Trakya Kalkınma Ajansı, 2015 yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında açıkladığı İktisadi Kalkınma, Küçük Ölçekli Altyapı ve Sosyo-Ekonomik Kalkınma Programları kapsamında bölge paydaşlarına 10 milyon TL hibe desteği verecek.

Konuyla ilgili ÇTSO Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan TKA Uzmanı Berkay Habiboğlu, destek programlarından yararlanmak isteyenlerin, 13 Mart saat 23.00’e kadar KAYS (Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi) üzerinden, 20 Mart Cuma günü saat 18.00’e kadar da matbu olarak kendilerine başvurması gerektiğinin altını çizerken, teklif çağrısına uygunluk kriterleri, mali destek miktarları, uygun başvuru sahipleri konuları ile ilgili olarak da katılımcıları bilgilendirdi. Öte yandan, proje yazma eğitimleri 26-27-28 Ocak tarihleri arasında ÇTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek

2015 yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında; İktisadi Kalkınma, Sosyoekonomik Kalkınma ve Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programlarını ilan eden Trakya Kalkınma Ajansı, 2015 yılı Mali Destek Programları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

PROJE BAŞVURU REHBERLERİ DAĞITILDI
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Konferans Salonu’nda saat 10.00’da başlayan toplantıya oda üyeleri, bölgede faaliyet gösteren firmaların yetkilileri, kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri katılırken, toplantıyı ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın ve Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin de takip etti. Toplantıda, katılımcılara konunun detaylı bir şekilde örneklerle anlatıldığı 2015 Yılı Proje Teklif Çağrısı Başvuru Rehberleri de dağıtıldı.

PROJE BAZLI ÇALIŞAN BİR KURUMUZ
Mali Destek Programı ile ilgili detaylar, TKA Uzmanı Berkay Habiboğlu tarafından katılımcılara anlatıldı. Toplantının başında, TKA ile ilgili kısaca bilgi veren Habiboğlu, “Trakya Kalkınma Ajansı, proje bazlı çalışan bir kurum. Kalkınma için çalışan, katalizör etkisi yaratmak isteyen, yatırım yapmayı amaçlayanları destekleyen bir kurumuz” dedi.

BAŞARILI BULURSAK DESTEK VERİYORUZ
Fizibilite çalışması yapılmış, uygulanabilirliği etüt edilmiş proje ya da yatırım fikirlerinin kendilerine ulaştıktan sonra belirli kriterlere göre değerlendirildiğini kaydeden Habiboğlu, “Projeyi başarılı bulursak, biz de buna destek veriyoruz” dedi.

TOPLAM HİBE MİKTARI 10 MİLYON TL
Habiboğlu, konuşmasının devamında, TKA’nın 2015 Yılı Mali Destek Programları hakkında detaylı bilgi verdi. Programın üç ana başlık altında toplandığını ve 10 milyon TL bütçesi olduğunu belirten Habiboğlu, “Program, İktisadi Kalkınma, Küçük Ölçekli Altyapı ve Sosyo-ekonomik Kalkınma olarak üçe ayrılıyor. İktisadi Kalkınma Destek Projesi’nin bütçesi 4 milyon TL, Sosyo-ekonomik Kalkınma Mali Destek Projesi’nin bütçesi 2 milyon TL, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’nın bütçesi ise 4 milyon TL” dedi.

SON BAŞVURU 13 MART
Destek programlarından yararlanmak isteyenlerin, 13 Mart saat 23.00’e kadar KAYS (Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi) üzerinden, 20 Mart Cuma günü saat 18.00’e kadar da matbu olarak kendilerine başvurması gerektiğinin altını çizen Habiboğlu, teklif çağrısına uygunluk kriterleri, mali destek miktarları, uygun başvuru sahipleri konuları ile ilgili olarak da katılımcıları bilgilendirdi.

AMAÇLARA DEĞİNDİ
Programların amaçlarına da değinen Habiboğlu, “Sosyoekonomik kalınma mali destek programındaki amaç, Trakya Bölgesi’nin genelinde insan kaynakları niteliğinin ve kapasitesinin geliştirilmesidir. Önceliklerimiz, bölgede işbirliği ve dayanışma kültürünün güçlendirilmesi, dezavantajlı kesimlerin bölgede istihdam edilebilirliğinin arttırılması, girişimcilik ve yenilik kültürünün geliştirmesidir” diye konuştu. Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ile Trakya Bölgesi’nin yaşam ve refah seviyesinin yükselmesini amaçladıklarını kaydeden Habiboğlu, “Burada da önceliklerimiz, sosyokültürel altyapının iyileştirilerek yaşam kalitesinin geliştirilmesi, doğal, tarihi ve kültürel alanların turizm amaçlı kullanılmak üzere altyapının güçlendirilmesi ve bölgenin üretim altyapısının güçlendirilmesidir” dedi. Habiboğlu, İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı ile ilgili olarak da; “Bu programın genel amacı, yenilikçi, yüksek katma değerli ve ihtisaslaşmış hizmet/üretim süreçleri ile sürdürülebilir ve dengeli gelişimin sağlanmasıdır” ifadelerine yer verdi.

PROJE YAZMA EĞİTİMLERİ VERİLECEK
Ajansın ilk aşamada bilgilendirme toplantıları düzenleyeceğini ifade eden Habiboğlu, daha sonra proje yazma eğitimleri vereceğini ve son olarak da teknik yardım masası kuracağını söyledi.

EĞİTİMLER 26-27-28 OCAK TARİHLERİNDE ÇTSO’DA DÜZENLENECEK
Proje teklif çağrısı kapsamında, projelerin KAYS sisteminde başvurusunun nasıl yapılacağı, projelerin nasıl hazırlanması gerektiği, proje döngüsü yönetimi ve mantıksal çerçeve yaklaşımı gibi konuların ele alındığı proje yazma eğitimleri 26-27-28 Ocak tarihleri arasında ÇTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Eğitimler saat 09.00-17.00 saatleri arasında düzenlenecek.

TKA-CTSO1