E-Atık geri dönüşüm kampanyasında 1430 kg e-atık toplanarak doğaya zararı olmayacak şekilde bertarafı sağlandı.

Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların (AEEE) diğer atıklardan ayrı olarak biriktirilmesi ve “Sürdürülebilir Çevre” bilincini kamuoyunda yaymak amacıyla Kapaklı Belediyesi ve TÜBİSAD (Bilişim Sanayicileri ve İşadamları Derneği) ile birlikte okullarda başlatılan “E-Atık Geri Dönüşüm Kampanyası” sona erdi.

1430 KG ATIĞIN ÇEVREYE ZARAR VERMESİ ENGELLENDİ

Kampanya sonucunda okullardan 1430 kg e-atık toplanarak, doğaya zararı olmayacak şekilde bertarafı sağlandı. Kampanya boyunca evlerden toplanan e-atıklar okullara ödül olarak geri döndü ve 5 Haziran Çevre Günü ve Haftası kapsamında Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından ödülleri teslim edildi.

BİRİNCİ YANIKAĞIL ORTAOKULU!

Kampanyaya destek veren okullar arasında Yanıkağıl Ortaokulu 410 kg atık toplayarak Kapaklı birincisi oldu. Yanıkağıl İlkokulu 360 kg atık toplayarak ikinci ve 230 kg atık toplayan İrfan Fatma Mandalı İlkokulu ise üçüncü oldu. Ayrıca İrfan Fatma Mandalı İlkokulu, evlerden kaynaklanan e-atıklar üzerine yaptıkları anket çalışması ile kampanyanın örnek okulları arasında yer aldı.

MUHTEŞEM ÖDÜLLER KAZANDILAR

Bahçeağıl İlkokulu ve Emine Penbeten ADAL Anaokulu topladıkları e-atık karşılığında ödüllendirirken; Kapaklı Anadolu Lisesi, ÇOSB MTA Lisesi, Karaağaç İlkokulu, Sanayiciler İlkokulu ve Yıldızkent Ortaokulu da kampanyaya destek verdi. Kampanya sonucunda dereceye giren okullara 2 adet laptop, 2 adet projeksiyon cihazı, spor topları seti ve okul adına ağaç dikimi, hoparlör seti ve yazıcı ile öğrenciler için frisbee, saksıda tohum dağıtımı yapıldı. Kampanyaya destek verip ödül kazanamayan okullara ise teşekkür belgesi ile selfie noktası teslim edildi.