Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Çerkezköy’de Sosyal Bilimler Lisesi Yapma Kararı Almasından Sonra Ak Parti, CHP ve MHP Kapaklı İlçe Başkanlarının Yaptığı Basın Açıklamasıyla Başlayan Tartışmalar, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’nın “Okul İçin Kapaklı’da Yer Tahsisi Yapılmadı” Cevabı İle İyice Hararetlenmişti.

Ardından Kapaklı belediye başkanı ve İlçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’de tartışmalara katılarak, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na “Siz okul yapmak isteyin, Arsa sorunumuz yok” mesajını verdiler.

Peki ne oldu da birden bire ÇTSO’nun Çerkezköy’de Sosyal Bilimler Lisesi Yapma Kararı Almasından Sonra başladı bu tartışmalar. Bu ilçeyi yönetenler, bu ilçede makam, mevki sahibi olanlar bugüne kadar neredeydiler? İlçemizin en çok ihtiyaçlarından birisi okul ve dershane açığı bu bilinen bir gerçek. Hal böyle iken bu tartışmayı başlatan başta değerli ilçe başkanlarımız olmak üzere kaç kere Çerkezköy TSO’nun kapısını böyle bir proje ile çaldılar? İlçemizi yönetenler bir proje hazırladılar da ÇTSO buna kayıtsız mı kaldı? ÇTSO’da ilçemizi temsilen bulunan grup başkanları, ÇTSO üyeleri ne kadar ilçemizin sorunlarını dile getirdiler?

Evet bunların hiç biri olmadı. Sadece ilçe kaymakamımız yaptığı açıklamada küçük bir yardım için resmi yazı yazdığını ve ÇTSO’dan “paramız yok” cevabı aldıklarını söylüyor. Daha dün ufak bir tadilat için “Paramız Yok” cevabını veren ÇTSO’nun bugün okul yaptırıyor olması da gerçekten oldukça vahim bir durum.

Çerkezköy’de ise durum çok farklı. Basın mensupları olarak bizler defalarca şahit olduk. Gerek Çerkezköy kaymakamı, gerekse Çerkezköy milli eğitim müdürlüğü ÇTSO’dan bir okul yaptırması talebinde defalarca bulundular. Geçtiğimiz Ramazan ayında ÇTSO tarafından düzenlenen iftar yemeğinde Çerkezköy kaymakamı Metin Kubilay bu isteklerini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu huzurunda da bizzat tekrarladı. İlerleyen süreçte de hazırlanan eğitim kampüsü projesi içerisine ÇTSO tarafından bir tane okul kazandırılması için görüşmeler devam etti ve sonunda böyle bir karar alındı.

Maksat bağcıyı dövmek değil de üzüm yemekse, önce böyle bir talep ile ÇTSO’nun kapısı çalınmalıydı. ÇTSO Çerkezköy ve Saray’da yaptığı okullar ve eğitime verdiği desteklerin ardından Çerkezköy’e ikinci bir okul daha yapma kararı almadan önce Kapaklı’nın böyle bir ihtiyacı olduğundan haberdar olmalıydı. Eğer ÇTSO pozitif ayrımcılık yapmakla suçlanıyorsa, Bilinmeli ki en az ilçemizi yönetenler de bu konuda ÇTSO kadar suçlular.

Haklı bir beklenti olarak Çerkezköy ve Saray’ın ardından yapılacak 3. Bir okulun ilçemize yapılmasını doğal karşılayabiliriz. Ama ilçemizi temsil edenlerin basiretsizliklerini görmezden gelirsek, ilerde de bu tür sorunlarla daha çok karşılaşacak gibiyiz.

Sonuç olarak bir kez daha ilçemizi temsil edenlerin aslında bulundukları yerleri hak etmedikleri gerçeği ile karşı karşıya kaldık. Kapaklı’da artık makam ve mevkilerin işin ehline teslim edilme zamanı çoktan geldi de geçiyor bile.

Sorunlarla değil, Başarılarıyla anılan bir Kapaklı’da buluşmak dileğiyle

Bir Sonraki Yazımda Görüşmek Üzere… Hoşçakalın!