Eğitim zor iştir. Nereden biliyorum? 3 Üniversite bitirdim Eğitim öğretimin zorluklarını bizzat gördüm o yüzden.

Devletimiz, yıllardır eğitim sistemi iyileştirme amacıyla değiştirdikçe, maalesef eğitim sisteminin geriye gittiğini de yine gözlemliyorum.

 Buna geçiş dönemi sancıları da diyebiliriz. İleri, geri hangi dönem, onu da şimdiden tahmin etmek zor.

Şunu görüyorum ki devletimiz eğitim sistemini iyileştirmek için binlerce okul yapıyor. Eskiden kırk beş elli kişilik sınıflar varken, şimdilerde bu iyileştirmelerle on beş kişilik sınıfların bile olduğunu bizzat gördüm.

Bunlar fiziki konular.

Öğretmen, özelliklede nitelikli branj öğretmeni çalıştırmak, bence devletimizin bundan sonra özellikle üzerine titizlikle düşmesi gereken, en önemli konudur.

 Devletimizin, eğitim sisteminde nitelikli öğretmenlere önem verip, bundan sonraki dönemlerde başarılı öğrenciler yetiştireceğine de inanıyorum.

Bölgemizde eğitimin fotoğrafı nasıl?

Çerkezköy’de özellikle göreve geldiği günden bu yana büyük bir çaba sarf ederek çalışan, eğitime güçlü katkıları olan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş beyi, ayrıca tebrik ederim. Çerkezköy’de devlet okullarının Hüseyin Gümüş dönemiyle yükselme dönemini yakaladığını düşünüyorum.

Gelelim Özel okullara Kapaklı Başakşehir Koleji yöneticisi Mustafa Dursun bey;  efendi, dürüst devlet kadrolarından gelmiş başarılı bir yönetici olarak, öne çıkıyor. Kurduğu Başakşehir Koleji’ni bölgemizde marka yaptı. Başakşehir Koleji ile bölgemiz öğrencileri, her alanda bilgi sahibi oluyor.

Sosyal etkinliklerin fazla olması, eğitim öğrenim açısından bence çok iyi bir durum. Bizzat konuştuğum velilerden, olumlu geri dönüşler aldığım, başarılı öğretmen kadrosunu bünyesinde bulunduran Başakşehir Koleji’nin eğitime katkısı büyük oldu.

Çerkezköy Modern Fen Bilimleri Koleji yöneticisi Uğur Soykan beyi; sıcakkanlı, doğrucu, dürüst, efendi, kişiliğinin yanı sıra, tam bir eğitim gönüllüsü olarak bu alanda yıllarını vermiş değerli bir yönetici olarak gözlemliyoruz.

Yıllardır Çerkezköy’de eğitim faaliyetlerini sürdüren, Çerkezköy Modern Fen Bilimleri Koleji yönetimi, taşın altına elini koymuş, Çorlu Çerkezköy yolu üzerinde, 2000 metrekare alanda, 6 katlı yeni bir bina inşa ediyor. Çerkezköy Modern Fen Bilimleri Koleji yeni binası, geniş alanı, modern sınıfları, sosyal etkinlik alanlarıyla göz dolduruyor.  Ayrıca Çerkezköy Modern Fen Bilimleri Koleji, güçlü öğretmen kadrosuyla dikkat çekiyor.

Yıllardır bölgemiz eğitimine büyük katkısıyla Özel Gülerçin Koleji, Çerkezköy Tepe emlak konutları mevkiinde eğitim öğretime katkı sunuyor.

Doğa Koleji Çerkezköy İstanbul Yolu üzerinde büyük bir okul kuruyor.

Çerkezköy Temel Kültür Temel Lisesi Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Cambazlar sokak’ta,

Özel Çerkezköy Final Temel Lisesi Çerkezköy Uğur Mumcu Caddesinde,

Alanında bölgemizde tek olan Özel Görür AFM sağlık Lisesi, Atatürk Caddesinde,

Uğur Okulları Çerkezköy Şubesi Fatih Caddesinde,

Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kapaklı’da eğitim hizmeti veriyor.

Araştırmalarıma göre, toplamda 9 özel okul yönetimi kadrosu ve hizmet alanı ile Çerkezköy, Kapaklı ve bağlı mahallelere eğitim arttırmak ve geleceğimiz olan çocuklarımızı, aydınlık yarınlara ulaştırmak için yoğun bir çalışma içerisindeler.

Hepsini tebrik etmek gerekir.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın yerin de olsam Kaymakamlar, Büyükşehir Belediye başkanı, İlçe Belediye başkanlarını, devlet ve özel okul yöneticilerini ve çalışanlarını çağırıp, onların sorunlarını dinler, çözüm için bilgi sahibi olup, bölgemiz eğitimine maddi manevi katkılarından dolayı devlet, özel hepsini tebrik eder, eğitimcileri onurlandırmak adına, plaket veririm.

Not: Eğitimle ilgili konuları, fırsat buldukça köşemde aktarmaya devam edeceğim. Bildiğim gördüğüm özel okullara, yazımda daha çok yer verdim. Adını, adresini radyolardan duyduğum, gazetelerden okuduğum, internet araştırması ile bulduğum okulları görme fırsatım olmadığı için, fazla yer veremedim. Bunu da belirtmek isterim.