TÜMKASDER, sağlık konusundaki hizmet zincirine bir halka daha ekliyor. Çorlu'da kısa bir süre içinde birçok mahallede ayrı ayrı TÜMKASDER Aile Destek Merkezi kurulması planlanıyor. TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, ailenin toplumsal hayatın çekirdeğini ve merkezini oluşturduğunu belirterek, bu noktada sıkıntı ve problem yaşayan ailelerimize psikolojik destek sağlamak ve terapi hizmetlerini gerçekleştirmek için birçok mahallede Aile Destek Merkezleri kurulacağını belirtti.

İLK OLARAK BİR PİLOT MAHALLE BELİRLENECEK

Murat Çalık, özellikle eşler arası yine genç, yetişkin, ergen ve anne-baba arasındaki ailevi problemlere psikolojik terapi hizmetinin sunulacağı bu merkezlerin haftada dört gün hizmet vereceğini belirterek, "Hizmet verdiği süre boyunca tamamen ÜCRETSİZ olacak bu merkezlerimize randevu sistemiyle müracaat edilecek. İlk aşamada pilot olarak bir mahallemizde başlayacak uygulamamız daha sonra her mahallemize yaygınlaşacak" dedi.

Çalık, bu projenin ortaya çıkmasını sağlayan TÜMKASDER Merkez Yönetim Kuruluna, TÜMKASDER Gençlik ve Kadın Kolları yönetimlerine, TÜMKASDER İş adamları platformu yönetimine, TÜMKASDER Yardımeli platformu yönetimine ve TÜMKASDER’in diğer il yönetimlerine de ayrı ayrı teşekkür ederek, "Fikirleriyle yolumuzu aydınlatan herkese şükran borçluyum" diye konuştu.