Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Yayımladığı mesajda tüm cami ve din görevlilerinin önemli bir görev ifa ettiklerini dile getiren Başkan Albayrak, şu ifadelere yer verdi; 

‘’1-7 Ekim tarihleri 1986 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı’nın öncülüğünde Camiler ve Din  görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır.

Camilerimiz, ibadet ettiğimiz, manevi huzura kavuştuğumuz, birlik, beraberlik, dostluk, kardeşlik ve yardımlaşma gibi duyguları en yoğun şekilde yaşadığımız kutsal mabetlerimizdir. Din görevlilerimiz, dini konularda halkımızın en iyi şekilde bilgilendirilmesi, dinimizin en doğru şekilde yaşanması ve gelecek nesillere aktarılması gibi önemli görevler üstlenmişlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyor, cami yapan, yaptıran, yapımında emeği bulunan hayırsever vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyor, din görevlilerimize çalışmalarında başarılar diliyorum.’’