Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, düzenlediği basın toplantısında Termik Santral meselesi hakkında konuştu.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kendisine yönelik yapılan eleştirilere yanıt vermek amaçlı 6 Mart 2018 Salı günü saat 11:00’da makamında basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda Termik Santral meselesi hakkında da konuşan Başkan Akay, ‘’ Benim bu konudaki tereddüdümü, insani olarak gözlemlerimi, beni çağıran çağırmayan herkese anlatırım. Bu yüzden Termik Santral meselesi siyasetin bugününe de, yarınına da alet olmayacak bir meseledir.’’ dedi.

MHP İLÇE BAŞKANI’NA TERMİK KONUSUNDA YEŞİL IŞIK YAKTI

Geçtiğimiz günlerde Termik Santral hakkında açıklamalarda bulunan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz’e de cevap veren Başkan Akay, ‘’Bugün ilaveten Termik Santral meselesini dile getirmek isterim. Bu ay elbette konuşacak çok şeyimiz olacak, bu sene konuşma senesi olacak. Bütün bu konuşmaların, siyasetin dışında tuttuğum bir mesele var o da Termik Santral meselesidir. En son Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Koray Önsel bir açıklama yaptı, İlçe Başkanım da ardından bir açıklama yaptı. Bütün konuşulacak söylenecek çok lafım var hiçbirini söylemiyorum. Bu işi siyasetin dışında tutacağım. Bugüne kadar bununla alakalı eleştiriler de var fakat siyasete dair oldukları için kullanmıyorum. Termik Santral meselesi ‘Sadece Çerkezköy’ün meselesidir’ dedim. Sadece ‘Sayın Belediye Başkanı Vahap Akay topladığı bilgileri bize de sunar ise kol kola arazide bekler, yaptırmayız’ diyen İlçe Başkanıma cevap vereceğim. Bu toplantıdan sonra da Ahmet Başkanımı arayacağım, isterse basına kapalı isterse açık bir görüşme ayarlayacağım. Benim bu konudaki tereddüdümü, insani olarak gözlemlerimi, beni çağıran çağırmayan herkese anlatırım. Bu yüzden Termik Santral meselesi siyasetin bugününe de, dününe de, yarınına da alet olmayacak bir meseledir.’’ sözlerini kaydetti.

‘’TERMİK SANTRAL BİR ÇERKEZKÖY MESELESİDİR’’

Termik Santral konusunun siyasetten üstün bir mesele olduğunun da altını çizen Başkan Akay, ‘’Termik Santrali bir Çerkezköy meselesi olarak tutmak zorundayız. Zonguldak Çatalağzı’na gidemedim fakat Afşin’e gittim. Termik Santralin bugün bize anlatılan kısmıyla ilgili anlatılmayan gerçekleri de kendi yerinde gözlemledim. Kömürle çalışan Termik Santralleri bizlere ‘Akıllı Kömür’ diye gösteriyorlar. Ben bu Akıllı Kömür cümlesini kurmaya başladığımdan beri ilanları göremiyorum. Bence o Kömür-Der o ilanları koymaya devam etsinler. O ilanlara o manşeti atan Dernek Başkanı ‘Akıllı Kömür’ü gelsin bana anlatsın. Akıllısı şöyle olmalı; Normal kömürü 1 kilo olarak atarsak %35’ini kül olarak alırız. Akıllı diye tarif ettiğimiz kömürde de hiç yıkamadan üstten 1 kilo olarak atıp hiç kayıp vermeden yakmamız lazım. Kömür akıllıysa bunu yapması lazım. Fakat bu kömür akılsız, Allah’ın kömürü bu yani. Allah’ın kömürünü bizim gözümüzün içine soka soka reklamlarda, bilboardlarda ‘Akıllı Kömür’ olarak göstermek bizim aklımızla oyun oynamaktır. Ben aklımla oynatmam. Allah aşkına o Dernek Başkanı kalksın Ankara’dan buraya gelsin ‘Akıllı Kömür’ü bana anlatsın, insan olarak rica ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.