Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde yer alan Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lise'de ilk kayıt işlemleri ve kayıt yenileme süreci başladı.

Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem İlk Kayıt başvuruları başladı. MEB tarafından yapılan açıklamada, 3 Eylül Pazartesi itibariyle başlayan başvurular, 21 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek. 

BAŞVURULAR HEM’E YAPILACAK

MEB tarafından yapılan duyuruya göre açık öğretim eğitimi almak isteyen kişilerin il ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri’ne gerekli evraklarla birlikte başvurması gerektiği belirtildi. 

SINAV BEDELİ 30 TL

Ayrıca yapılan duyuruda, Açık Öğretim Lise’si veya Açık Öğretim Ortaokulu’na kayıt yaptıracak öğrencilerin, sınava girmek istediği her dönem için ‘’Sınav Bedeli’’ ni ödemek zorunda olduğu da belirtildi. Yapılan duyuruda 2018 yılında bir dönem için İlk Kayıt Sınav Bedeli’nin 30 TL olarak belirlendiği açıklanırken, öğrenci adaylarının T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası’ndan bu ödemeyi gerçekleştirebileceği belirtildi.