Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren tekstil firması Fil Man Made’ de çalışan Türkiye DİSK Tekstil İşçileri Sendikasına mensup çalışanlar, işyeri ile yaşanan anlaşmazlık sonucu grev kararı aldı.

6 Eylül Perşembe günü fabrika önünde gerçekleştirilen grevde işçiler müzik eşliğinde halay çekti.  Sloganlar eşliğinde gerçekleşen greve, yoldan geçen sürücüler de korna çalarak destek oldu. Haklarını alana kadar eyleme devam edeceklerini belirten DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Celal Aslan, ‘’ Hakkımızı alana kadar grev sürecek, işçiler olarak bu eylemde kararlıyız.  ‘’ dedi.

‘’TALEPLERİMİZİN %20’Sİ GERÇEKLEŞMEDİ’’

İşyerinden talep edilen hakların %20’sinin gerçekleşmediğini dile getiren Aslan, ‘’26 Şubat itibariyle yetkimiz kesinleşti ve sendika olarak firma ile toplu sözleşme görüşmelerine başladık. Tüm toplantılara rağmen işyeri ile anlaşmayı sağlayamadık. Sendika olarak firmadan ikramiye, yakacak ve erzak yardımı gibi sosyal haklar talep ettik ve bu taleplerin %80’i karşılık buldu.’’ dedi.

‘’KRİZİN BEDELİ SADECE İŞÇİYE YÜKLENEMEZ’’

İşçilerin taleplerinin yerine getirilmemesi halinde greve devam edeceklerini belirten Aslan, ‘’Biliyorsunuz ülkede kriz var ama bedel sadece işçiye yüklenemez. İşçiler olarak zaten asgari ücretle çalışıyoruz. İşveren daha ne istiyor? Ödenmesi gereken bir bedel varsa bunu ortak olarak ödemeliyiz. Bugüne kadar krizlerin faturası hep işçiye kesilmiştir. Bu nedenle Fil Man Made işçisi de grev hakkını kullanarak buna bir ‘Dur’ demiştir. Hakkımızı alana kadar grev sürecek, işçiler olarak bu eylemde kararlıyız.’’ İfadelerini kullandı.