Siyasi partiler, 27. Dönem Milletvekili Adayı listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etti. Açıklanan listelere göre 105 bin 243 nüfusa sahip olan Kapaklı’dan hiçbir isim listelerde yer bulamadı. Özellikle Kapaklı’da genel seçimlerde Türkiye ortalamasının üstünde oy olan Ak Parti’nin Kapaklı’dan aday göstermemesi tepkilere neden oldu.

24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanı seçimlerine 1 aydan kısa bir süre kala, tüm siyasi partiler 27. Dönem Milletvekili Adayı listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etti. Açıklanan listelerde Ak Parti, CHP ve İYİ Parti Kapaklı-Çerkezköy-Saray ilçelerine yeterince önem vermedi. CHP Çerkezköy'den Candan Yüceer'i 3. sıradan, Ak Parti ise Abdullah Öğe'yi 6. sıradan aday gösterdi.  Bu 3 ilçeye önem veren tek parti ise MHP oldu. MHP'nin 1. sıra adayı Çerkezköy'den Koray Önsel olurken, Önsel'in bu 3 ilçeden ciddi anlamda bir oy alarak meclise girmesi bekleniyor.

AK PARTİ’NİN ADAYLARI BELLİ

YSK'ya teslim edilen listeye göre, Ak Parti Tekirdağ 27. Dönem milletvekili adayları sırasıyla şu isimlerden oluştu; Mustafa Şentop, Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, Mestan Özcan, Kerim Atalay, Abdullah Öge ve Cem Karaca.

CHP’DE SÜRPRİZ YOK

Ak Parti’nin ardından Cumhuriyet Halk Partisi de 27. Dönem Tekirdağ milletvekili adaylarını açıkladı. Açıklanan listeye göre CHP’nin adayları sırasıyla şu isimler oldu; Faik Öztrak, İlhami Özcan Aygun, Candan Yüceer, Emre Köprülü, Adem Dalgıç, İsmail Doğaroğlu, Gülfer Ümit. 

MHP’DE ÖNSEL İLK SIRADA

En erken açıklanan liste ise Milliyetçi Hareket Partisi’nin listeleri oldu. MHP, 27. Dönem Tekirdağ milletvekili adayı olarak sırasıyla şu isimleri belirledi; Koray Önsel, Çığır Doğu Zorlu, Mustafa Yıldırım, Recep Çalışkan, Muhammer Varol, Zehra Çalışkan, Oktay Üstün.

İYİ PARTİ’NİN İLK LİSTESİ!

24 Haziran’da ilk kez seçimlerde yer alacak İYİ Parti’nin 27. Dönem Tekirdağ milletvekili aday listesi ise sırasıyla şu şekilde; Enez Kaplan,  Muhtar Mahramlı, Tamer Dodurka,  Belma Kuvancı,  Oğuzhan Aydın,  Tuncay Kırmızıgül, Nurcan Balcı Erol.