Kapaklı Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası iş adamı Erol Buz, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kapaklı’ya yeteri kadar önem verilmediğini kaydeden Buz, siyasilere veryansın etti. Kapaklı’ya gelen her siyasetçinin vaatler verip yerine getirmeden ayrıldığını belirten Buz, ‘’Kimse doğruları söylemiyor. Adeta bir emir komuta zincirinde biat kültürüne dayalı olarak, halkın sorunları görmezden geliniyor, sorunlara çözüm aranmıyor.’’ dedi.

Kendisine ait iş yerinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan SATİVES Dernek Başkanı, Kapaklı Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası Erol Buz gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu. Kapaklı’ya devlet kurumları nezdinde yeterince yatırım yapılmadığını ifade eden Buz, Kapaklı’ya Esnaf ve Sanatkarlar Odası kurulması için başlattığı girişimde kendisine sadece Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın destek olduğunu ifade etti. 

‘’BÖLGEDE GÜREŞ SEVİYE ATLAYACAK’’

2018 yılı Kapaklı Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağalığını geçtiğimiz günlerde 30 bin TL’ye alan iş adamı Erol Buz, güreş sporuna duyduğu ilginin kaynağını açıkladı. Buz, “Bana yağlı güreş sporunu sevdiren kişi Vezirköprü Kunduz Yaylası Güreş Ağası Bilal Acar’dır. Kapaklı Büyük Yağlı Güreşleri’nde güreşler ağalığı konusunda kendisi beni teşvik etti. Kendisine teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Yağlı güreşlere destek olmak ve Kapaklı’da güreşi sevdirmek amacıyla ağalığı aldığını ifade eden Buz, bölgede güreşin seviye atlayacağını dile getirdi. 

“KAPAKLI’YA YAZIK DEĞİL Mİ?”

Kapaklı’nın sorunlarının bir an evvel ilçeye yakışacak şekilde çözüme kavuşması gerektiğini ifade eden Erol Buz, “Nüfusu resmi rakamlara göre 100 bini aşan Kapaklı’da; Hastane, Adliye, Çocuk Esirgeme Kurumu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ticaret ve Sanayi Odası ile daha nice kurumlar mevcut değil.’’ dedi. İktidar Partisi temsilcilerinin Kapaklı’nın sorunlarına yönelmediğini söyleyen Buz, Kapaklı’da Esnaf ve Sanatkarlar Odası kurulması için başlattığı mücadelede kendisine destek olan tek ismin Kapaklı Belediye Başkanı Mandalı olduğunu ifade etti. Esnaf ve Sanatkarlar Odası olmadığı için vatandaşların Tekirdağ merkeze gitmek zorunda kaldıklarını dile getiren Buz, “75 kilometre git, 75 kilometre gel 150 kilometre yol yapıyor. Yazık değil mi bizim esnafımıza? Hiçbir siyasetçi bundan bahsetmiyor. Buraya vergi dairesi lazım, hastane lazım, adliye lazım, spor tesisleri lazım, madde bağımlılığını engellemek için emniyet güçlerinin arttırılması lazım. Bugün gazetelerde görüyoruz ki her geçen gün madde bağımlılığı artıyor ve emniyetimiz az adamla çok iş yapmaya çalışıyor. Her gelen siyasetçi bir şeyler anlatıyor ama ortada gerçekleşen bir şey yok.” ifadelerini kullandı.

‘’1 NİSAN SEÇİMLERİ ADİL GEÇMEDİ’’

1 Nisan 2018’de yapılan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin adil bir ortamda gerçekleşmediğini dile getiren Erol Buz, konu hakkında eleştirilerde bulundu. Buz, “Ben Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın son seçimini şaibeli buluyorum, benim gözümde seçim şaibelidir. İmza yetkisi olmayanlara oy kullandırdılar. Alınan karar gereği okulda yapılması planlanan seçim, Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılmıştır. Ticaret ve Sanayi Odası’nda çalışan bazı arkadaşlarımız kendileri aday gibi mevcut yönetime çalışmışlardır ve oda yönetimi de buna göz yummuştur. Şaibeyle seçimi kazanan mevcut başkan, siyasi partilerle, cemaatlerle desteklenmektedir. Bunu gören kimse de ‘kral çıplak’ diyemiyor.” ifadelerini kullandı.

“KİMSE DOĞRULARI SÖYLEMİYOR”

Özellikle Kapaklı’da siyasilerin pasif kaldığını ifade eden Buz, “Kimse doğruları söylemiyor. Adeta bir emir komuta zincirinde biat kültürüne dayalı olarak, halkın sorunları görmezden geliniyor, sorunlara çözüm aranmıyor. Kapaklı’nın saymakla bitmeyen devlet kurumu ve yatırım eksikliği karşısında yerel yönetimi yani belediyeyi daha başarılı buluyorum.” diye konuştu.

“EN BÜYÜK KAYIP KORAY ÖNSEL”

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulunan Buz, “Seçimin başarılı ismi Muharrem İnce oldu. Sebebi CHP’nin politikalarına rağmen, partisinden 8 puan daha fazla oy aldı. HDP ise benim için sürpriz oldu. MHP ise beklentilerin çok üzerinde bir oy alarak seçimin diğer bir sürprizi olurken bölgemizde İYİ Parti de beklentileri aşarak meclise bir vekil göndermesini başardı. Seçimin oy kaybedenini ise AK Parti ve CHP olarak görüyorum. Nedeni ise 2015 yılında gerçekleşen seçim sonuçlarına göre Ak Parti ülke genelinde %49,49 oy oranına sahip olurken, bu yıl %42,56 oy oranına düştü. CHP ise aynı yıl %25,31 oy oranına sahip olurken, o da bu yıl %22,64 oy oranına geriledi.  Bölgemiz adına en büyük siyasi kaybımız ise, bölgemizi temsil eden tek aday olan MHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Koray Önsel’in meclise girememesi oldu.” dedi.