Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Mayıs ayı gelir ve gider hesaplarının görüşüldüğü toplantıda; Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, red oyu kullandı. Geçtiğimiz aylarda yapılan oda seçimlerinde oda çalışanlarının taraflı davranarak karşı liste için çalıştıklarını belirten Yılmaz, "O personeller bizim ödediğimiz aidatlarla maaşını alıyorlar. Yaptıkları doğru değil. Disipline gönderilerek gerekli cezalar verilmeli" dedi.

19 Haziran 2018 saat 17:00’da başlayan toplantı öncesinde meclisi ziyaret eden Anayasa Komisyonu Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Adayı Mustafa Şentop, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Abdullah Öge ile birlikte meclisten destek istedi. Toplantıda Şentop ve Öge’ye Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel eşlik ederken, Mustafa Şentop meclisi yeni anayasa hakkında bilgilendirdi.

‘’İNŞALLAH MECLİSTE TEBRİK ETME İMKANI BULURUZ’’

Toplantının açılış konuşmasını ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva gerçekleştirdi. 24 Haziran seçimlerinde Şentop ve Öge’ye başarılar dileyen Kozuva, ‘’Öncelikle bugün aramızda bulunan Hocamıza, İl Başkanımıza ve Sayın Abdullah Bey’e hoş geldiniz diyorum. İnşallah sizleri 24 Haziran’da mecliste tebrik etme imkanı buluruz. Sözü fazla uzatmadan toplantımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.’’ dedi.

MECLİSİ SELAMLADILAR

Toplantıda konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Abdullah Öge ise 24 Haziran’da önemli bir seçime girileceğini söylerken, "Ben de Çerkezköy’den AK Parti’nin Adayı oldum. Bu süreçte hepinizden destek bekliyorum” ifadelerine yer verdi.  Öğe'nin ardından konuşan Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, meclis üyelerinin geçmiş bayramlarını tebrik ederek, yeni seçim sistemi hakkında bilgiler verdi. Yeni anayasa değişikliğinin de vatandaşa yeteri kadar anlatılmadığını belirten Şentop, bu konuda kendisini sorumlu tuttuğunu belirterek özeleştiride bulundu.

‘’TEKRAR SEÇİM YAPILMASI ZOR GÖZÜKÜYOR’’

Yeni sistemde Cumhurbaşkanı’nın seçimleri yenileyebileceğini fakat bunun bazı zorlukları olduğunu ifade eden Şentop, “Eski sistemden farklı olarak bu sistemde Cumhurbaşkanı seçim kararı alırsa meclisle birlikte kendisi de seçime gidebilir. Bu şu anlama geliyor. Kendisinin kazanmış olduğu seçimi 4 yılını fedakarlık edip gözden çıkarmak durumunda. İkincisi Bir Cumhurbaşkanı iki kez seçilebilir. Dolayısıyla bir dönemini gözden çıkarmak durumunda. Diğer bir farklılık meclis 5’te 3 çoğunluğu sağlarsa seçime gidebilir. Bu da zor gözüküyor.” İfadelerini kullandı. Ardından meclisten destek beklediğini dile getiren Şentop, meclis üyelerinin sorularını yanıtlayarak ziyareti noktaladı.

MECLİS GÜNDEMİ GÖRÜŞÜLDÜ

Şentop ve Öge’nin ardından MHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Koray Önsel ve MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz de meclise misafir oldu. Siyasilerin ziyaretlerinin ardından Meclis Toplantısı Başladı. Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan tarafından başlatılan toplantı, yoklama ve 1 dakikalık Saygı Duruşunda bulunulması ile start aldı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mayıs ayı gelir ve gider hesaplarının görüşüldüğü toplantıda; Mayıs ayı geliri 985 bin 800 lira olarak tahmin edilirken, toplamda 1 milyon 363 bin 697 liralık bir gelir elde edildiği belirtildi. Gider tablosunda ise 1 milyon 159 bin 366 liralık tahminin, gerçekleşen tutarı 1 milyon 84 bin 352 lira oldu.

“CEZA VERİLENE KADAR RET OYU VERECEĞİM”

Oy çokluğu ile kabul edilen gündem maddesinde, tek ret oyunu veren isim Rahmi Yılmaz oldu. Dilek ve temenniler kısmında söz alarak ret oyunun sebebini belirten Yılmaz, ‘’Seçimlerde Sarı Liste adına oy isteyen, mesajlar atan personeller hakkında disiplin soruşturması yapılmalıdır. Seçimlerde ne yapıldığını gördünüz. Ama üzücü olan bu arkadaşlara herhangi bir ceza verilmedi ve hala maaş ödeniyor. Ben ve benim gibi üyelerin ödedikleri aidatlarla maaşları ödenen personele ceza verilmemesi beni üzüyor. Herhangi bir disiplin işlemi uygulanmadığı müddetçe ben ret oyu vereceğimi iletmek isterim.’’ dedi.