Kapaklı Gazi İlkokulu Konferans Salonunda İlçe Kaymakamı Mehmet Ali GÜRBÜZ'ün de katılımıyla "Süt dağıtım töreni" yapıldı.

12.02.2016 Cuma günü saat 10:00'da Programa Milli Eğitim Müdürü Tahsin NALBANT, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Pakize Özgür ÜNLÜ, İlçe Tarım Müdürü Pasin AKBULUT, Milli Eğitim Şube Müdürü A.Serdar Ümit ÖNCEL, okul ve kurum müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, okullarda süt dağıtımı ve sütün faydaları hakkında verilen bilgiler verilen slayt sunumu yapıldı. Yapılan sunumda, “Okul Sütü programı 5 yıl önce başladı. Programın 1’inci yılında 7 milyon 185 bin öğrenciye 136 milyondan fazla süt dağıtıldı. 2’nci yılda 6 milyon 182 bin öğrenciye 296 milyondan fazla süt, 3’üncü yılda haftada 3 gün 5 milyon 583 bin öğrenciye süt dağıtıldı. Programında 4’üncü yılında ise haftada 3 gün 5 milyon 848 bin öğrenciye süt dağıtımı gerçekleştirildi” denildi.

Program Halk oyunları gösterisinin ardından 1-A sınıfında temsili süt dağıtımıyla devam etti.

Törende bir konuşma yapan İlçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, 2016 yılı Şubat ayı atama döneminde ilçemize 80 kontenjan ve öğretmen ataması yapıldığını kaydetti.

DEĞERLERİ EĞİTİMİNİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Törende Kapaklı İlçe Kaymakamı Mehmet Ali GÜRBÜZ tarafından değerler eğitiminin önemine de vurgu yapıldı.

Gürbüz konuşmasında, "Tüm ülkeler gelecek nesilleri düşünerek çeşitli projeler uygularlar. Ülkemizde uygulanan en önemli programlardan bir tanesi de Süt Dağıtım projesidir. Bu çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişimini sağlar. Bunun yanında Bir nesil yetiştirirken onun ruhsal gelişimini ihmal etmememiz lazım. Buda değerler eğitimi ile oluyor. 19 Şubat itibari ile değerler eğitimi seçimi sonuçlanacak. Çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişiminin tamamlanması için bu tür programlar uygulanırken, velilerimizin de öğrencilerimize rehberlik edeceğini biliyoruz. Çünkü yeterince değerler eğitimi almamış bir nesil, sadece kendini düşünen, materyalist, toplumun bir parçası olmaktan öte bireysel bir insanlar topluluğu haline gelir. Bir toplum, bir millet olamaz" dedi.

Sut_Dagitimi_Kapakli1 Sut_Dagitimi_Kapakli Sut_Dagitimi_Kapakli2