Kazak Gölü’nde gün boyu süren arama çalışmalarının ardından, Murat Koca(29)’nın cansız bedenine ulaşıldı.

Arkadaşları ile girdiği iddia sonucu Kazak Gölü’ne yüzmek için giren ve bir daha kendisinden haber alınamayan Murat Koca’nın cansız bedenine ulaşıldı. Tüm gün Tekirdağ Afet ve Acil Durum ekipleri, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Denizaltı Su Polisi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yürütülen arama çalışmaları sonucu cansız bedenine ulaşılan Koca’nın acı haberi, sevenlerini yasa boğdu.

"GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALDIK"

Murat Koca’nın arama çalışmaları yürütüldüğü sırada Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Mandalı, ‘’Biz Kapaklı Belediyesi olarak AFAD ve Emniyetimizin Denizaltı Su Polisi ile birlikte koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Umarız en yakın zamanda kardeşimize ulaşacağız.  Biz Belediye olarak burada üzerimize düşen önlemi aldık. Etrafa göle girilemeyeceğini belirten yazılar astık. Etrafında çitler de mevcut ve çevre düzenlemesini de yaptık. Bundan sonrası vatandaşın kendi tercihi.’’dedi.

KAYMAKAM YÜZER DE BİLGİ ALDI

Başkan Mandalı’nın yanı sıra Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer de olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Daha sonra Kaymakam Yüzer, acılı ailenin yanına giderek teselli etmeye çalıştı.

ÇALIŞMALAR 10 SAAT SÜRDÜ

Göldeki bulanık su yüzden güçlükle sürdürülen çalışmalar sonucu, AFAD ve Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Denizaltı Su Polisi ekiplerince Murat Koca’nın cansız bedenine ulaşıldı. Tekneyle göl kenarına çıkarılan Koca’nın cesedi, cenaze aracıyla önce Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne ardından otopsisi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. 

YAKINLARI FENALIK GEÇİRDİ

10 saat süren çalışmaların ardından gelen acı haberle yıkılan akrabaları, büyük bir hüzne boğuldu. Tek evladının cansız bedenini gören anne Gülizar Koca baygınlık geçirdi. 112 Acil Servis ekiplerince müdahale edilen acılı anne, ambulansla Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.