Çağımızda yaşanmakta olan hızlı bilimsel ve teknolojik gelişmeler, okulların yapısında ve çalışanların görevlerinde önemli değişmelere neden olmuştur. Sosyal değişmenin odak noktasını oluşturan okullar da bu hızlı değişimden etkilenmektedir. Eğitim yöneticisinin bu hızlı değişim sürecine uyum sağlaması; okulun sahip olduğu insan ve madde kaynaklarını en etkili şekilde kullanarak okulu geliştirmesi, bunun yanında bazı özel yeteneklere ve yönetim konusunda sahip olduğu uzmanlık bilgisiyle öğretmenlerin moral ve motivasyonunu olumlu etkileyerek huzurlu çalışma ortamı sağlamasıyla mümkün olacaktır.

Ülkenin genç nesillerini yetiştiren okulların ve bu okulların verimli yönetilmesi, donanımlı hale gelmesi için üstün gayret sarf edilmesi gelecekte bilimsel, ekonomik, siyasal ve sosyal alanlarda başarıyı yakalayabilmek için oldukça önemlidir. Okul yöneticilerinin rolü işte bu noktada kritik öneme sahiptir. Verimli okullar ancak mesai derdi olmayan gayretli bir yönetim anlayışıyla oluşturulabilir. Verimli okullar öğretmenlerin moralinde, motivasyonunda, iş doyumunda ve doğal olarak da öğrenci başarısında artışa neden olacaktır. okul yöneticilerinin, sahip oldukları bilgi ve becerilerle okulun geleceğini planlamaları, yönünü belirlemeleri ve okuldaki değişim ve gelişim çabalarını yönlendirmeleri açısından okul müdürü sayesinde oluşacak verimliliğinin çok önemli olduğu anlaşılmaktadır.

Geleceğimizin şekillenmesinde önemli rol üstlenen, İlk Defa ve Yeniden Görevlendirmeler kapsamında tüm Türkiye'de olduğu gibi Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğünde 20-24 Temmuz 2015 tarihleri arasında müdür adayları için sözlü sınav (Mülakat) yapıldı.Yapılan sözlü sınavın sonuçları İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün internet sitesinde 27 Temmuzda yayınlanarak ilan edildi.

MÜLAKAT SONUÇLARI KAPAKLI İÇİN DİKKAT ÇEKİCİ...

 

mulakat

Öncelikle 70 ve üzeri puan alarak başarılı sayılan Müdür adaylarını Kapaklı Gazetesi haber merkezi olarak tebrik ediyoruz. Üstlenecekleri görevlerinde yazımızın başında değindiğimiz ölçülerde görev yapabilmelerini ve başarılı olmalarını diliyoruz. Hedefimiz kişiler değildir. Ancak; Mülakat sonuçlarının duyulmasından sonra Kapaklı sokaklarında dillendirilen ve haber merkezimizi ziyaret eden öğrenci velilerinin Nerede adalet? diye sitemlerini duyurma gereğini ve sorumluluğunu yerine getiriyoruz.

KURUCU MÜDÜRLÜKTE BAŞARILI, MÜLAKATTA BAŞARISIZ(!)
Özellikle Kapaklı' da, 2015 kışının ortasında boş bir binada kurucu müdür olarak görevlendirilen, soğuk kış günlerinde tüm sorunların üstesinden gelerek okulunu eğitim öğretime hazırlayan, okul değiştirmek zorunda kalan öğrencilerin ve velilerin huzursuzluğunu ve tereddütlerini gecesini gündüzüne katarak çalışmasıyla gidermeyi başaran, okulun sahip olduğu insan ve madde kaynaklarını en etkili şekilde kullanarak okulu geliştirmeyi başarmış, boş binada öğretmenlerin moralinde, motivasyonunda, iş doyumunda huzur sağlayan, bunu öğretmen ve öğrenci başarısına da yansıtarak yıl sonunda yaptığı sene sonu gösterileriyle taçlandıran, kısacası kimilerinin yıllarca başaramayacağını 3 - 4 ay gibi kısa sürede tamamlayarak tüm velilerinin beğenisini kazanan ve Kapaklı kamuoyunun takdirini toplayan okul müdürü, ne hikmetse(!) Türkiye genelinde objektiflik açısından eleştirilere ve davalara konu olmuş mülakatta başarısız sayılmıştır. Haber merkezimizi ziyaret eden veliler, farklı meslek grubuna mensup olmasına rağmen işi siyaset olan birinin, geçtiğimiz günlerde gazetemizde yayınlanan haberler üzerine Kapaklı' da avukatlığa soyunmasına, buna karşılık ilçemizde gerçekleşen çoğu organizasyonlara katılmaması ve uzak ellerin Kapaklı'yı hem siyasi yönden hem de idari yönden şekillendirme gayretlerine karşı etkisiz kalmasına, Kapaklı halkı vicdanlarında derin bir ah(!) çekmeye devam ediyor diye nitelendirdiler.