Kapaklı Belediyesi Ortaokulu tarafından düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda, öğrenciler tarafından geliştirilen teknolojik projeler sergilendi.

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu tarafından, 10 Mayıs 2018 Perşembe günü saat 14:00’da 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı gerçekleştirildi. Düzenlenen fuarda öğrencilerin geliştirdiği teknolojik projeler sergilenirken, YÜNSA’nın katkılarıyla yaptırılan STEM Kodlama Atölyesi’nin açılışı da gerçekleştirildi. Fuara Kapaklı Belediye Başkan Vekili İslam Özçiftçi, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Öz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Siyasi Parti Temsilcileri, YÜNSA CEO’su Nuri Refik Düzgören, Gaziler, STK Başkanları ve veliler katılım gösterdi.

 İŞARET DİLİ EŞLİĞİNDE İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

Programa 1 dakikalık Saygı Duruşu ve işare dili eşliğinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlandı. İşaret dili bilen 20 öğrencinin öncülüğünde okunan İstiklal Marşı, izleyenlerden büyük beğeni topladı. İstiklal Marşımızın okunmasının ardından öğrenciler ve öğretmenler, alkış yağmuruna tutuldu.

‘’EĞİTİM ORTAMINA NİTELİK KAZANDIRIYORUZ’’

Düzenlenen programın açılış konuşmasını Kapaklı Belediyesi Ortaokulu Okul Müdürü Suat Yüksel gerçekleştirdi. Nitelikli eğitimin başarıyı beraberinde getirdiğini belirten Yüksel, ‘’Kapaklı Belediyesi Ortaokulu idaresiyle, Okul Aile Birliğiyle, mesleğini benimseyen, görevini önemseyen, sürekli proje üreten, katkı sağlayan, genç, heyecanlı, dinamik öğretmen kadrosuyla bir bütün olarak; Geleceğe güvenle bakan, sağlıklı, ahlaklı, bilgiyle donatılmış, milli ve manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlı nesiller yetiştirme amaç ve gayretindeyiz. Eğitim kolektif ruh işidir, birlikte yürüme sanatıdır, çaba ve emek sarfetmeyi gerektirir. Kolektif çalışmanın en güzel örneğini sergileyen velilerimiz, eğitim dostu hayırseverlerimiz ve Kapaklı Belediyesi’nin güçlü destekleriyle; okulumuz bünyesinde ‘Nitelikli Eğitim Ortamı’ mücadelemizi başarıyla sürdürmekte ve hızlı adımlarla amacımıza ulaşmaktayız.’’ Dedi.

‘’SOSYAL ÖĞRENCİ YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ’’

Öğrencilere her alanda başarı kazandırmaya çalıştıklarını da kaydeden Yüksel, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü; ‘’Okulun bulunduğu çevreye yön veren, liderlik eden ve bu çevreden kopmaması gereken en önemli unsurların başında geldiğinin bilincinde olarak, bulunduğumuz bölgede sosyal okulda her anlamda sosyal öğrenci yetiştirmeye çalışıyoruz. Öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ve öğrencilerimizin gayretleri ile her alanda başarı felsefesiyle ülkemizin geleceğine sağlam karakterli, başarılı, ahlaklı, milli ve manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlı nesiller yetiştirmeye çalışıyoruz. Eğitim planlı bir süreçtir, dayanışmayı ve emek sarfetmeyi gerektirir.’’ 

‘’DÜZENLİ VE DONANIMLI OLURSAK BAŞARIMIZ ARTACAKTIR’’

Eğitimde, okul donanımlarının da büyük bir rolü olduğunun altını çizen Yüksel, ‘’2015-2019 stratejik planımızı sağlam temelli eğitim planı üzerine belirledik. Ulaşılabilir gerçekçi hedefimizi saptadık ve hedeflerimizi belirlenen süreçten önce gerçekleştiriyoruz. Eğitim ortamı ne kadar düzenli ve donanımlı olursa başarımız aynı oranda artacaktır. Bu inançtan hareket ederek nitelikleri arttırılmış okul binasında öğretmen ve öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim-öğretim faaliyeti yapmalarına imkan tanımak, eğitimde fırsat eşitliğini öğrencilerimize sunmak amacıyla bölgemizin öncü ve köklü sanayi kuruluşu YÜNSA AŞ’nin çok değerli yöneticilerinin destekleriyle okulumuza bakanlığımızın ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ersan Ulusan Bey’in önemle üzerinde durduğu Kodlama (STEM) Laboratuvarını kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

‘’DAHA YAPILACAK ÇOK İŞİMİZ OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ’’

Okul Müdürü Yüksel, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; ‘’Nitelikli eğitim mücadelemizde öncelikle STEM Kodlama Atolyemizin okulumuza kazandırılmasında üstün özveri ve gayretleri için YÜNSA A.Ş. Genel Müdürü Nuri Düzgören’e ve çok değerli yöneticilerine, bizleri sonsuz heyecan aşılayan tüm paydaşlarımıza, hayırseverlerimize, zamanlarını ayırarak programımıza teşrifleriyle bizleri onurlandıran çok değerli il yöneticilerime Kapaklı Belediyesi Ortaokulu ailesi olarak sonsuz teşekkür ediyoruz. Daha yapılacak çok işimizin olduğunun farkındayız. Çünkü biz; Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanların asla ve asla yorulmayacağının bilinciyle yaşıyoruz’’

TEŞEKKÜR ETTİ

Okul Müdürü Yüksel’in ardından Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant kürsüdeki yerini aldı. Emeği geçen herkese teşekkür eden Nalbant, ‘’Bundan 2 hafta önce ilde düzenlenen Milli Eğitim Müdürleri toplantısındaydık. Her ilçenin başarıları söylenirken, baktım ki bizim ilçemizin hiçbir başarısından bahsedilmedi. Ben de dedim ki ‘Sayın Müdürüm şuan bizim tescillenmiş 12 tane il birinciliğimiz var, bölge birinciliğimiz ve Türkiye birinciliklerimiz de var’. Kendisi de bunu duyunca şaşırdı. Bunu iftiharla söylüyorum ki, bu başarıda emeği geçen tüm okul müdürü arkadaşlarımıza, öğretmen arkadaşlarımıza, öğrenci ve velilerimize sonsuz teşekkür ederim. Tabi bu başarıyı elde ederken öğrencilerimizin azmi, kararı, coşkusu ve Sivil Toplum Kuruluşlarının yardımları bizleri gururlandırılıyor. Ben bu programda emeği geçen YÜNSA Yönetim Kurulu Başkanımıza, Okul Yönetimimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim.’’ dedi.

‘’BU TİP YARDIMLARI İLERİDE DAHA ÇOK GÖRECEĞİZ’’

Konuşmaların ardından plaket takdim törenine geçildi. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Öz tarafından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı adına Başkan Vekili İslam Özçiftçi’ye ve YÜNSA A.Ş. Genel Müdürü Nuri Düzgören’e plaket takdim edildi. Plaket takdim töreninde konuşan YÜNSA A.Ş. Genel Müdürü Nuri Düzgören, ‘’Bu tip yardımları ileride daha çok göreceğiz. Yeni kurduğumuz YÜNDER isimli derneğimiz ile önümüzdeki yıl da ihtiyaç sahibi öğrencilere burs imkanı yaratmaya çalışıyoruz. Bu konuda katkılarımız da olacak. Derneğimizi şuanda kurduk, geliri de var fakat gelecek sene başlayacağız ve başvurmak isteyen öğrenciler yunder.com.tr’den başvurabilecekler.’’ Dedi.

ÖĞRENCİLER PROJELERİNİ ANLATTI

Program, TÜBİTAK Bilim Fuarı sergisinin gezilmesi ile devam etti. Yaptıkları teknolojik ve bilimsel projeleri protokol mensuplarına anlatan öğrenciler, projelerinin ne işe yaradığına ve neyi hedeflediğine dair bilgiler verdi. Öğrencilerin projelerini can kulağı ile dinleyen YÜNSA A.Ş. Genel Müdürü Nuri Düzgören ve beraberindekiler, öğrencileri çalışmalarından dolayı takdir etti.

STEAM KODLAMA ATOLYESİ HİZMETE AÇILDI

Düzenlenen programın sonunda ise YÜNSA A.Ş. katkılarıyla yaptırılan STEM Kodlama Atolyesi’nin açılışı gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Öz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Okul Müdürü Suat Yüksel ve YÜNSA A.Ş. Genel Müdür Nuri Düzgören’in kurdelesini kestiği atölyede, ‘Yük Taşıyan Motor’ isimli ilk proje de sergilendi. Öğrenciler tarafından atölyede tasarlanan ilk proje olan ‘Yük Taşıyan Motor’, öğretmen İbrahim Keleş’in sunumuyla protokol mensuplarına tanıtıldı. Projeyi beğenen Nuri Düzgören, öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Atölye açılışının ardından program noktalandı.