Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz, ekibi ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz, ekibiyle ilk ziyaretini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a gerçekleştirdi.  10 Mart 2018 saat 11:00’da Çerkezköy Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ziyarette oda seçimleri hakkında konuşan Rahmi Yılmaz, ‘’ Bizim sloganımız birlikte yönetmek. Dolayısıyla bizim odamızda meclis üyelerinden oda üyesine kadar herkes eşit olacak. Biz biliyoruz ki o odanın gerçek sahipleri oda üyeleridir.’’ Dedi.

‘’ODAYA GERÇEK SAHİPLERİ GELECEK’’

1 Nisan’da yapılacak seçimleri işaret eden Rahmi Yılmaz, ‘’Hepinizin bildiği gibi 1 Nisan’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçimleri var. Bu sebeple ben ve arkadaşlarım odamızı daha iyi yönetmek için, üyelerimizin gelir seviyesini ve bölge ticaretini arttırmak için bir araya geldik. Özellikle geçmişi temiz, odamızın menfaatlerini ön planda tutabilecek, bölgemizin ekonomisindeki olumsuz şartlarına karşı dik durabilecek genç üyelerimizi, iş kadınlarımızı bir araya getirdik. Türkiye’de 365 oda ve borsa var. Bunlarda kadın meclisi üyesi sayısı yüzde 1-2 arasındadır. Fakat bizim hedefimiz genç ve dinamik iş kadınlarımızla birlikte bu oranı 4’te 1 oranına çıkarmaktır. Allah nasip ederse 1 Nisan’da odanın gerçek sahipleri odaya geleceklerdir.’’ İfadelerini kullandı.

‘’2.200 ÜYEMİZ OY KULLANABİLECEK’’

Yapılacak olan seçimlerde 2.200 civarı üyenin oy kullanabileceğini de belirten Yılmaz, ‘’Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın normal şartlarda 4.350 üyesi var. 2 yılı doldurduğu için odamızda seçme ve seçilme şansına sahip üye sayımız ise 3.300 civarında. Ancak ilginç olan odamızdaki yüksek aidatlar dolayısıyla oda üyelerimiz 3’te 1’inin icra ile karşı karşıya bırakıldığını, dolayısıyla demokratik hakları olan seçme ve seçilme yeterliliğinin bu dönem alınamayacağını söylemek isterim. Tahminlerime göre 2.200 üyemiz oy kullanabilecek, diğerleri ise şuanda icra ile karşı karşıya. Allah nasip ederse 1 Nisan’dan sonra göreve geldiğimizde söz veriyoruz bütün arkadaşlarımız yıllık aidatların ve oda kayıt ücretlerini %70 düşüreceğiz. Kanun buna müsait. ‘’ sözlerini kaydetti.

‘’BİZİM SLOGANIMIZ BİRLİKTE YÖNETMEK’’

Oda Başkanı olduğu taktirde ilk işinin üye aidatlarını yeniden düzenlemek olduğunu vurgulayan Yılmaz, ‘’Bizim odamızda fevkalade yıllık aidat ve kayıt ücreti 670 lira, normal birinci sınıf şirketlerin kayıt ücretleri 370 lira. 670 lirayı yıllık ödüyorsunuz fakat diyelim ki bilanço karınız yüksek çıktı. Bu durumda 1.000’de 5 munzam aidat ödüyorsunuz. Bu munzam aidatı öderken ödemiş olduğunuz yıllık aidatın 20 katını geçmemeli diyor. Yani o da 13.400 liraya denk geliyor. 13.400 lira yıllık aidat ödeyen karlı bir şirket, bize indirimli ödeyecek. Bu da icralik olan üyelerin problemlerini çözebilecek. Ayrıca herkese eşit mesafede bir yönetim olacak. Bizim sloganımız birlikte yönetmek. Dolayısıyla bizim odamızda meclis üyelerinden oda üyesine kadar herkes eşit olacak. Biz biliyoruz ki o odanın gerçek sahipleri oda üyeleridir. Maalesef şuanda oda yönetimi kapıları kapatıyor, 20 senelik meclis üyesi TOBB delegesi ben dahi adaylığımı açıklayamıyorum. Çok ilginçtir, biz odaya girip adaylığımızı açıklayamadık. Fakat biz geldiğimiz zaman bu süreçte arkadaşlara abilik yapacağım, bilgilerimi aktaracağım ve gelecek seçimde her şey şeffaf olacak. Seçmen listeleri herkese ulaşabilecek, herkes seçmen listesini alabilecek. Oda yönetimi şeffaf olacak, seçimler daha demokratik olacak ve oda personeli herkese eşit davranacak. Yani bize yapılanları başkasına yapmayacağız. Birlikte yöneteceğiz diyoruz. ‘’ dedi.

‘’TEKİRDAĞ SANAYİ ODASI BİZİM İÇİN BİR GÜÇTÜR’’

Tekirdağ Sanayi Odası hakkında da bazı açıklamalarda bulunan Yılmaz, şunları söyledi; ‘’Tekirdağ Sanayi Odası’nın kuruluşu gerçekleşti, Bakanlık ve mahkeme tarafından onaylandı. Oradaki seçimlere de üyelerin girebilmesi için TOBB üyelerimizin ticari ve sicil numaralarını bize bildirin, fakat gruplandırmayın dedi. 5 gün içerisinde bütün odalara gittiler, avukatlarını göndererek bize üyelerin sicil numaralarını verin dediler hiçbiri vermedi. Postayla gönderdiler postaları almadılar. Dolayısıyla Tekirdağ’ın Sanayi Odası kurabilmesi için gerekli bilgileri onlara vermediler. Yoksa bu ay içerisinde onlar da Tekirdağ Sanayi Odası olarak organlarını seçecektiler fakat şuandaki yönetim buna izin vermedi. Biz o konuda da söz veriyoruz, geldiğimiz zaman sanayicilerimizin ticari sicil numaralarını vereceğiz. Tekirdağ Sanayi Odası bizim için bir güçtür. Hepimiz buradayız, burası bir endüstri şehridir. Kurulursa da kendilerine şu teklifi sunacağız; ‘Gelin Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın bir katını size verelim. Ayrışmaya gerek yok altı sizin üstü bizim devam edelim’ diyeceğiz.’’

‘’FARK YARATMAYI SEVİYORUM’’

İş kadınlarının bulunduğu bir yönetimle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek istediğini belirten Yılmaz, ‘’Bu biraz reklama girecek ama ben fark yaratmayı seviyorum, yapımda var. 15 sene önce Tepe’de Gökkuşağı Evleri isimli bir konut projesi yaptım. İlk yapıldığı sırada bana ‘Dağ başında ev yapıyor’ dediler, 2 tane film çekildi birisini de biliyorsunuz Arif V 216. Bu film çekilirken Cem Yılmaz 5 gün Çerkezköy’de kaldı, 12 milyon kişi Çerkezköy’ü seyretti. Benzin istasyonu yaptım, Türkiye Petrolleri 2 gün istasyonu kapatıp ulusal reklamını bizde çekti. Yani Türkiye’de yayınlanan reklamlar Çerkezköy’de çekildi. Yine ÇOSB’nin ilerisinde bir Avrupa Sanayi Sitesi kuruyorum, 2 büyük şirket de şuanda orada reklam çekmek için bizden onay bekliyor. Ben istiyorum ki Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na 33 tane erkek girmeyelim, farklı bir şey yapalım. Bir bakmışsınız ki 1 Nisan gecesinde o odaya 8-9 tane iş kadınımız girmiş. Çünkü bu Türkiye’de yok.’’ Diyerek sözlerini noktaladı.

‘’ÇERKEZKÖY BİR SANAYİ KENTİ’’

Rahmi Yılmaz’ın ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay söz aldı. Ziyaret dolasıyıla Yılmaz’a ve ekibine teşekkür eden Başkan Akay, ‘’Her geçen gün ekonomisi ve nüfus oranı büyüyen bir ilçede yaşıyoruz. O yüzden zaman zaman benim de eleştirildiğim bazı noktalar var. Çerkezköy bir sanayi kenti, biz bununla yaşamaya alışmışız. Dolayısıyla sanayinin Çerkezköy’den kopmaması ve uzaklaşmaması gerekiyor. Sanayicinin bu şehre aidiyetini güçlendirmek lazım. Bu durum Çerkezköy’ün marka değeri taşımasında etkili, bu yüzden oda seçimlerinizi ve sanayiyi önemsiyorum. ‘’ dedi.

‘’ÇERKEZKÖY TEKİRDAĞ’IN SANAYİ VİZYONUNU TEMSİL EDİYOR’’

Çerkezköy’ün sanayi kenti olarak Tekirdağ’daki ve Türkiye’deki öneminden bahseden Başkan Akay, ‘’Çerkezköy aynı zamanda Tekirdağ’ın sanayi vizyonunu temsil ediyor. Bu açından bakacak olursak sanayicilik için her türlü görevin yerine getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Aranızda sebebini bilmediğim bir uzaklaşma olduğunu görüyorum, bu uzaklaşmadan geri dönülmeli tekrar birlikte olunmalı. Buradaki kentin bir çoğunluğu sanayi ile alakalı bir durumda. Ya ürün alışverişi yapanı var, ya mal alıp veren var, ya çalışanı var yani bir şekilde nüfusun %90’ı sanayi ile iç içe. O yüzden bu birlikteliğin bozulmamasına ihtiyacımız var.’’ dedi.

‘’MİLLETVEKİLLERİNİN BU KONUYU KONUŞMASI LAZIM’’

Çerkezköy’ün yatırım sorunlarından da bahseden Akay, şu ifadeleri kullanarak konuşmasını noktaladı; ‘’İstanbul Büyükşehir Belediyesi vergi diliminden pay alıyor. Tekirdağ’da bulunan bütün milletvekillerinin bu konuyu konuşması lazım. Bugün Tekirdağ sınırları içerisinde iş yapan sanayici, yasada yapılacak bir düzenleme ile vergisini Tekirdağ’a verebilir. Tüm üretimleri Çerkezköy’de gerçekleşiyor ancak vergi diliminden aldığı pay İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gidiyor. Çerkezköy sınırlarındaki bir fabrikanın vergi dilimindeki pay Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne gitmeli. Ankara’dan Çerkezköy’e bakıldığı zaman, Çerkezköy Sanayi Kenti olarak görünüyor. Yatırım olarak baktığımızda Çerkezköy’de okul yatırımları %50’lerde. Okul yatırımları dahi geciktirilmemiş bir Çerkezköy’de yaşıyoruz. O yüzden bizim bu eşitsizliği dillendirmemiz ve Tekirdağ’a geri kazandırmamız lazım. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli.’’

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Başkan Akay’ın konuşmalarının ardından Rahmi Yılmaz ve ekibi Çerkezköy Belediye Hizmet Binası’nın önünde Başkan Akay ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Çekilen fotoğrafın ardından ziyaret noktalandı.