Kapaklı Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen ‘Emlak Danışmanlığı Kursları’ 15 Mayıs’ta start alıyor.

Kapaklı Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Emlak bürosu açma ve pazarlama işlemlerinin yapılması için gerekli olan sertifikanın verildiği 'Gayrimenkul Danışmanlığı Kursu', 15 Mayıs 2018 Salı günü itibariyle başlayacak. Kursiyerler, haftaiçi her akşam 18:30-21:30 saatleri arasında kurs görecekler.

ARANAN ŞARTLAR BELLİ OLDU

Yapılan duyuruda kursa katılmak isteyen vatandaşlarda aranacak kriterler de belirtildi. Katılmak isteyen vatandaşların en az ilkokul mezunu olması, 18 yaşını tamamlamış olması, meslek gerektirdiği işleri ve yeterlilik yapacak ruhsal ve fiziksel özelliklere sahip olması gerekiyor.

PROGRAMIN AMAÇLARI

Emalk Danışmanlığı kursunu bitiren bireylerin ise; Tapu sicili ve kadastro iş ve işlemlerini yürütmesi, kişilerin hak ve hukuklarını koruyarak mülkiyet dava işlemlerini yürütmesi, emlak bürosu açma ve pazarlama işlerini yapması, müşterilerle  etkin iletişim kurarak pazarlama işlemini gerçekleştirmesi, imar projelerini inceleyip emlak türlerini ayırt ederek emlak değerlendirmesi yapması amaçlanıyor.

Kursa kayıt olmak isteyen vatandaşlar ise, Kapaklı Halk Eğitim Merkezi’nin online kayıt sitesi olan  http://kapaklihem.com/kursiyerkayit.aspx ‘den kayıtlarını yapabilecekler.