Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz, 1 Nisan 2018 Pazar günü gerçekleşecek oda seçimlerine sayılı günler kala düzenlediği basın toplantısında üyeleri sandığa davet etti.

30 Mart 2018 Cuma günü saat 09:30’da Çerkezköy Kahve Tiryakisi’nde düzenlenen kahvaltı programında basın mensupları ile bir araya gelen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz, üyeleri 1 Nisan’da gerçekleşecek olan oda seçimlerinde oy kullanmaya davet etti. Seçim hedeflerini de açıklayan Yılmaz, ‘’ Şuanki görüşümüz seçimin bizim lehimize olduğu yönünde, her zaman söylediğimiz gibi hedefimiz 11-0’dır.’’ dedi.

‘’MAVİ KADINLARA TEŞEKKÜR EDERİM’’

Tüm listenin iyi çalışmalara imza attığı kaydeden Rahmi Yılmaz, özellikle mavi listenin kadın üyelerinin büyük çabalar sarfettiğini kaydetti. Çabalarından dolayı kadın üyelerine özellikle teşekkür eden Yılmaz, ‘’Öncelikle bu seçime renk katan, bu seçimde üyelerimize bu kadar ilgi duyduran ve belki de ilk defa Türkiye’de ilk defa %20 oranında kadın meclis üyesi adaylığı olan mavi kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Mavi kadınlarımız gerçekten bütün oda ve borsalara örnek oldular. Türkiye’de ulusal basın dahil onlarca basın kuruluşu beni arayarak bu konuyla ilgili bizimle röportaj yapmak istediler. Ben de 1 Nisan’dan sonra yönetimi devraldığımızda röportaj yapabileceğimizi söyledim. Aynı zamanda mavi kadınlarımızdan dolayı sarı listenin de kadınları hatırlayarak her ne kadar oda üyesi olmasalar dahi, kadınların da seçime katılmasını sağladıklarından dolayı mavi kadınlarımıza yeniden teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

‘’ÜYELERİMİZİN %80’İNE ULAŞTIK’’

Seçim çalışmaları kapsamında mavi listenin oda üyelerinin %80’ine ulaştığını kaydeden Yılmaz, ‘’Yaklaşık 2 aydır birlikteyiz. Çok güzel bir seçim ortamı oldu. Odamızda oy kullanabilecek, seçme ve seçilme yeterliliği olan yaklaşık 2.300 üyemiz var. Muhtemelen bu 2.300 üyeden seçime gelenler %65-70 civarı olur. Tüm bu süreçte bütün meslek komitesindeki gruplardan her grubun %80’ine ulaşmış durumdayız. Üyelerimizin %80’ine projelerimizi ve kendimizi tanıttık. Kadınlarımız, onlara verdiğimiz fırsat eşitliğinde bizden bir adım öne geçtiler. Kadınların aktif olduğu gruplarda bu oranlar %90’lara kadar çıktı. İnşallah Pazar günü çok sağlıklı ve temiz bir seçimle 1 Nisan itibariyle bizler kadınlarımızı odaya taşıyarak Çerkezköy’ü, Kapaklı’yı ve Saray’ı layık olduğu yere getireceğiz. ‘’ sözlerini kaydetti.

‘’HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK’’

Oda seçimlerinin 75. Yıl İlköğretim Okulu’ndan ÇTSO’ya alınmasını da yorumlayan Yılmaz, ‘’Bildiğiniz gibi 75. Yıl Okulu’nda yapılması planlanan seçimi, arkadaşlarımız gayret göstererek ÇTSO’ya almaya çalıştılar ve aldılar. Şuanda oda düzeni bugün itibariyle sağlanmaya çalışılıyor. Sarı listenin seçim koordinatörü ilk defa itiraf etti ve dedi ki ‘Keşke bu seçimler okulda olsaydı. Burası hakikaten çok zor olacak.’ Fakat biz üyelerimizin en kısa sürede ve kolay şekilde oy kullanması için her türlü tedbiri aldık. Bizim için bu zorluklar önemli değil. Biz 1 Nisan’da oradaki görevi devralacağımıza inandık.’’ dedi.

‘’ODA ÜYELERİMİZ DEMOKRATİK HAKLARINI KULLANSINLAR’’

Oda üyelerinin seçime katılması gerektiğinin altını çizen Rahmi Yılmaz, şunları söyledi; ‘’Önemli olan iki nokta var. Üyelerimizin oy kullanabilmesi için; şirketlerde odanın tasdik ettiği yetki belgeleri olması gerekli. Şahıslarda ise sadece nüfus cüzdanı ile oy kullanabiliyorlar. Şirketler odanın tasdik etmiş olduğu yetki belgelerinin yanında nüfus cüzdanlarını göstererek oy kullanabiliyorlar. Eğer yetki belgeleri yoksa imza sirkülerinin aslını göstermek şartıyla fotokopisini oraya bırakarak oy kullanabilirler. Yani ‘Ben yetki belgesi yaptırmadım oy kullanamam’ diye bir şey yok. İmza sirkülerinin aslını gösterip, fotokopisini de oraya bırakarak oy kullanabilirler. Ayrıca Pazar günü odanın sicil müdürlüğü açık olduğu için yetki belgesi almak isteyen arkadaşlarımız da aynı gün yetki belgesi alarak oy kullanabilirler. Biz oda üyelerimizden rica ediyoruz, demokratik haklarını kullanarak bu odanın gerçek sahibi olduklarını göstersinler.’’

‘’YETKİ BELGESİ VERMEK OY VERMEK DEĞİLDİR’’

Yetki belgelerinin hangi liste tarafından hazırlanırsa hazırlansın, üyenin dilediği listeye oy verebileceğine dikkat çeken Rahmi Yılmaz, ‘’Seçmenlerimize sesleniyorum; Yetki belgesi vermek demek oy vermek değildir. Biliyorsunuz sarı grup odanın imkanlarını ve personellerini kullanarak çalışanlarına doldurttuğu yetki belgelerini, bütün şirketlere bağlı oldukları OSB’lerle birlikte giderek ‘Biz odadan geliyoruz yetki belgenizi vermeniz gerek. Oy kullanmanız için bunu tasdik ettirmelisiniz’ diyerek yetki belgesi topladılar. Aslında olması gereken o kişilerin adına yaptırdıkları yetki belgelerini o kişilere iade etmeleri lazım, o insanlar da daha rahat ortamda oy kullanması lazım. Fakat bu arkadaşlarımız psikolojik olarak o insanları etkilemek için oradaki yetki belgelerini geldiklerinde onlara elden uzatarak, sarı liste veya mavi liste fark etmeksizin zor durumda bırakıyorlar. Biz rahatız, çünkü üyelerimiz kendileri oy kullanacaklar. Oy kullanırken yetki belgesini sadece seçmen arkadaşa gösterecekler ve hür iradeleriyle sandığa girip rahat bir şekilde oy kullanabileceklerdir. Bu süreçte temiz yüzlü mavi liste ekibinin nasıl çalıştığını herkes gördü, seçmenimize güveniyoruz.’’ Dedi.

‘’OY KULLANMAYA GELMESİNLER DİYE PAZAR GÜNÜ YAPTILAR’’

Şehir dışında oturan bazı seçmenlerin oy kullanmaya gelemeyeceğini ve oda yönetiminin bunu kasıtlı yaptığını belirten Rahmi Yılmaz, yönetimi eleştirdi. Gelecek dönemde yönetime geldikleri takdirde daha rahat seçim ortamı yaratacaklarını belirten Yılmaz, ‘’O gün orada insanları psikolojik olarak etkilemek için türlü şeyler olacak. Biz bunlardan uzak olacağız, daha çevreci, daha dostça, daha rahat, insanları zor durumda bırakmadan seçim imkanı sağlayacağız. İnşallah ben bu dönem mavi gruptaki genç arkadaşlarımıza, genç kadın meclis üyesi arkadaşlarımıza bir dönem ağabeylik yapıp, tüm tecrübelerimizi aktarıp gelecek dönem bayrağı teslim edeceğim. Hedeflediğimiz %25 kadın meclis üyesi oranını yakalayacağımıza inanıyorum. Gelecek dönem kadınlarımız bunu %51’e çıkaracaklardır. Muhtemelen içlerinden kadın yönetim kurulu başkan adayı da çıkacaktır. Fakat ben kendilerinden şunu rica ediyorum, biz gelecek dönem seçimi yaparken kesinlikle hafta içi ve okulda yapmalıyız. İnsanların rahat bir şekilde oy kullanabilmesi gerekli. Hafta içi burada oturmayan sanayici arkadaşlarımız oy kullanabilmeli. Sanayici arkadaşlarımızın %70’i İstanbul’da oturuyor, üyelerimizin büyük bir kısmı da Çorlu, Silivri ve değişik yerlerde oturuyor. Maalesef buradaki arkadaşlarımız kasıtlı olarak oy kullanmaya gelmesinler diye bu işi Pazar gününe getiriyor. Bu yüzden ben gelecek dönemlerdeki arkadaşlardan aynı şeyi rica edeceğim.’’ İfadelerini kullandı.

BAŞARILAR DİLEDİ

Rakiplerine başarılar dileyen Rahmi Yılmaz, ‘’Bu münasebetle sarı listenin adayı Süleyman Kozuva’ya ve kırmızı beyaz listende adaylığını koyan Şaban Kardeş’e başarılar diliyorum. Hepimiz için hayırlı ise biz 1 Nisan’da yönetimi devralacağız ve bu farkımızı ortaya koymuş olacağız. Dikkat edin bu seçimde biz ne yaptıysak sarı liste 2 hafta gecikmeli de olsa aynısını yaptı. Bundan sonra da zaten yapacak bir şeyleri yok. Renkleri de zaten ayrılık rengi, 1 Nisan itibariyle ayrılacaklarına inanıyoruz. ‘’ sözlerini kullandı.

‘’ÇTSO TERMİK SANTRAL İÇİN STKLARLA BİR ARAYA GELMELİ’’

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Termik Santraller için düzenlenen ÇED toplantısında sessiz kaldığını belirten basın mensuplarının sorularını cevaplayan Rahmi Yılmaz, yönetime geldikleri takdirde bu konuya da el atacaklarını duyurdu. ÇTSO’nun bir sivil toplum kuruluşu olduğunu hatırlatan Rahmi Yılmaz, ‘’Biz yönetime geldiğimizde başta bakanlık olmak üzere en yüksek mevkilerden randevu olarak bunun bölgemiz için zararlı olduğunu anlatacağız. Biz bir sivil toplum örgütüyüz, bizde siyaset olmaz. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda hiçbir zaman siyaset konuşulmadı. Hepimizin partisi dışarıda kalır. Meclise girdiğimiz zaman herkes ekonomiyi, ticareti, üyelerimizin menfaatlerini, bölgemizin ticaretini nasıl geliştireceğimizi konuşur. Çıktıktan sonra bizim aramızda her partiden insan var ama burada bizim amacımız ticaretimizi geliştirmek. Bunun yanında sivil toplum örgütü olduğumuz için diğer STK’ları da toplayarak lobi oluşturabiliriz, bu işin çekinilecek herhangi bir yanı yok. Biz bunu geçmişte de yaptık. Karlıköy’de 800 dönüm arazi üzerine F tipi cezaevi yapılma kararı alınmıştı, 10 kişilik heyetin içerisinde ben de vardım. Siyasi Parti Temsilcilerimizi, İlçe Başkanlarımızı aldık ve bir birlik oluşturarak dönemin bakanına ve başbakan yardımcısına gittik. O cezaevi şuanda Silivri Kınalı’daki cezeevidir. Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu Termik Santralle ilgili diğer STK’larla bir araya gelerek bu durumu anlatması gerektiğini düşünüyorum. Siz elinizden geleni yaparsınız, takdir siyasilerindir. Bu yüzden biz göreve geldiğimizde bu konuyla ilgili gerekli girişimlerde bulunacağız.’’ Dedi.

‘’11-0 OLMA ORANI %99’’

Seçim hedefini soran basın mensuplarına da iddialı cevaplar veren Rahmi Yılmaz, ‘’Şuanki görüşümüz seçimin bizim leyhimize olduğu yönünde. Her zaman söylediğimiz gibi hedefimiz 11-0’dır. Bunu niye diyoruz? 2. Grupta sanayiciler beyaz liste koyuyorlar, biz de buna saygı duyduk ve o grupta onlara destek vereceğiz. Yani normal şartlarda 11-0’la yönetime geleceğiz fakat anormal şartları bilemem. 1 grup kaybedersek kimseye kızmayıp darılmayacağız, fakat bu çalışmalarla 2 grup kaybedersek bunu bir gözden geçireceğiz. 11-0 olma oranının %99 olduğunu görüyorum, %1’lik dilimde de 1 grubu kaybedebiliriz.’’ dedi.