Kapaklı Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi’ne konulan Kitap ve Oyuncak Toplama Kumbarası’nın kilidini kıran hırsızlar, içindeki kitap ve oyuncakları çalıp kaçtı. Bu anlar o esnada olaya tanık olan bir vatandaşın telefon kamerasına an be an yansırken, hırsızların kimliği ise henüz bilinmiyor.

Son günlerde Kapaklı Belediyesi tarafından ilçenin farklı noktalarında yapılan banklara ve diğer araç ve gereçlere saldırılar arttı. Bunlardan bir yenisi geçtiğimiz gece Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Eski Belediye Meydanı’ndaki Kitap ve Oyuncak Toplama Kumbarası’na gerçekleştirildi. Kimliği belirlenemeyen 2 hırsız, gece vakti oyuncak kumbarasının kilidini kırarak içindeki oyuncak ve kitapları çaldı. 

EMNİYET SORUŞTURMA BAŞLATTI

Hırsızlık anını fark eden bir vatandaş, telefonunun kamerası ile olayı fotoğrafladı. Görgü tanığının iddialarına göre hırsızlığı yapan kişilerin yüzlerinin kapalı olduğu, hırsızlık anında eldiven kullandığı ve hırsızlıktan kısa süre sonra olay yerinden hızla uzaklaştığı belirtildi. Konuyla ilgili Emniyet ekiplerince hırsızın kimliğinin belirlenip, yakalanması için çalışma başlatıldı.

DAHA ÖNCE DE SALDIRMIŞLARDI

15 Ağustos tarihinde de ilçedeki bir Kitap ve Oyuncak Toplama Kumbarası’na saldırı gerçekleşmişti. Saldırıda, kimliği belirsiz kişilerce İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan kumbaranın kilidi kırılarak içindeki oyuncaklar çalınmıştı.