Bugüne kadar herkes belediye başkanını eleştirdi. Kimse çıkıp ta iyi güzel hoşta, bu 25 belediye meclis üyesi ne iş yapıyor diye sormadı.

Gerek yerel iktidardaki 15 CHP meclis üyesi gerekse muhalefet koltuklarında oturan 10 Ak Parti meclis üyesi yerel seçimlerden günümüze ilçemizin hangi sorununu meclis gündemine getirdiler?

Belediyenin alacağı kararlar ve yapacağı icraatlar da önemli bir görevi bulunan belediye meclis üyeleri geçmişten bugüne kadar birkaç istisna hariç maalesef parmak indirip kaldırmaktan başka bir icraatta bulunmadılar.

Halkın temsilcisi olarak meclise gönderilen belediye meclis üyeleri yerel demokrasinin en önemli parçası olduklarının bilincinde olup ilçenin gelişimi, daha modern bir yapıya kavuşması için çalışmaları gerekirken, maalesef sadece parmak indirip kaldırdılar.

Mecliste bulunan meclis üyelerinin bir çoğu bazı nitelikler ve donanımlarına göre değil de oy potansiyeline göre listelerde yer aldığı için bu meclis üyelerinden bir beklenti içinde olmakta hata olurdu zaten.

Rant üzerine kurulu sistem tıkır tıkır işlerken, yerel seçimlerin üzerinden henüz 8 ay geçmesine rağmen kamuoyunda muhalefette yer alan Ak Parti meclis üyeleri de dahil birçok ismin adı şimdiden şaibeye bulaşmış dedikoduları var.

Burada Ak Parti belediye meclis üyelerine önemli bir parantez açmak lazım 20 binin üzerinde oy ile Ak Parti’ye gönül veren seçmenlerin oyları ile meclise giren 10 isim seçim sonrası yaptıkları ile Ak Parti tabanından ciddi tepkiler almaktalar.

Kapaklı’da Ak Parti’ye gönül veren binlerce kişinin belediye meclisinde ciddi bir muhalefet beklentisini boşa çıkaran Ak Parti meclis üyeleri her geçen gün hanelerine birer eksi yazdırmaya devam ediyorlar.

Belediye başkanı İrfan Mandalı’ya yakınlığı ve yerel seçimler öncesi meclis üyeliği için diğer partilerle sıra pazarlığı içinde olduğu iddiası ile en çok eleştirilen isimler arasında yer alan Ak Parti meclis üyelerinden Salih Bezgin’in ilçe başkanı olarak atanmasıyla Ak Parti’de teşkilata olan inançta artık neredeyse kalmamış gibi görünüyor.

Bu duruma da geçtiğimiz günlerde gerçekleşen kongrede Ak Parti delegelerinin yarıdan fazlası sandığa gitmeyerek tepkisini göstermiştir. Ak Parti seçmeni bu konuda da oldukça dertli. Bezgin için “grup sözcüsü iken ne yaptı ki ilçe başkanı iken ne yapacak” denilmekte.

2014 yerel seçimlerinde aldıkları yenilgiye bakmadan hala bazı belediye meclis üyelerinin 2019 için hayal kurduklarını görüyoruz. Belediye meclisinde seçmeninin beklentilerine cevap veremeyen, seçmeninin sesine değil de, ranta, çıkara kulak verenlerin 2019 hayalleri hayalden öteye gitmeyecektir.

Bugüne kadar meclise herhangi bir soru önergesi vermeyen, olumsuz uygulamalara yeteri kadar tepki koymayan, mücadele etmeyen meclis üyeleri gün gelecek Kapaklı halkı tarafından gerekli tepkiyi alacaklar ve siyaset sahnesinden silineceklerdir.

Ak Parti’de durum böyle. Diğer tarafta ise iddialara göre CHP belediye meclis üyelerinin istifa dilekçeleri de başkan İrfan Mandalı’nın cebinde. Haliyle onlarında halktan yana tavır almaları yanlışa dur demeleri beklenemezdi.