Kapaklı Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu Tekirdağ Meslek Edindirme Kurslarının sertifika töreni düzenlendi. Programa sertifika almaya hak kazanan 86 kursiyer ve öğretmenleri katıldı.

"86 KURSİYER SERTİFİKA ALMAYA HAK KAZANDI"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Hüseyin Yaşar, "Tekirdağ Büyükşehir Meslek Edindirme Kursları Kapaklı'da olan kurslar bitiminde düzenlenen sertifika törenimizi gerçekleştiriyoruz. Kapaklı Belediyesi ile iş birliği kapsamında, Kapaklı ilçesinde uygun girişimcilik eğitimi, ingilizce, Türk halk müziği, gitar eğitimi ve işaret dili gibi kurslar açarak 189 kursiyere hizmet vermiş ve bu kursları başarı ile bitiren 86 kursiyer sertifikasını almaya hak kazanmıştır." ifadelerini kullandı.

"EĞİTİM İÇİN ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIRIZ"

Geleceğimiz için önceliğin eğitim olduğunu belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Halkımız için yapabileceğimiz eğitim ile ilgili elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Bu eğitimlerde de 189 kursiyerden 86'sı kursa devamlılığını ve ilgisini sürdürerek sertifikasını almıştır. Artık sertifika alınması gerekiyor. Ne mezunu olursak olalım sertifikamız olmalı. Sertifikayı almadan üniversite mezunu olma hakkına sahip değilsiniz. 4 ay uzun bir süre. 4 ay içerisinde halkımızın bilgi dağarcığına hitap eden konuda özüne kavuştuğunu görüyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

"HEPİMİZİN ÖĞRENMESİ GEREKİYOR''

Başkan Mandalı, ‘’Sertifika resmiyetini alabilmekle alakalı Kapaklı Halk Eğitim Müdürlüğü İle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa yapmış olduğu da resmi belge konumunda oluyor. Gittiğiniz her hangi bir kuruma, özel sektöre veya resmi bir kuruma gittiğinizde sertifikalar yarı özel diploma vasfını taşıyor. Bu tip çalışmaları artık belediyemizde çokça göremeye çalışacağız. En önemli işaret dili kursunu gördüm. Bunu bilen arkadaşlar bile yine bu kursa gitmesi gerekiyor. Hepimizin gidip öğrenmesi gerekiyor. İşaret dili ile iletişim kuran arkadaşlar belki sizinle iletişim kurmak istiyor ama siz işaret dili bilemediğiniz için iletişim kuramıyorsunuz. Bunu sağladığınız takdirde inanın onlarla bu iletişimi çok rahat bir şekilde kurmuş oluyorsunuz. " dedi.