Kapaklı'da düzenlenen karne töreninde, onlarca öğrenci karnesini ilçe protokolünün elinden aldı.

Kapaklı’da karnesini alan 20 bin 526 öğrenci 3 ay sürecek yaz tatiline girdi. Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu’nda ise karne heyecanı bir başka oldu. Düzenlenen karne töreniyle yüzlerce öğrenci, karnesini ilçe protokolünün elinden aldı. Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen programa, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, Kurum Müdürleri katıldı.

''YAZ SPOR OKULLARI AÇILACAK''

Öğrencileri ve aileleri tebrik eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, törende yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı; '' Bugün öğrencilerimiz karne alıyorlar. Bizde karne töreni için Mehmet Elfide Erdegül ilköğretim Okulu’ndayız. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Emeklerinin karşılığı olarak karnelerini alıyorlar. Aynı zamanda velilerimizde karne alıyorlar. Kapaklı eğitime önem veren bir ilçemiz. Velilerimizde çok bilinçli öğrencilerin okulda ve sınıfta ne yaptıklarını sıkı bir şekilde takip eden velilere sahip bir ilçemiz, velilerimizi de ayrıca tebrik ediyorum. Ayrıca emeği geçen başta öğretmenlerimize ve idarecilerimize de teşekkür etmek istiyorum. Bu tatilde çocuklarımız hem kendilerini biraz dinlendirecekler, hem de daha güçlü bir şekilde eğitimlerine devam edecekler. Bizde Kapaklı Belediyesi olarak çocuklarımızın yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için Yaz Spor okullarımızı bu yılda açacağız. Ramazan bayramında sonra kayıtlarımızı almaya başlayacağız. Ben tekrar bugün karne alan tüm yavrularımızı, çocuklarımızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.''

“TÜM BAŞARILAR SİZİNLE OLSUN”

Karne sevinci yaşayan miniklere yaz tatili için tavsiyelerde bulunan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ise; “Karne öğrencilerimizin ulaşmak istedikleri heyecanlarından en önemlisidir. Onlara hem başarıyı hem de tatil haberi verir. Bizlerde öğrencilerimizin mutlu heyecanlarına ortak olmak istedik. Tüm öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum. Dönem boyu yoğun emekler vererek bu karneleri alıyorsunuz, bu yüzden tatilin tadını çıkarın bol bol dinlenin. Tatilde aileniz ve arkadaşlarınızla vakit geçirin. Kitap okuyun ve gezin. Tüm başarılar sizinle olsun, hepinize iyi tatiller.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı takvimine göre 3 aylık tatilin ardından okulların 17 Eylül 2018 Pazartesi günü açılması planlanıyor.