Çerkezköy Belediyesi tarafından, Kızılpınar Mahallesi’nde altyapı çalışmalarının tamamlandığı 3 cadde ve 137 sokakta sıcak asfalt çalışmasına başlandı.

Kızılpınar Mahallesi Kartal Sokak’ta başlayan asfalt çalışmalarının startını veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yapılan ihale kapsamında yaklaşık 12 milyon TL’lik yatırım ile Kızılpınar Mahallesi’nde bulunan 3 cadde ve 137 sokakta 130 bin metrekarelik sıcak asfalt ve 47 bin 100 metrekarelik beton kaldırım yapılacağını belirterek, asfalt çalışmalarını Eylül ayına kadar tamamlamayı hedeflediklerini açıkladı.

‘’1.5 AYLIK YOĞUN TEMPO BAŞLADI’’

Kızılpınar Mahallesi’nde önümüzdeki 1.5 aylık süreyi çok yoğun bir şekilde geçireceklerini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kendi sorumluluk alanı içerisinde kalan 5 caddedeki çalışmalarını, biz de kendi sorumluluğumuz alanında kalan 200’e yakın sokağımızdaki üstyapı çalışmalarını tamamlayarak, Kızılpınar Mahallesi’nin yol problemini tamamen ortadan kaldırmış olacağız” dedi.

''45 GÜNDE TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ''

Büyükşehir Belediyesi’nin Eren, Terzi ve Vatan Caddesi’nde yol ve kaldırım çalışmalarına başladığını, Çerkezköy Belediyesi’nin ise şu ana kadar 120’ye yakın sokakta yol çalışmasını tamamladığını belirten Başkan Akay, yerleşim yerinde şu ana kadar yapılmamış olan 200’e yakın sokakta yol çalışmalarının (Asfalt, beton yol) tamamını 45 günlük süre zarfında tamamlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

130 BİN METREKARE ASFALT SERİLECEK

Belediye Başkanı Akay, sözlerini şu ifadelerle noktaladı; “Yaptığımız ihale kapsamda Çelikler, Selvipınar ve Karataş Caddelerimiz ile 137 sokağımızda toplam 130 bin metrekare sıcak asfalt (29 bin 400 ton) ve 47 bin 100 metrekare çelik kalıplı beton kaldırım çalışması yapılacak”.

İNCELEMELERDE BULUNDU

Asfalt çalışmalarının startını veren Belediye Başkanı Vahap Akay, daha sonra Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Kızılpınar’da üstyapı çalışmaları devam eden cadde ve sokaklarda incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.