Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi sakinleri ile Hayrabolular Derneği Lokali’nde bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 4 yılda Çerkezköy genelinde altyapıya yaklaşık 75 milyon TL’lik bir yatırım yapıldığını belirtti.

‘’DERELERİN ISLAHI İÇİN UZUN SÜREDİR ÇALIŞIYORUZ’’

Çerkezköy’ün temel sıkıntılarından birinin altyapı sorunu olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, Çorlu ve Pınarça Dereleri’nin 2002 ve 2012 yılında Çerkezköy’e yaşattığı manzaraların hafızalarda olduğunu belirterek, DSİ, TESKİ ile beraber derelerin ıslahı ile ilgili uzun süre çalıştıklarını söyledi. DSİ’nin Çorlu Deresi’nde yapacağı ıslah çalışmaların önünün açıldığını belirten Belediye Başkanı Akay, Çorlu Deresi’nin taşkınlarını hafifletmek üzere TESKİ ile beraber Ambardere Bölgesi’nde menfez yapıldığını ifade etti.

ANİ SU BASKINLARINA SON!

Çerkezköy’de bir başka altyapı sıkıntısının ise özellikle hızlı yağışlarda meydana gelen su baskınları olduğunu kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TESKİ ile birlikte yapılan Çerkezköy İmar Sahası Taşkın Koruma Projesi ile Kartal Sokak’tan Pınarça Deresi’ne yağmur suyu hattı yapıldığını, ayrıca Fatih Caddesi’nden Sakatlar Derneği, İmar Sitesi güzergahından Çorlu Deresi’ne uzanan hat boyunca yine 1800’lük hatla yağmur suyu hattı yapıldığını ve 7 milyon TL’lik bir yatırımın toprağın altına gömüldüğünü belirtti. Akay konuyla ilgili, “30, 35 kilogram yağışlarla İmar Sitesi, Sayar, Kahraman Sokak, Cefa Sokak sular altında kalıyordu. Buralara 7 milyon TL’lik yatırımla 40, 60, 70 kilogramları gördük Çerkezköy artık ani su baskınlarda kötü rüya görmez oldu.” ifadelerini kullandı.

‘’ATIKSULAR ARTIK ARITMAYA GİDECEK’’

14 Temmuz 2016’da Çerkezköy’ün derelere akan kanalizasyonu ve Kızılpınar altyapısı için 27 milyon TL’lik bir çalışma başlatıldığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, ‘’Bu hat ile Çerkezköy’ün atık sularının artık derelere akmayacak. DSİ tarafından 30 milyon TL gibi bir bedel ile yapılan fakat parasının TESKİ tarafından ödeneceği Atıksu Arıtma Tesisi’ne gidecek ve orada arıtılacak.’’ dedi.

‘’90 KM KAZI YAPILDI’’

Başkan Akay, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü; ‘’Kızılpınar’daki altyapı çalışmaların %90’lar seviyesini geçti ve Haziran ayı içerisinde açılışı olacak. Ayrıca 8.5 milyonluk kanalizasyon altyapısı, 2.5 milyon TL’lik ise yağmur suyu hattı yatırımı yapılarak, toplamda 90 km kazı yapıldı.’’ 

‘’KIZILPINAR’IN YOLLARI NE PAHASINA OLURSA OLSUN YAPILACAK’’

Altyapının bitmek üzere olduğunu ve üst yapı çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin sürdürdüğünü belirten Akay, “Asfalt, beton, demirli beton, kaldırım çalışmalarımız devam ediyor. İller Bankası’ndan kredi bekliyoruz bu ay. Gelmezse alternatifimiz de var. Eğer işin içine siyaset girer İller Bankası bizi borçlandırmaz ise, Çerkezköy Belediyesi Kızılpınar’ın yollarını ne pahasına olursa olsun yapacak ve verdiği sözü yerine getirecektir” dedi.

‘’ÇERKEZKÖY ASPES BORULARDAN KURTULUYOR’’

Ambardere’de altyapı çalışmasının temeli atıldığını ve çalışmaların tamamlanmasının ardından kaldırım ve yollarının da yapılacağını ifade eden Vahap Akay, ‘’Aynı ihale içinde Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde altyapı çalışması da yapıldı. Çerkezköy İçme Sulu Hattı’nın da 2019 yılından itibaren yenilenmeye başlıyor ve Çerkezköy aspes borularından kurtuluyor. 4 yılda altyapıya yaklaşık 75 milyon TL’lik bir yatırım yapıldı.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’VATANDAŞLARIMIZIN YANLARINDA OLUYORUZ’’

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde coşkulu bir kalabalığa hitap eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Sosyal Belediyecilik anlamında son 4 yılda önemli çalışmalara imza atıldığını belirten Başkan Akay, “Hoş Geldin Bebek Projesi ile vatandaşlarımızın en mutlu günlerinde yanlarında oluyoruz. Kentimize yeni gelen vatandaşlarımıza hoş geldin ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. İhtiyaç sahibi, bakıma muhtaç, yemek yapacak kimsesi olmayan vatandaşlarımıza sıcak yemek dağıtıyoruz. Taziye çadırlarımızla vatandaşlarımızın acılı günlerinde yanlarında oluyoruz. Kandillerde, milli ve dini bayramlarımızda halkımızla bir oluyoruz. Kurban ve Ramazan Bayramlarında mezarlıklarda halkımıza çiçek dağıtıyoruz.’’ dedi.

‘’ÇOCUKLARIMIZ GÖNÜLLERİNCE VAKİT GEÇİREBİLİYOR’’

Görev süresince kente birçok park ve yeşil alan kazandırıldığını da belirten Akay, ‘’Kentimizde işletme mantığında olan parkları revize ederek halkımızın kullanımına kazandırdık. Cumhuriyet Mahallesi Tepe Piknik Alanı’nda Trakya’nın en büyük çocuk oyun parkını yaptık ve adını 23 Nisan Çocuk Oyun Parkı koyduk. Yalnız Çerkezköy değil, çevre ilçelerden de binlerce çocuğumuz burada gönüllerince güzel vakit geçirebiliyor. Ayrıca harap halde olan, ailelerin giremediği, halkımızın yolunu kaybettiği Tepe Piknik Alanı’nı da yenileyerek ailelerin gelebileceği bir alan haline getirdik. Yürüyüş yolları ve bisiklet yolları yaptık. Ailelerimiz burada dilediğince mangal, piknik, spor yapabiliyor, çocuklarımız da parkımızda oyun oynayabiliyor.’’ İfadelerini kullandı.

‘’GENÇLERİMİZ SPOR YAPMA OLANAĞI BULUYOR’’

Sporu destekleyen yatırımların da yapıldığını söyleyen Başkan Akay, ‘’Bundan 4 yıl önce göreve geldiğimizde İstasyon Mahallemizde bulunan ve 10 yıldır kaderine terk edilmiş ve hayvan barınağı olarak kullanılan kapalı spor salonu vardı. Biz bu alanı ele aldık ve şuanda içerisinde 2. Lig maçlarının oynanabileceği bir kıvamda 1000 kişilik seyirci kapasitesi olan stat, kapalı halı saha, basketbol ve voleybol sahası, güreş sahası ve modern bir kapalı spor salonu yaparak, alanı spor kompleksi olarak Çerkezköylü gençlerin, çocuklarımızın hizmetine açtık. Şuanda çocuklarımız, gençlerimiz burada spor yapma olanağı buluyorlar. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temelini attık yıl sonu itibari ile bunu Çerkezköy’e kazandıracağız.’’ Dedi.

‘’YOĞUN KATILIM BİZİ MUTLU EDİYOR’’

Başkan Akay konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü; ‘’İlkini Veliköy Mahallemizde açtığımız Mahalle Evi projesine daha sonra sırasıyla Kızılpınar ve Bağlık Mahallemizde devam ettik. Bağlık’ta Mahalle Evi ve Taziye Evi yaptık. Etrafında da büyük bir park alanı oluşturduk. İçerisinde basketbol ve futbol sahasının da bulunduğu park alanımızda çocuklarımız oyunlar oynayabilirken; yetişkinler de spor alanlarında ya da yaşam alanlarında zamanlarını değerlendirebiliyor. Mahalle Evlerimizde açtığımız kurslara kadınlarımızın gösterdiği yoğun katılım bizleri çok mutlu ediyor. Kadınlarımız burada aldıkları eğitimler sonucu ortaya çıkardıkları ürünlerini satarak aile bütçelerine katkıda bulunabiliyor”

‘’FATİH CAMİİ’NDEN PAZAR YERİNE’NE YÜRÜYÜŞ YOLU YAPILACAK’’

  Bir sonraki mahalle evinin Fatih Mahallesi’nde açılacağını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Fatih Camii önünden Adnan Kahveci Parkı’na kadar olan dere yatağı boyunca park ve yeşil alan düzenleme çalışması yapacağız. İçerisinde çocuk oyun grupları, spor alanları, oturma alanları, yürüyüş yollarının bulunacağı proje tamamlandıktan sonra Kent Park ile bütünleşecek. Vatandaşlarımız Fatih Camii önünden Pazar Yeri’ne kadar ışıl ışıl aydınlatılmış yürüyüş yolunu kullanarak yürüyebilecek.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’PAZAR YERİ HAZİRANDA AÇILACAK’’

Bir süredir yapımı devam eden Kapalı Pazar Yeri’nin Haziran ayında faaliyete geçeceğini belirten Akay, ‘’Yeni Kapalı Pazar Yeri yapım çalışmalarımız devam ediyor. Haziran ayında burada ilk pazarımızı açmayı hedefliyoruz. Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapımına başlanan Yarı olimpik yüzme havuzunda çalışmalar sürüyor. Burasını da en kısa zamanda tamamlayarak vatandaşlarımızın kullanımına açmayı planlıyoruz. Aynı şekilde Büyükşehir Belediyemizce kentimizde yapımına başlanan 27 milyon TL’lik Kültür Merkezi projesinin de Ekim ayına kadar vatandaşlarımızın hizmetine açılması hedefleniyor. Adnan Kahveci Parkı’nda 1. etap çalışmalarını tamamladığımız Kent Park projesinin 2. etap çalışmaları başlayacak ve 1. Etap çalışmalarının tamamlandığı alan ile birleştirilecek” diye konuştu.

‘’KAVAK DERE ISLAHI TAMAMLANACAK’’

   Çerkezköy’ün içinden geçen Çorlu Deresi, Pınarça Deresi ve Kavak Dere’nin ıslah çalışmaları hakkında da bilgi veren Akay, “DSİ tarafından yapılması gereken Kavak Dere ıslah çalışmalarının 1. etabı Büyükşehir Belediyemiz tarafından tamamlandı. 2. etap çalışmaları için ihale yapıldı ve yer teslimi gerçekleştirildi. DSİ Pınarça Deresi’nde ıslah çalışmalarını gerçekleştirdi” dedi.

‘’TRAFİK DÜZENLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK’’

   İlçedeki trafik sorunun çözümü için radikal bir karar alarak tek yön uygulamasına geçildiğini vurgulayan Başkan Akay, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; “Yaptığımız düzenlemelerle trafiği rahatlattık. Bu yöndeki düzenleme çalışmalarımız devam edecek. Yol Sirkülasyonu Projesi kapsamında Atatürk ve Öztrak Caddelerimizden 200’den fazla ağaç söktük. Bu ağaçlar yaşamaz dediler, ağaçları katlettiğimizi söylediler. O ağaçlarımızın bakımlarını yaptık. Hepsi filizlendi, çiçek açtı ve kentimizin park ve bahçelerine dikilecekler”