Çerkezköy – Çorlu – Lüleburgaz Doğa Koleji Kurucusu Erdal Karakuş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, düzenledikleri kahvaltı programında basın mensupları ile bir araya geldi. 

Çerkezköy – Çorlu – Lüleburgaz Doğa Koleji Kurucusu Erdal Karakuş, 26 Nisan 2018 Perşembe günü saat 10:00’da Çerkezköy Pera Village’de düzenlenen kahvaltı programında, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çerkezköy ve Çorlu’da inşaatı devam eden kampüslerin 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı’na kadar hazır olacağını belirten Karakuş, ‘’ Sizlerle Ocak ayında yaptığımız toplantıda 2018-2019 eğitim öğretim yılında okulumuzun eğitim hayatına geçeceğini söylemiştik. Biz yaklaşık 4 ay gibi bir süre içerisinde okulumuzun inşaat aşamasını tamamlayarak, okulumuzun 2018-2019 eğitim öğretim yılında eğitim hayatına başlayacağını siz değerli basın mensubu arkadaşlarımız aracılığıyla duyurmak istiyoruz.’’ Dedi.

ATALAY ATLI’YI YAD ETTİ

Konuşmasına başlamadan, birkaç gün önce hayatını kaybeden öğretmen Atalay Atlı’yı anan Erdal Karakuş, ‘’Toplantımıza önceki gün kaybettiğimiz çok değerli dostum, sevgili çalışma arkadaşım, sınıf öğretmenimiz Atalay Atlı’yı anarak başlamak istiyorum. Ani kalp krizi ile kendisini iki gün önce kaybettik. Kendisi eğitim gönüllüsü çok değerli bir arkadaşımızdı, onu yad edemeden geçemeyeceğim.’’ İfadelerini kullandı.

‘’85 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLAYACAK’’

Yapımı devam eden Çorlu ve Çerkezköy kampüsleri hakkında çıkan söylentilere de cevap veren Karakuş, ‘’Bildiğiniz gibi Doğa Koleji Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük eğitim markası. 2018-2019 yılında 15 kampüsle ve 85 bin öğrencisi ile eğitim öğretim hayatına başlayacak. Bu kampüslerden yeni eklenenlerden bir tanesi Çerkezköy kampüsümüz olacak. Sizlerle Ocak ayında yaptığımız toplantıda 2018-2019 eğitim öğretim yılında okulumuzun eğitim hayatına geçeceğini söylemiştik. Biz yaklaşık 4 ay gibi bir süre içerisinde okulumuzun inşaat aşamasını tamamlayarak, okulumuzun 2018-2019 eğitim öğretim yılında eğitim hayatına başlayacağını siz değerli basın mensubu arkadaşlarımız aracılığıyla duyurmak istiyoruz.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’DOĞA KOLEJİ 6 ÖZEL OKUL FİRMASININ TOPLAMINDAN BÜYÜK’’ 

Kolej olarak daha ilkeli ve güncel bir eğitim metodu kullandıklarını belirten Karakuş, ‘’Doğa Koleji, geliştirdiği eğitim modelleri sayesinde Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük eğitim markası. Dünyanın da en büyük 3. Eğitim markasıdır. Hem anaokulunda, hem ilkokulda, hem ortaokulda hem de lisede ‘daha çok yaşayarak öğrenme’ adını verdiğimiz eğitim metodunun, bugün Finlandiya ve Singapur gibi ülkelerde uygulandığını belirtmek istiyoruz. 21. Yüzyılın gerektirdiği bilişim farkındalığına sahip, matematik – fen okuryazarı, yönetim, hukuk yeteneğine sahip bireyler yetiştiriyoruz. Kampüsümüz hayata geçtiğinde, buradaki eğitim sistemimiz uygulanmaya başladığında bunları sizlerle paylaşıyor olacağız. Biz okulun 4 duvarla sınırlı olmadığı bir eğitim sisteminden bahsediyoruz. Doğa Koleji, rakamsal olarak kendinden sonra gelen 6 özel okul firmasının toplamından daha büyük bir marka.’’ Diye konuştu.

‘'KAMPÜSÜMÜZ 8 BİN METREKARELİK ALANA KURULUYOR’’

Karakuş, ‘’Çerkezköy kampüsümüz 11 bin metrekare kapalı alana sahip, 8 bin metrekarelik bir alana kuruluyor.  İçinde 450 kişilik konferans salonu, kapalı spor salonu, yüzme havuzu, bilim ve sanat sokağı olan, 56 derslik, 24 atölye bulunuyor. Bu atölyeler bizim eğitim konseptimizi yansıtıyor. Bildiğimiz okul dersliklerden oluşur, okulun yüzme havuzu, spor salonu da olabilir ama bizim neredeyse dersliklerimizin yarısına yakın sayıda atölyemiz mevcut. Bu atölyelerimizin çoğu bilişimle, teknoloji ve mühendislikle ilgili. Bir kısmı da kültür, sanat ve sporla ilgili.’’ Dedi.

‘’ÇERKEZKÖY’DE 5-6 OKUL MARKASI DAHA GÖREBİLİRSİNİZ’’

Bu tip eğitim yatırımlarında Doğa Koleji’nin öncü olduğunu belirten Karakuş, ‘’Burada Çerkezköy’de eğitim alanında çok farklı bir çıta koyacağımıza inanıyorum. Bundan sonra bizi takip edenler olacak. Doğa Koleji olarak girdiğimiz her yerde bizden sonra diğer markalar gelmeye başlar. Tahmin ediyorum ki önümüzdeki 2-3 yılda Çerkezköy’de 5-6 tane daha okul markası görebilirsiniz. Çünkü Doğa Koleji yatırım yaparken çok ciddi fizibilite yapar, onlar da ‘Doğa Koleji buradaysa biz de girelim’ derler.’’ Dedi.

‘’ÖN KAYITLARIMIZA CİDDİ BİR İLGİ VAR’’ 

Ön kayıt sürecinde de bölge halkının yoğun talepte bulunduğunu belirten Erdal Karakuş, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı; ‘’İnşaat süreciyle ilgili aşamalarda belki bir toplantıyı da şantiyemizde gerçekleştiririz. Benim bu toplantıya dair söyleyeceğim en önemli mesaj, biz 2018-2019 eğitim öğretim yılında burada eğitim hayatımıza başlamış olacağız. Biliyorsunuz ki biz bu süreçte kayıt almıyoruz, ön kayıt alıyoruz. Ön kayıtlarımıza da çok ciddi bir ilgi var, bu ilgiden dolayı da herkese çok teşekkür ediyoruz. İnşaatın başlamasıyla birlikte bu ilginin artarak devam etmesi de bizleri çok mutlu ediyor.’’

ÇORLU’DA DA EĞİTİM BU YIL BAŞLIYOR!

Karakuş, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Çorlu’da devam eden kampüs inşaatının seyrini soran gazetecilere yanıt veren Karakuş, ‘’Orada da eğitim öğretim 2018-2019 itibariyle başlayacak. Oradaki inşaatımıza bugün itibariyle başladık ve arada 1 hafta 10 günlük bir süreç var. Orada çok güncel inşaat teknolojilerini kullanıyoruz, tuğla ya da klasik inşaat malzemeleri yerine daha ileri teknolojiler kullanarak inşaatımızı yetiştirmeye çalışıyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

‘’KENDİ SINAVLARIMIZI UYGULAYIP ÖĞRENCİ ALACAĞIZ’'

Öğrenci alırken dikkat edilecek kriterleri de açıklayan Erdal Karakuş, ‘’Öğrenci alırken elbette bazı kriterler uyguluyoruz. Öncelikle özel durumu olan öğrencilerimizi alırken baştan faydalı olup olamayacağımızı tartışıyoruz. Örneği disleksi bir öğrencimiz geldiğinde ortopedi bölümümüzle bu öğrenciye faydalı olup olamayacağımızı istişare ediyoruz. Ardından eğer öğrenciye faydalı olabiliyorsak alıyoruz, ama engeli bizim aşamayacağımız boyuttaysa kabul etmiyoruz. Ayrıca önceki yıllarda herkes TEOG sınavına girmek zorunda olduğu için TEOG sonuçlarına göre öğrenci alıyorduk. Bu yıl böyle bir zorunluluk da yok, bu yüzden biz kendi sınavlarımızı uygulayıp o sınavlar neticesinde bir kriterler koyarak alım gerçekleştireceğiz.’’ Dedi.

‘’BAŞARILI ÖĞRENCİLERE %100’E VARAN BURS’’

Okul fiyatları hakkında da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdal Karakuş, ‘’Eğitimci olarak şunları söyleyebilirim ki piyasadaki eğitim için fiyat yelpazesi geniş ama bizler aynı zamanda ciddi şekilde başarılı ama ekonomik durumu iyi olmayan öğrenci de okutuyoruz. Yani bir öğrenci bize geldiğinde başarılı ise, onu %100’e varan burslarla ödüllendirebiliyoruz. Fakat öğrenci hem başarısız hem ekonomik durumu iyi değilse ya da belli durumdaysa, piyasada kendine uygun bir okul bulabileceğini düşünüyorum. Mesela temel lise diye bir kavram var. Mesela siz özel okul açarken devlet sizden binbir türlü kriter istiyor, mesela her öğrenci için 2 metrekare bahçe istiyorum diyor. Fakat siz bir temel liseyi özel okula dönüştürürseniz sizden hiçbir şey istemiyor. Bir apartman binasını okul yapabiliyorsunuz ve orası da özel okul oluyor siz de özel okul oluyorsunuz. Tabi onların giderleri düşük olduğu için fiyat aralığı da daha düşük diyebiliriz. Tabi Türkiye’de eğitim biraz da denetimsiz bir alanda bulunuyor. Görünen o ki Türkiye’de özel okullaşma oranının 2023’deki hedefi %25 ve şuanda %8’lik bir durumdayız.  Yakalanabilir mi? Evet fakat bu biraz da devletin politikaları ile ilgili. Devlet şuanda 350 bin çocuğa yardım ediyor, eğer bu sayı iki katına çıkarsa bu hedef de yakalanabilir.’’ İfadelerini kullandı.

‘’ÖĞRENCİLERİN %94’Ü ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ’’

Kolejin üniversite kazandırma oranının da yüksek olduğunu belirten Karakuş, ‘’ Lüleburgaz’da mezun olan öğrencilerin %94,1’i 4 ve 5 yıllık üniversitelere yerleşti. Takdir edersiniz ki bu oldukça yüksek bir oran. Tabi bu %6’lık dilimin içerisinde tercih yapmayan öğrenciler de var. ‘’dedi.

‘’KAPAKLI ŞUBESİ NEDEN OLMASIN?’’

Çorlu ve Çerkezköy şubelerinin ardından Kapaklı’ya da bir şube kurma planları olduğunu açıklayan Karakuş, ‘’Çerkezköy’deki okulumuz dolacak gibi görünüyor. Böyle giderse biz 2. Yılımızda Kapaklı’ya da bir Doğa Koleji kurulabilir, neden olmasın? Sizler daha iyi biliyorsunuz, benim öngörüme göre Kapaklı bir süre sonra Çerkezköy’den daha büyük bir ilçe olacak çünkü büyümeye daha elverişli. Çerkezköy arazi konusunda daha kısıtlı bir bölge olduğu için oraya daha çok göç olacağını düşünüyorum. ‘’ sözlerini kaydetti.

‘’KATI YAKITTAN ENERJİ ELDE ETMEYİ DOĞRU BULMUYORUM’’

Son olarak Pınarça’ya kurulması planlanan Termik Santralin, eğitim yatırılarına etkisi hakkında sorulan soruları da yanıtlayan Karakuş, şu ifadeleri kullandı; ‘’Elbette Termik Santrallerin bu zamanda şehre bu kadar yakın bir konuma yapılmasını doğru bulmuyorum. Bir anım var; üniversite öğrencisiyken Yatağan’a gitmiştim ve sabah 6’ya doğru nefes alamayarak uyanmıştım. Boğulmak üzereydim ve arkadaşım ne olduğunu sordu ‘Nefes alamıyorum’ dedim. Arkadaşım da Termik Santrallerin buhar kazanlarının kapaklarının açıldığını söyledi. Tabi şuanda Termik Santral teknolojisi gelişmiştir fakat katı yakıttan enerji elde etmeyi doğru bulmuyorum. Bir fizikçi olarak Nükleer Santrallerin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Ayrıca enerji ihtiyacımızı da daha iyi karşılar.’’