Türkiye’nin ve dünyanın lider beyaz eşya üreticileri arasında yer alan BSH Ev Aletleri firması Ambardere Mevkii’nde 14’üncü ağaç dikim etkinliğinde bin fidanı daha toprakla buluşturdu.

BSH tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen ağaç dikme etkinliğine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, BSH Bölge Sorumlusu Dr. Ralf Fuchs, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, BSH Kampüs Yöneticisi Herbert Rainer Exler, BSH Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Joachim Kuntzei ve öğrenciler katıldı.

11082395_730832263681764_5154405940818791941_oBU YIL 14. KEZ FİDAN DİKİLDİ
Hallaçlı Yolu üzeri Garnizon Komutanlığı karşısında düzenlenen fidan dikim etkinliğinde konuşan BSH Bölge Sorumlusu Dr. Ralf Fuchs, "2001 yılında başlattığımız fidan dikme etkinliğini geleneksel hale getirdik. Bu yıl 14’üncüsünü düzenledik. Her yıl bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. Bu yıl da 14 bininci fidanımızı toprakla buluşturmanın gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

ÇERKEZKÖY’ÜN HAVASI DAHA TEMİZ OLACAK
Yer tahsisi konusunda kendilerine 2001’den beri yardımcı olan Çerkezköy Belediyesi’ne teşekkür eden BSH Bölge Sorumlusu Dr. Ralf Fuchs, fidan dikme etkinliğini artık geleneksel hale getirdiklerini ve her yıl bin fidan diktiklerini belirterek, “Dikilen bu ağaçlar sayesinde Çerkezköy’ün havası daha temiz ve güzel olacak. Burada en büyük teşekkürü öğrencilerimiz hak ediyor. Onlara sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

DİĞERLERİNE ÖRNEK OLUR
Sanayinin havayı kirlettiğini ancak kendilerinin diktikleri fidanlar ile bunu minimum seviyeye indirmeyi amaçladıklarını kaydeden BSH Bölge Sorumlusu Dr. Ralf Fuchs, bunun diğer sanayi kuruluşlarına da örnek olması temennisinde bulundu.

AKAY TEŞEKKÜR ETTİ
Etkinlikte konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise BSH’ın çok güzel bir etkinliğe imza attığını belirterek, emeği geçen, katkıda bulunanlara teşekkür etti. Sözlerine “BSH firmasına teşekkür ediyorum” diyerek başlayan Belediye Başkanı Vahap Akay ise BSH firmasının 2001’den bu yana her yıl 1000 adet fidanı bu bölgeye diktiğini belirterek, “İnşallah bundan 10-15 yıl sonra bu bölgede bugün ağaç diken öğrencilerimiz dinlenecek, bol oksijen teneffüs edecekler. Emeği geçenleri kutluyorum ve tebrik ediyorum” dedi.

SİZİN 1911 FİDAN DİKTİĞİNİZİ BİLSEYDİM, 1000 FİDAN DİKMEZDİM
Bugün kendisinin ikinci ağaç dikme etkinliğine katıldığını ve sabah saatlerinde 1911 adet sedir fidanını Fatih Mahallesi’nde öğrenciler ile birlikte diktiklerini kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bugünkü ağaç dikme etkinliğinde katkısı olan, emek koyan herkese teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” açıklamasını yaptıktan sonra BSH Bölge Sorumlusu Dr. Ralf Fuchs, “Neden 1911 fidan diktiniz?” sorusunu sordu. Çerkezköy Belediyesi’nin kuruluş tarihinin 1911 olduğu ifade edilince BSH Bölge Sorumlusu Dr. Ralf Fuchs, “Ben sizin bugün 1911 fidan diktiğinizi bilseydim 1000 tane dikmezdim” esprisini yapınca, programa katılan protokol gülümsedi.

ÖĞRENCİLER İLE BİRLİKTE FİDANLAR DİKİLDİ
Konuşmaların ardından etkinliğe katılan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, BSH Bölge Sorumlusu Dr. Ralf Fuchs, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, BSH Kampüs Yöneticisi Herbert Rainer Exler, BSH Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Joachim Kuntzei, öğrenciler ile birlikte fidan dikimini gerçekleştirdiler.