İlçemizde Kapaklı Kaymakamlığı Tarafından 14 Haziran 2015 Pazar Günü Düzenlenen, Kapaklı Halkı Tarafından Takdirle Karşılanan, 1. Kapaklı Muay-Thai Şampiyonası Halkımızın Yoğun Katılımı İle Gerçekleşmiş ve Spor Alanında İlçemizde İlklere İmza Atmıştı. Fakat aradan geçen iki aylık süreye rağmen şampiyona yapılan spordan çok organizasyonda yapıldığı iddia edilen usulsüzlüklerle konuşulmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan “Kapaklı’da kayıt parası ve okula zorunlu bağış velileri zorluyor” başlıklı haberimizin ardından Kapaklı’daki usulsüz uygulamalara bir yenisi daha eklendi.

ESNAFTAN MAKBUZSUZ PARA TOPLANMIŞ
İlçemizde 14 Haziran 2015 tarihinde Kazak Gölünde düzenlenen “Tekirdağ Kapaklı Kaymakamlığı 1. Muay-Thai Turnuvası” için Kapaklı milli eğitim müdürlüğü yetkilileri tarafından turnuvanın tüm giderlerinin Kapaklı Belediyesi tarafından karşılanmasına rağmen, bizzat kaymakam beyin isteği olduğunu söylemek suretiyle İlçemizin önde gelen iş adamlarından “15000 TL’lik bir organizasyon yapılacak. 7500 TL’sini topladık. Kalan 7500 TL’ye ihtiyacımız var” diyerek kimi iş adamından 7500, kimi iş adamından 5000 TL para talep edildiği, bu toplanan paralar karşısında sponsorluk teklif edildiği, makbuz vermeden para toplandığı ve bu paraların herhangi bir kayıt tutulmadan toplandığı, paraların nerede harcandığının bilinmediği konuşulmakta.

muay-thai-belge2 AY SONRA ESNAFA ALEL ACELE MAKBUZ GETİRİLMİŞ
Kapaklı Gazetesi haber merkezi olarak yaptığımız araştırmalar sonucu ulaştığımız bilgilere göre, Misafir sporcuların malzemelerinin taşınma işlemini ve finansmanını Kapaklı Belediyesi’nin karşıladığı, Organizasyon şirketinin tüm masraflar dahil 5000 TL’ye yaptığı organizasyon için 15.000 TL masraf ilan edilerek, sponsorlardan makbuz verilmeden para toplanması ile ilgili Kapaklı Kaymakamlığı’nın ilgililer hakkında soruşturma açtığını, aynı zamanda usulsüz uygulamanın Kapaklı kamuoyunda duyulması tepki çekmesi sonucu içinde bulunduğumuz hafta başı Pazartesi – Salı günü alel acele ilçemizdeki bir okulun Okul Aile Birliğinden geçmiş tarihli makbuz kesilerek sponsor olan bazı firmalara zorla verildiğini, esnafların bu paranın makbuzu 2 ay sonramı verilir? Diye tepki göstermelerine rağmen ısrarla makbuz bırakıldığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Soruşturmanın sonucu ve toplanan paraların akıbeti Kapaklı kamuoyu tarafından merak edilmeye devam ediyor.

YAKINLARA BURS
Haber merkezimize ulaşan bilgilere göre Kapaklı kamuoyunda milli eğitim müdürlüğünde görev yapan bir yetkilinin ilçemizde geçtiğimiz aylarda sıkça esnaf ziyareti gerçekleştirdiği, ziyaretlerinde vatandaşın eğitimle olan sorunlarından veya Kapaklı’da ki eğitim işlerinden ziyade üniversitede okuyan yakınları için burs talep ettiği konuşulmaktadır. Kapaklı’da yaşayan vatandaşlar “Böyle iş mi olur? Nerede kaldı fakirin hakkı? Biz ne yapalım asgari ücretle iki-üç çocuk okutuyoruz” diyerek tepki göstermekteler.

muay-thai-belge1