Saadet Partisi Çorlu İlçe Teşkilatı, Çorlu Ticaret Odası Başkanı İzzet Volkan’ı ziyaret etti. Gündeme ve ekonomiye dair konuların görüşüldüğü ziyarette konuşan Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, ‘’Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAS)  ‘bizi aldatan bizden değildir’ buyurarak halkı her anlamda aldatan dışlanmıştır. Bu ilkelerle hareket eden kişi, kurum, kuruluş kesinlikle halkını aldatmaz, stok yapmaz, gereksiz zam yapmaz, zulmetmez, halkı madur etmez.’’ dedi.

‘’BİZİ ALDATAN BİZDEN DEĞİLDİR’’

Son dönemlerde ekonomideki dalgalanmalarla fırsatçıların ortaya çıktığını belirten Aslan, ziyarette yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı; ‘’Rahmetli Erbakan hocamız "önce ahlak ve maneviyat" demiştir. Nedir ahlak ve maneviyat? Aslımıza ruh kökümüze sahip çıkarak, her alanda dürüst, çalışkan, kul hakkı yemeyen, zulmetmeyen, adam kayırmayan, liyakat sahiplerine görevleri makamları teslim eden demek. Yani ticarette de önce ahlak ve maneviyat gelir. Yine Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAS)  ‘bizi aldatan bizden değildir’ buyurarak halkı her anlamda aldatan dışlanmıştır. Bu ilkelerle hareket eden kişi, kurum, kuruluş kesinlikle halkını aldatmaz, stok yapmaz, gereksiz zam yapmaz, zulmetmez, halkı madur etmez.’’ 

‘’TİCARET ODALARIMIZIN GÖREVİ KUTSALDIR’’

Sözlerine özlü bir hikaye ile devam eden Aslan, ‘’Bakınız Endonezya’nın müslüman olmasına. Oraya bir müslüman tacir geliyor. Yerli halktan da yanına bir çırak alıyor, kumaş ticareti yapıyorlar. Bu kişi belli bir zaman sonra mal tedariki için yola çıkıyor. dükkanı da çırağa emanete ediyor. Geri döndüğünde kasa hesabına bakıyor. Satılan mala göre gelen para çok fazla. Çırağa ‘Bu kumaşları kime sattın? Bu para fazla. Git bu müşterileri davet et’ diyor. Aldıkları kumaş fiyatından fazla olan kısmını özür dileyerek geriye veriyor. Bu olay çarşıda pazarda anlatılmaya başlanıyor. Bu kralın da kulağına gidiyor. Kral çağırtıyor ve soruyor müslüman tacire. neden böyle yaptın. Tacir de ‘Efendim dinimiz haksız kazancı yasaklar. Bu malın ederi o kadardı. Çırak yanlış almış iade ettim der.’ Kral, senin dinin ne sualine müslümanım cevabını alınca, bize dinini anlat diyor ve tebasıyla beraber müslüman oluyor. Yani ticaret bu derece önemlidir. Hedefe kazanma hırsı değil de Allah'ın rızasını koyarsak gerçek saadeti buluruz. Onun için ticaret odalarımızın görevi kutsaldır. Rabbim hayırlı hizmetlerinizde muvaffakıyetler versin’’ dedi.

ÇTSO Başkanı İzzet Volkan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve ardından ziyaret noktalandı.