Özellikle bölgemizde 1970 yıllarından sonra başlayan sanayileşme, bu günlere kadar hızla devam etti. Bölgemiz arazilerinin uygun olması, ve zengin yeraltı suları fabrikaların bölgemize gelişinin hızlanmasının en büyük sebeplerinden oldu. Bölgemizde fabrikalar çoğaldıkça, beraberinde nüfus artışı sürekli yaşanmaktadır. Nüfus artışı ile birlikte, araç sayısı da arttı. Bu sebeple, eskiden at arabalarının gezdiği Kapaklı, Çerkezköy yollarında şimdilerde, otomobiller yeralmaktadır.

Otomobillerin çoğalması, trafik sorununu da beraberinde getirdi. Yerel yöneticilerin çözüm arayışı içinde, yolların genişletilmesi, trafik sinyalizasyonu ve geniş kavşak yuvarlakları yapmak gözümüze çarpıyor.

Çerkezköy - Çorlu yolunda yirmiye yakın, trafik ışığı yeralmakta. Yaklaşık yirmi dört kilometre yol ve yirmiye yakın ışık, servis araçlarının bu ışıklarda durması zaman ve yakıt kaybı, fren sistemi aşımı gibi zararlara yol açıyor. Her fabrika yoğunluğunun olduğu yere kavşak yada ışık olması, bence doğru değil. Bunun yerine alt geçit, üst geçit ve belirli yerlerden ana yola geçiş vermek gerekir.

Çerkezköy Kapaklı ilçe içerisinde bulunan ışıklar ve kavşak yuvarlakları yine zaman kaybı, yakıt zayatı ve fren sistemlerinin aşınmasına yol açıyor. En azından belli bölgelere üst geçit alt geçitler yapılarak hem trafiğin akışını hızlandıracak, hem de zaman yakıt ve diğer konularda araçların tasarruf yapmasını sağlayacaktır.

Yakın bir zamanda Çerkezköy, Çorlu ve Kapaklı’da trafik sorunu daha da artacağı kesindir. Yerel yöneticilerimizin bunu görerek bakanlığa gereken yazıları yazıp, çözüm aramaları gerekmektedir. Sinyalizasyon ve yeni yuvarlak kavşaklar, günü kurtarmaktan ibarettir. Yeni alternatif yollar, alt üst geçitler, kalıcı çözüm olacağı düşüncesindeyim. Yerel yöneticilerin Tekirdağ Büyükşehir karışıyor, Karayolları bakıyor, elimizden anca bu geliyor, bahaneleri kabul edilebilir değildir. Yöneticilik geleceği görmek, ona göre önlem almaktır. Aksi halde İstanbul’un trafiği maalesef bölgemizde de olacaktır.

Trafik sorunu olmayan bir Kapaklı, Çerkezköy, Çorlu ilçelerimizi olmasını diliyorum.