“Suskunluğum asaletimdendir

Her lafa verilecek bir cevabım var.

Lakin bir lafa bakarım laf mı diye.

Bir de söyleyene bakarım adam mı diye?”

Mevlana, bu ünlü sözlerini suskunluğun asalet olduğunu ve nefsinin hırslarına kapılıp her söze yanıt vermediğini ifade etmek için söylemiş…

Kapaklı Gazetesi olarak birkaç gündür kendince bizleri karalamaya çalışan, aklınca yaşananları örtbas etmeye çalışanlara Mevlana’nın bu sözlerini düşünerek cevap vermedik. Ancak mesleğimiz gereği toplumun gerçekleri öğrenmesi için cevap verme hakkımızı kullanmak istedik.

Son günlerde gazetemizde çıkan Milli Eğitim camiasında yaşanan olumsuzlukları bilgi, belge ve gerekli kaynaklara dayandırarak defalarca haber yaptık. Birçok haberimizde bazı yetkililer tarafından doğrulandı ve gazetemiz sayfalarında yayınlanan haberlerin doğru olduğu ifade edildi. Yaptığımız haberler doğrultusunda gerekli soruşturmalar başladı ve halen devam ediyor. Bu gelişmelerden rahatsız olan kuyruk acısı içerisinde kıvranan bazı isimler gazetecilik anlamında bilgi, beceri ve kabiliyeti bulunmayan bir zavallı zatı kullanarak toplumda algı operasyonu oluşturmaya çalışıyorlar.

Bu zavallı zat cahilliğin ve kendini bilmezliğin vermiş olduğu cesaretle haberimize karşı vermiş olduğu cevapta diyor ki “Senin yazdığın yazı 657. maddeye tabi tutulan memurlar için geçerli, ücretli öğretmenler siyasette yapar, gazetecilikte yapar, işyeri de açar. Devletin yasaları buna müsaade ediyor.”

Evet ücretli öğretmen gazetecilik yapar, İş yeri de açar. Ama siyaset yapamaz. Böyle bir lüksü yok. Buradan kendilerini ihbar eden bu zavallı için yetkililerin gerekli işlemi yapmalarını bekliyoruz. Daha önce yapmış olduğumuz haberlerinde takipçisiyiz. Sorunları görmezden gelme, öteleme ve geçiştirme çabalarını gayet iyi görüyoruz. Bu anlamda konunun takipçisiyiz görevini yapmayan, yasaların kendilerine vermiş olduğu hakkı kullanmayanların bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iki elimiz yakalarında olacak.

Diğer bir konu okuduğunu anlamaktan aciz bu arkadaş, İlçemize daha geleli sayılı günler olmasından ve konulara yeterince vakıf olmadığı anlaşıldığı üzere geçmiş yıllarda Soma’da yaşanan facia sonrası Karaağaç’ta Eğitim Sen Kapaklı Temsilcisi B.S isimli öğretmenin siyasi faaliyetleri gerekçe gösterilip açığa alındığını belirtiğimiz haberimizde sapla samanı karıştırarak bizi devletin vermiş olduğu karara saygı duymamakla ve yalan haber yapmakla suçlamış. Ve bunu da konuyla hiç alakası olmayan bir olayla kanıtlamaya çalışmış.

Bu zavallı zat bize sormuş “Tüm bu olan bitenleri nereden haber alıyorsun?” Biz işimizi adam gibi yapıyoruz. Tüm haber kanallarımız açık. Tüm ihbarları değerlendiriyor, inceliyor, muhatapları ile görüşüyor ve öyle yazıyoruz. Kendini gazeteci sanan bazı arkadaşlar gibi reklam vermedi diye iş adamlarını karalayan haber yapmıyoruz. Onlara reklam vermesen bu haberi yayınlarız hiç demiyoruz. Sonra tüm bunları kendileri yapmamış gibi o insanların peşine bir sülük gibi takılıp yalakalık yapmıyoruz. O yüzdendir ki insanlar bize güveniyor, değer veriyor, sorunlarını bizimle paylaşıyorlar.

Son olarak yine bu zavallı bir çare vatandaş, “Yolsuzluk varsa o yolsuzluk belgelerinden birkaç tane aslı olan belgeyi yayınla ki yüz bin nüfuslu Kapaklı'da senin gerçek bir gazeteci olduğunu bilelim” deme cesaretinde bulunmuş.

Ey Cahil, Ey Yalaka, Ey Kendini Bilmez, Ey Gazetecilik Mesleğinin Onurunu Kendine Reklam Aracı Yapmaya Çalışan, Daha önce iki kez batırdığı matbaasını ayakta tutmaya çalışan zat, O usulsüzlük haberlerinde gerekli belgeler çarşaf çarşaf gazetemizde yayınlandı. Çamur at izi kalsın çabaları bizde tutmaz. Biz bu yola çıkarken Ak çıktık, ak ve pak kalacağız.