Kapaklı Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, geçtiğimiz günlerde kapatılan Asfalt Plenti ŞAntiyesi ile ilgili tartışma yaşandı. Çıkan tartışmada CHP Belediye Meclis Grubu, Ak Parti Belediye Meclis Grubu’na ‘’Madem bu kadar insan sağlığını düşünüyorsunuz, neden Termik Santrale karşı değilsiniz?’’ diye yüklendi.

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın verdiği dilekçe ile ÇED Raporu olmadığı gerekçesiyle kapatılan Asfalt Plenti Şantiyesi konusu, meclise taşındı. Konu hakkında Ak Parti İlçe Teşkilatı’nın dilekçesini geri çekmesi gerektiğini dile getiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ‘’Parti ismi vermiyorum, çünkü partili insanları yaftalamak istemem. Fakat burada bir partiyi temsil ettiğini düşünen kişiler tarafından yapılan lüzumsuz açıklamaların ardından, asfalt plenti siyasi baskıyla mühürlendi. Bu arkadaşlarımızın derhal bu karardan vazgeçerek, dilekçelerini geri alması ve tesisi açtırması gerek.’’ dedi.

‘’BİZ YAPILAN HİÇBİR HİZMETE KARŞI OLMADIK’’

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın açılış konuşmasının ardından söz alan Ak Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Metin Kanat, ‘’Karaağaç’taki asfalt şantiyesi ile ilgili dedikodular var. Biz yapılan hiçbir hizmete karşı olmadık. Ama öyle bir atmosfer oluşturuluyor ki sanki biz asfalta karşıyız, sanki orada şantiye olmazsa asfalt yapılmayacak. Asfalt yapan her firmaya yer vermek zorunda değiliz. Biz şantiyenin yerine karşıyız. Yerleşim yerine yakın olmasaydı biz de karşı olmayacaktık. Siz yeter ki hizmet yapın, biz size her türlü desteği vereceğiz.’’ dedi.

‘’MÜTEAHHİTİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜYORSUNUZ’’

Kanat’ın söylemlerine cevap veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise, ‘’Yapılan Asfalt Plenti, ÇED raporu olmadığı öne sürülerek mühürlendi. Şuan o plent tesisi mühürlenmemiş olsa Kapaklı’da asfaltlama çalışmaları başlamıştı. Doğaya zararı olsa, Saray’da da Karayolları’na ait sabit asfalt plenti var. Bizimki sabit kalmayacak, Ağustos 2019’da sökülecek. Siz müteahhidin ekmeğine yağ sürüyorsunuz. Artan fiyatlardan dolayı firma zaten ihalenin fes edilmesi için fırsat bekliyor. İhaleyi yaptığımız zamana 1.5 lira olan tanker, bugün 3 lira olduğu için firma zarara girecek. Eğer bugün yeniden ihaleyi gerçekleştirmeye kalkarsak 11 milyon TL’ye yaptığımız ihale 22 milyon TL’ye çıkacak. Bu durum da belediyemizi %100 zarar ettirir. Eğer arkadaşlarımız hizmet konusundaki söylemlerinde samimiyse, bu mühür sorununu biran evvel çözmeleri gerek.’’ İfadelerini kullandı.

‘’NEDEN TERMİK SANTRALE KARŞI DEĞİLSİNİZ?’’

Mandalı ve Kanat arasındaki tartışmanın ardından söz alan CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Ersin Yavuz , Meclis Üyesi Kanat’a şu soruyu yöneltti; ‘’ÇED raporu dediniz, fakat Termik Santraller için de ÇED raporu gerekmiyor mu? Madem bu kadar insan sağlığını düşünüyorsunuz, neden Termik Santrale karşı değilsiniz?’’. Yavuz’dan gelen soruya cevap veren Meclis Üyesi Kanat ise; ‘’Bunu daha önce de söyledik, biz Termik Santrale karşı değiliz ve siz de olmamalısınız. Fakat yerleşim yerine bu kadar yakın olmasına karşıyız.’’ dedi.