ihalesi belediyemizin bir kuruş bile zarara uğratacak ihale olmayıp aksine 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 35 (a) maddesine göre mülkiyeti belediyemize ait araziler üzerinde irtifak hakkı kurmak suretiyle hem 29 yıl boyunca her yıl artacak bedeller üzerinden kira bedeli alınması, hem de belediyemiz tarafından hiçbir bedel ödemeden tüm yatırım bedelleri yüklenici tarafından karşılanarak kurulacak tesislerden elde edilecek yıllık toplam hasılat üzerinden belediyemize verilecek kattı payı ile belediyemizin gelir sağlayacağı bir ihaledir. İhale belediyemiz tarafından Türkiye’de bugüne kadar uygulanan şartname hazırlıklarından farklı olarak belediyemiz tarafından hiçbir firma ile görüşülme yapılmadan, Türkiye’deki örnek şartnameler incelenerek ve Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı ile bizzat yapılan görüşmeler sonucunda, bakanlığında yönlendirmeleri doğrultusunda “Ulusal Atık Eylem Planı”na uygun, ilimiz şartlarına ve atık özelliklerine bağlı olarak hazırlanmıştır. Tamamen kamu yararı düşünülerek hazırlanan ihale 19/07/2018 tarihinde gerçekleştirilmiş, ancak ihaleye katılım olmaması nedeniyle ihale iptal edilmiştir.

“İDDİALAR DOĞRU DEĞİL”

Enerji ihalesi şartnamesinin rekabet koşullarının daraltacak şekilde hazırlandığı ve Belediyenin zarara uğratıldığı iddia edilmektedir. Yapılmamış bir ihalede Belediyenin zarara uğratılması mümkün değildir. 

“İHALEYE KATILIM OLMAMIŞTIR”

Teknik şartnamenin adrese teslim şekilde hazırlandığı, sadece firmanın isminin belirtilmediği, ancak tarifinin belli olduğu iddia edilmektedir. Nasıl bir adrese teslim bir ihale yapılmış ki ihaleye katılım olmamıştır. İddia sahibinin söyledikleri doğru olsaydı, bir firmanın ihaleye katılıp ihaleyi kazanması gerekmez miydi? Büyükşehir Belediyesi adrese teslim ihale yapıyor, ancak ihaleye katılım olmuyor! Bu iddianın ne kadar mesnetsiz olduğunu anlatmak için başka bir açıklamaya mahal yoktur. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yaptığı bütün ihalelerde rekabete ve şeffaflığa azami özen göstermektedir.